بیانیه سفیر چین در نشست شورای حکام بر سر پرونده هسته ای ایران
سفیر چین آقای، وانگ کان (Wang Qun) در نشست شورای حکام، دستور جلسه ۶e در روز شانزدهم ژوئن ۲۰۲۰ در وین را قرائت کرد.
ادامه مطلبسفیر چین آقای، وانگ کان (Wang Qun) در نشست شورای حکام، دستور جلسه ۶e در روز شانزدهم ژوئن ۲۰۲۰ در وین را قرائت کرد.
ادامه مطلبپیرو موضع گیری آلمان، فرانسه و انگلستان در برابر ایالات متحده به نظر می رسد که علاوه بر تصویب قطعنامه در شورای حکام آژانس، تلاش اروپا برای تهیه پیش نویس قطعنامه ای به منظور محدود کردن تحریم تسلیحاتی ایران، پیگیری سیاست میانه ای برای مدیریت تنش تهران – واشنگتن باشد.
ادامه مطلبیوسف مولایی در گفت و گو با دیپلماسی ایرانی بر این باور است که برای آژانس بینالمللی انرژی آن چیزی که مهم است در نهایت این است که آیا ایران تعهدات لازم را در همکاری با آژانس پیرامون فعالیتهای صلحآمیز هستهای دارد یا خیر؟ آیا تهران در خصوص پرونده هستهای خود قابل اعتماد است یا خیر؟ آیا جمهوری اسلامی ایران در مسیر فعالیت های صلح آمیز هستهای گام برمیدارد و یا تلاش مخفیانه ای برای دسترسی به سلاح هستهای دارد؟ آیا ایران بر مبنای تعهدات هستهای پذیرفته شده در برجام عمل میکند یا خیر؟ بنابراین دیگر مسائل چون نحوه دستیابی به اسناد و مدارک فعالیت های هسته ای و جاسوسی اسرائیل مسائل جانبی و حاشیه ای است.
ادامه مطلبعلی بیگدلی در گفت و گو با دیپلماسی ایرانی بر این باور است که سیل اتهاماتی که طی ۴ روز گذشته به نشست فصلی آژانس بینالمللی انرژی اتمی شکل گرفته، نه به واسطه فشار ایالات متحده آمریکا بر آلمان، فرانسه و انگلستان و یا دیگر اعضای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بلکه نتیجه و بازخورد سیاست های غلط ایران در پیگیری و عملیاتی کردن گام های کاهش تعهدات برجامی است.
ادامه مطلبجلال خوشچهره در یادداشتی می نویسد: ماهیت سیاست راهبردی دولت ترامپ نه تنها نزد تهران، بلکه جامعه جهانی و به ویژه اعضای ثابت شورای امنیت سازمان ملل شناخته شده است. با اینحال، آنچه اوضاع را میتواند برای تهران سخت کند، تخریب روابط خارجی آن است. این روابط تا کنون توانسته از شدت تأثیرگذاری سیاست فشار حداکثری کاخ سفید بکاهد. حرکت بر مدار عصبی تهران، کار ویژه دولت ترامپ در سالهای خروج از برجام بوده است. اکنون نیز کوشیده میشود با ایجاد تنش میان ایران با نهادهای بینالمللی، بستر لازم برای جلوگیری از لغو تحریم تسلیحاتی ایران در اکتبر آینده (مهر ماه) فراهم و تهران از کمترین دستاورد برجامی خود محروم شود.
ادامه مطلبهادی محمدی در یادداشتی می نویسد: بررسی مواد قانونی مورد استناد گزارش اخیر همچون ماده ۶۹ «ان.پی.تی» یا مواد ۴B و ۵C پروتکل الحاقی به خوبی نشان می دهد که جمهوری اسلامی در عمل به همین مواد نیز کوتاهی نداشته و اماکنی که بر اساس این مواد باید اعلام و دسترسی لازم داده می شد در اختیار بازرسان قرار داشته است. این همکاری در حالی است که طرف مقابل برجام و حتی آژانس بین المللی انرژی اتمی در دو سال اخیر بدعهدی ها و نقض های پی در پی برجام را تحت فشار آمریکا مرتکب شده اند و ایران به رغم این تخلفات، به سوالات و ابهامات در چارچوب پروتکل و پادمان عمل کرده و ادعاهای اخیر نیز تنها بهانه گیری های بی دلیلی است که ریشه در موضوعات سیاسی علیه کشورمان دارد.
ادامه مطلبدولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، همچنان برای تمدید تحریم تسلیحات متعارف اعمال شده از سوی سازمان ملل علیه ایران سنگ اندازی می کند و اگرچه هدف خود از این برنامه را حفظ ثبات در خاورمیانه اعلام می کند، اما اساسا سعی دارد آخرین امیدها به نجات برجام را از بین ببرد.
ادامه مطلبآژانس بین المللی انرژی اتمی در تاریخ ۵ ژوئن عقب نشینی های اخیر ایران از توافق هسته ای ۲۰۱۵ خودداری آن از همکاری با تعهدات نظارتی را با جزئیات بیان کرد. آژانس همچنین به موارد توجه و عمل ایران مطابق تعهدات امنیتی و تدابیر اعتبارسنجی تکمیلی به صورت کامل اشاره کرد. اگرچه موقعیت طوری نیست که بتوان نیمه پر لیوان را دید، اما لازم نیست که تنها نیمه خالی لیوان مورد توجه قرار بگیرد.
ادامه مطلبدونالد ترامپ از ایران برای مذاکره بر سر توافق بزرگ و جدید هسته ای تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده دعوت کرده است و به نظر می رسد برای بازگشت به کاخ سفید به کمک نیاز دارد. این در حالی است که بازرسان بین المللی از افزایش ذخایر اورانیوم با غنای پایین ایران در سه ماه گذشته خبر داده اند.
ادامه مطلبعبدالرضا فرجی را در گفت گو با دیپلماسی ایرانی ضمن تاکید بر این واقعیت که تمام تلاش واشنگتن آن است که از برجام چیزی باقی نماند در خصوص واکنش احتمالی ایران به اقدام کاخ سفید در عدم تمدید معافیت های هسته ای بر این باور است که تهران نیز به مانند پکن، مسکو و کشورهای اروپایی به دنبال وقت کشی سیاسی تا تعیین تکلیف انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا خواهد بود. به عبارت دیگر ایران نیز تا اعلام نتایج انتخابات سوم نوامبر دست به تصمیمات رادیکالی نخواهد زد که موجب موج سواری ترامپ در ماه های منتهی به انتخابات شود.
ادامه مطلب