اروپا - آرشیو

چگونه روسیه، جنگ اوکراین را جهانی کرد؟
راهبرد فشار کرملین برای تضعیف غرب

چگونه روسیه، جنگ اوکراین را جهانی کرد؟

استراتژی روسیه برای جهانی کردن جنگ جنبه های گوناگونی دارد. در روابط اقتصادی، مسکو بر روی فرصت جویی کشورهای بی‌تفاوت نسبت به جنگ، حساب باز کرده است: کرملین در نظر دارد روسیه را با شبکه‌های غیرغربی تجارت و دفاع یکپارچه کند. از نگاه ایدئولوژیک، روسیه جنگ را به عدم صداقت غربی‌ها و خیانت اوکراینی‌ها نسبت می‌دهد و آمریکا و متحدانش را متهم به دورویی می کند. در عرصه دیپلماتیک، روسیه و غرب این کشمکش را به صحن نهادهای بین‌المللی کشانده‌اند. چه در شورای امنیت سازمان ملل متحد یا در سازمان بین‌المللی انرژی اتمی، هر نوع توافقی که قبلاً بین روسیه و غرب وجود داشته، ناکار شده است. مسکو با تزریق بی‌تفاوتی و نومیدی نسبت به سرنوشت این جنگ در پایتخت‌های غیرغربی، امیدوار است که کشورهای دیگر در کنار کرملین قرار گرفته یا دست کم از غرب فاصله بگیرند.

ادامه مطلب
ترجمان جاه‌طلبی‌های آلمان در سند راهبرد امنیت ملی
روسیه تهدید است و ناتو فرصت

ترجمان جاه‌طلبی‌های آلمان در سند راهبرد امنیت ملی

عابد اکبری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: انتشار این سند نشان می‌دهد سطح بالاتری از جاه طلبی برای سیاست امنیتی آلمان ضروری است، زیرا، اگرچه میزان مشخصی از تعهد وجود دارد، اما در برخی زمینه‌ها مانند پیشگیری و تثبیت بحران مدنی و دفاع کافی نیست. جاه‌طلبی بیشتر با ایجاد معیارهای موجود به بهترین وجه بیان می‌شود. یک گام ساده اما بسیار نمادین می‌تواند افزایش اهداف موجود، مانند سهمیه همکاری‌های توسعه باشد.

ادامه مطلب
سوناک و بازگشت دیوید کامرون
تغییر خط سیاست داخلی لندن

سوناک و بازگشت دیوید کامرون

هرچقدر برکناری «سوئلا براورمن» از سمت وزیر کشور بریتانیا هیچ‌کسی را شگفت‌زده نکرد، به همان اندازه انتصاب دیوید کامرون، هفت سال پس از کناره‌گیری از نخست‌وزیری، این بار در مقام وزیر خارجه بسیاری را حیرت‌زده کرد.این تصمیم را باید قماری سیاسی دانست که شاید به جای تضمین ادامه نخست‌وزیری ریشی سوناک، او را به دردسری جدی بیندازد.

ادامه مطلب
لهستان الگوی نجات اتحادیه اروپا
انتخاباتی که مرهمی بر زخم های اروپایی ها بود

لهستان الگوی نجات اتحادیه اروپا

امین گودرزوند در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: شکست پوپولیست ها و راست افراطی دستاورد بزرگ انتخابات لهستان نه تنها برای این کشور که برای کل اروپا بود. اروپای درگیر با موج راست افراطی و پوپولیسم بیش از پیش آرامشش با خطر مواجه است و این رای مردم لهستان مرهمی بر زخم های اتحادیه اروپا بود.

ادامه مطلب
مسأله فلسطین و عمیق تر شدن شکاف های درون اروپایی
غزه اروپایی ها را دو دسته کرده است

مسأله فلسطین و عمیق تر شدن شکاف های درون اروپایی

عابد اکبری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: مدیر بخش اروپا در گروه بین‌المللی اوراسیا معتقد است با وجود فاجعه انسانی فزاینده در غزه و همچنین شدت کارزار نظامی اسرائیل، نه تنها بعید است که موضع اتحادیه اروپا در خصوص حمایت از برقراری صلح تغییر کند بله به عقیده وی «آلمان حتی ممکن است در موضع خود در خصوص حق اسرائیل برای دفاع از خود شدیدتر از ایالات متحده عمل کند»؛ موضعی که در آلمان در بین رهبران دولت ائتلافی در خصوص آن اشتراک نظر وجود دارد و به نظر نمی رسد در کوتاه‌مدت تا میان‌مدت، صرف‌نظر از اینکه تهاجم زمینی به غزه چگونه پیش می‌رود و تلفات غیرنظامی و ویرانی‌ها چگونه پیش برود در نهایت تفاوتی در آن ایجاد شود.

ادامه مطلب
زلزله سیاسی در لندن و آینده دولت سوناک
بازگشت شگفت‌انگیز دیوید کامرون در مقام دیپلمات ارشد دولت بریتانیا

زلزله سیاسی در لندن و آینده دولت سوناک

موضع‌گیری جنجالی وزیر کشور سابق بریتانیا در قبال جنگ اسرائیل و حماس، زلزله‌ای در کابینه دولت محافظه‌کار ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، رقم زد و در‌نهایت منجر به تغییراتی مهم ازجمله بازگشت دیوید کامرون، نخست‌وزیر سابق بریتانیا، به سطح اول سیاسی شد. ریشی سوناک روز گذشته و پس از اعمال تغییراتی در کابینه خود، مقر نخست‌وزیری را ترک و به پارلمان رفت. در اولین دور از از این تغییرات «سوئلا براورمن»، وزیر کشور، برکنار شد. «جیمز کلورلی» که وزیر خارجه بود، جای خانم براورمن را گرفت و دیوید کامرون به سمت وزیر خارجه منصوب شد. برکناری خانم براورمن به دنبال انتقادهای اخیر از او و به‌ویژه در پی انتشار مقاله‌ای انجام شد که در آن «پلیس لندن را متهم کرده بود که در مدیریت تظاهرات طرفداران فلسطینی‌ها، از آنها جانبداری می‌کند».

ادامه مطلب
دستگاه امنیتی پیچیده پوتین، میراث به جا مانده از شوروی و الگوگرفته از استالین
جنگ های جاسوسی نوین (بخش اول)

دستگاه امنیتی پیچیده پوتین، میراث به جا مانده از شوروی و الگوگرفته از استالین

سرویس های اطلاعاتی روسیه خود را وارث مستقیم  کی‌جی‌بی (KGB) می‌دانند. اگرچه کی‌جی‌بی در سال ۱۹۹۱ منحل شد اما بسیاری از افسران سابق آن و تمامی سازوکار‌ها، پرونده‌ها و حتی عواملش در غرب به سرویس امنیتی جدید روسیه، که اکنون به نام اف‌اس‌بی (FSB) شناخته می‌شود، و سازمان اطلاعات خارجی، اس‌وی‌آر (SVR)، منتقل شدند. سال‌ها پس از پایان جنگ سرد، اطلاعات روسیه از عوامل پیشین شوروی در غرب، از جمله آلدریچ ایمز، مسئول ضدجاسوسی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) و رابرت هانسن، عامل پلیس فدرال آمریکا (FBI) ادامه داد. از نظر روسیه امور به همان روال همیشگی ادامه داشت.

ادامه مطلب
مانور پوتین زیر سایه جنگ در خاورمیانه
برگزاری مذاکرات صلح هم‌زمان با رزمایش ارتش روسیه برای مقابله با حمله‌ احتمالی هسته‌ای

مانور پوتین زیر سایه جنگ در خاورمیانه

در شرایطی که در سه هفته اخیر جنگ اسرائیل و حماس توجه رسانه‌ها و افکار عمومی را به خود معطوف کرده، جنگ روسیه و اوکراین همچنان ادامه دارد و از روز گذشته سومین دور مذاکرات صلح برای پایان‌بخشیدن به جنگ روسیه و اوکراین با حضور نمایندگان بیش از ۵۰ کشور جهان در مالت آغاز شد. این مذاکرات در حالی برگزار می‌شود که از حمایت اوکراین برخوردار است، اما مسکو که آن را به‌عنوان «یک رویداد آشکارا ضد‌ روسی» محکوم کرده است، در آن حضور ندارد.

ادامه مطلب
روسیه چگونه تحریم های غرب را مهار کرد؟
اثبات شدن محدودیت های جنگ اقتصادی

روسیه چگونه تحریم های غرب را مهار کرد؟

تحریم ها ابزار حمایتی ارزشمندی هستند اما به ندرت می توانند یک گلوله جادویی باشند یا محاسبات تصمیم گیری یک حریف را در کوتاه مدت تغییر دهند. کشورها در دنیایی با قدرت سخت به فعالیت خود ادامه می دهند. 

ادامه مطلب