بهانه تراشی های بولتون علیه ایران
در طی تاریخ ایالات متحده آمریکا همواره به کشورهایی حمله کرده است که تهدیدی برای آن به شمار نمی رفتند. سوال این است که آیا تاریخ باز هم در حال تکرار شدن است؟
ادامه مطلبدر طی تاریخ ایالات متحده آمریکا همواره به کشورهایی حمله کرده است که تهدیدی برای آن به شمار نمی رفتند. سوال این است که آیا تاریخ باز هم در حال تکرار شدن است؟
ادامه مطلبآیا دولت ترامپ به دنبال مذاکره صلح آمیز با ایران است یا قصد دارد جمهوری اسلامی را به زانو درآورد و در عین حال مقدمات یک درگیری نظامی را فراهم آورد؟ پس از یک هفته دیپلماسی پر جنب و جوش، کاخ سفید به زودی مجبور می شود دست خود را رو کند. به هر حال، انتظار می رود رفتارهای اسکیزوفرنی واشنگتن با تهران در ماه های آتی قابل فهم تر شود.
ادامه مطلبدونالد ترامپ با خروج یکجانبه از توافق هسته ای ایران و اعمال تحریم ها علیه این کشور از جمله تحریم های ثانویه، شرایط دشواری را برای ایالات متحده ایجاد کرده است. نه دوستان قدیمی آمریکا اعتمادی به این کشور دارند و نه دشمنانش از تهدیدهای ترامپ هراسی به دل راه می دهند...
ادامه مطلبنوید کمالی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: پر واضح است که ترامپ در آخرین سال و ماه های ریاست جمهوری خود همین روند دوگانه را دنبال خواهد کرد اما تشدید گرفتاری های اقتصادی و سیاسی او مانع از این خواهد شد که وی تن به ریسک گرفتار شدن در تنش نظامی با ایران بدهد زیرا همچنان پروندههای پر حجم و حساس تری از جمله تجارت با چین و تقویت اقتصاد ملی آمریکا روی میز او در کاخ سفید گشوده است و تا برای حل آن به برجامی نرسد توان ورود جدی به پرونده های دیگر را نخواهد داشت!
ادامه مطلبتنش ها بین ایالات متحده و ایران از سل گذشته و با خروج دولت ترامپ از برجام آغاز شد و با اقدامات گوناگون کاخ سفید از جمله اعمال تحریم ها شدت گرفت. اما هرچه که می گذرد به نظر می رسد که مباحثات در واشنگتن درباره تهران بیشتر و بیشتر با حقیقت فاصله می گیرد و این، مساله نگران کننده ایست.
ادامه مطلببنجامین هارت خبرنگار و تحلیلگر و هدر هلبرت رئیس پروژه الگوهای جدید تغییر سیاست گذاری در برنامه اصلاحات سیاسی آمریکای جدید که هر دو از نویسندگان نیویورک مگزین هستند، درباره تنش های اخیر بین ایالات متحده و ایران و احتمال درگیری نظامی بین این دو گفت و گویی داشتند که در ادامه می خوانید.
ادامه مطلباگر تهران تصمیم بگیرد که برای صلح با واشنگتن اقدام کند، افزایش عرضه در بازار نفت به سرعت جریان کنونی را تغییر خواهد داد و می تواند همه معادلات را بر هم بزند. از این رو، می توان گفت که منافع کشورهای تولیدکننده نفت در حفظ فشارهای کنونی بر ایران و اعمال محدودیت بر سطح تولیدات آن است.
ادامه مطلبامیرعلی ابوالفتح در گفت وگو با دیپلماسی ایرانی پیرامون تاثیر سفر شینزو آبه بر تنش با ایالات متحده آمریکا با جمهوری اسلامی ایران بر این باور است: نمیتوان این گونه عنوان داشت که سفر شینزو آبه به تهران نقطه عطفی در رفتارهای ایالات متحده آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران است. به عبارت دیگر نمی توان این گونه برداشت کرد که رفتارهای ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران قبل از سفر شینزو آبه متفاوت از بازگشت نخست وزیر ژاپن از تهران بوده است. هر چند که بعد از آن که اعلام شد نخست وزیر ژاپن با دستان خالی تهران را ترک کرد، شدت اتهامات ضد جمهوری اسلامی ایران و پیگیری پروسه ایران هراسی پررنگ تر شد.
ادامه مطلبمحمد حسین ادیب در یادداشتی می نویسد: استراتژی امنیتی آمریکا برای ده سال آینده اعلام شده است. در استراتژی ده ساله امنیتی آمریکا آمده است که مرکز ثقل سیاست خارجی آمریکا از خاورمیانه به شرق آسیا منتقل می شود. لذا راهبرد آمریکا خروج از خاورمیانه است، ترامپ دارد مرحله به مرحله از خاورمیانه خارج می شود. ایجاد جنگ جدید در خاورمیانه، با راهبرد آمریکا برای انتقال مرکز ثقل سیاست خارجی به شرق آسیا سازگاری ندارد. مطالب پمپئو در سوئیس با استراتژی ده سال امنیتی آمریکا، انطباق دارد. امریکا طوری با ایران وارد مواجهه می شود که با استراتژی ده ساله امنیتی آن در خصوص خروج از خاورمیانه ناسازگار نباشد.
ادامه مطلبدر حالی که دولت ایالات متحده برای رونمایی از برنامه دیرینه خود برای صلح در خاورمیانه که به «معامله قرن» معروف است آماده می شود، ظاهرا ایران نیز تلاش ها را برای کمک به متحدانش در منطقه برای برهم زدن این طرح افزایش داده است.
ادامه مطلب