محمد بن زاید از سراج الدین حقانی چه میخواهد؟
رئیس امارات متحده عربی با هیئت افغان به ریاست وزیر داخله طالبان، «تقویت روابط دوستانه و همکاری بین دو کشور» و راههای توسعه آن در راستای تامین ثبات منطقه را بررسی کرد.
ادامه مطلبرئیس امارات متحده عربی با هیئت افغان به ریاست وزیر داخله طالبان، «تقویت روابط دوستانه و همکاری بین دو کشور» و راههای توسعه آن در راستای تامین ثبات منطقه را بررسی کرد.
ادامه مطلبکوروش احمدی در یادداشتی می نویسد: یک سیاست مهاجرتی همچنین باید دارای یک پیوست منطقهای بهویژه درباره شرایط در مبدأ یعنی در افغانستان باشد. در دو، سه سال گذشته، گزارشها حاکی از خالیشدن برخی مناطق هزارهنشین و تاجیکنشین و جایگزینشدن آنها با پشتونهاست که باید موجب نگرانی باشد.
ادامه مطلبرامین فرهودی زرنق در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: حضور ناتو نه تنها برای روسیه خوشایند نیست بلکه جمهوری اسلامی ایران را نیز ناراحت می کند و توجهات به اتاق های گفت و گوی ارامنه با اعضای ناتو را افزایش می دهد. این رویه موجب اختلاف در میان اعضای ناتو با یکدیگر یعنی ترکیه با آمریکا و فرانسه نیز شده است. فرانسه در حال حمایت از ارمنستان با فروش سلاح و حمایت بین المللی است و ترکیه نیز در هواداری از جمهوری آذربایجان در مقابل شریک ناتویی خود صف آرایی کرده است.
ادامه مطلبعلی موسوی خلخالی می نویسد: طبیعی است که مسکو مطابق با منافع خود منتظر بماند تا انتخابات ریاست جمهوری ایران امضا شود و ببیند چه کسی سکاندار دولت ایران خواهد شد تا مطمئن شود آیا می تواند روی آن حساب کند یا همانند دولت حسن روحانی فرمان مناسبات بین المللی ایران را تغییر می دهد و به مسکو پشت می کند؟!
ادامه مطلببهرام امیراحمدیان در یادداشتی می نویسد: کمیسیون انتخابات پارلمانی هند روز دوشنبه ۳ ژوئن ۲۰۲۴ اعلام کرد که ۶۴۲ میلیون نفر از ۹۶۸ میلیون رای دهنده ثبت نام شده رای داده اند. تعداد ثبت نام بالاتر از سال ۲۰۱۹ بود، اما میزان مشارکت حدود یک درصد کمتر از ۴/۶۷ درصد پنج سال پیش بود.مقامات کمیسیون انتخابات در ۴ ژوئن برگه های رای را در انتخابات عمومی شش هفته ای هند که در یکم ژوئن به پایان رسید، شمارش کردند .
ادامه مطلبخبرگزاری سراسری آپا اما نیز در هفته گذشته در مطلبی با عنوان آب شدن یخ های روابط ایران و جمهوری آذربایجان به تحلیل آخرین وضعیت روابط دو کشور پرداخت. آپا در این مطلب با اشاره به تحولات مثبت اخیر بین دو طرف از جمله دیدار روسای جمهور و افتتاح سد قیز قلعهسی معتقد است حتی با وجود سانحه بالگرد حامل رئیس جمهوری ایران روابط ایران و جمهوری آذربایجان در مسیر مثبتی قرار گرفته است.
ادامه مطلبسید محمدعلی مدرسی یزدی و علی اصغر بهشتی لتحری در یادداشت مشترکی برای دیپلماسی ایرانی می نویسند: اگرچه در دولت سیزدهم رویکرد اصلی جمهوری اسلامی ایران گسترش روابط در سطح منطقه ای و نگاه به شرق و به دنبال کاهش تنش با همسایگان و ایجاد منافع مشترک منطقه ای میان خود و دیگر بازیگران بود. اختلافاتی حل نشده کماکان میان این دوکشور پابرجا ماند. از جمله مهمترین بحران در روابط میان دو کشور همسایه، اختلاف بر سر تقسیم آب است. اختلاف ایران و افغانستان بر سر حقابه رود هیرمند پدیده ای نیست که مربوط به چند سال اخیر باشد؛ بلکه ۱۵۰ سال است که ایران و افغانستان بر سر این مسئله اختلافاتی داشته اند. با به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، این روند ادامه پیدا کرد. با اینکه تهران پیش از کشورهای دیگر دست دوستی خود را به سوی این گروه دراز کرد بود، اما به نظر می رسد بحران آب و چالش های آن در مقطع زمانی کنونی تاثیر خود را بر روابط ایران و طالبان خواهد گذاشت.
ادامه مطلبخبرگزاری دولتی ریانووستی روسیه به نقل از یک مقام وزارت خارجه روسیه اعلام کرد روند کار روی توافقنامه همکاری جامع میان ایران و روسیه به صورت موقت، متوقف شده است. این خبرگزاری روسی به نقل از یک مقام مسئول در وزارت خارجه روسیه دلیل این اتفاق را «بروز برخی مشکلات در شرکای ایرانی» اعلام کرد.
ادامه مطلباین مراسم که سهشنبه ۲۹ خرداد ساعت ۱۷ با حضور و سخنرانی نظامالدین زاهدی، سفیر تاجیکستان در تهران و شخصیتهای فرهنگی از جمله علیاشرف مجتهدشبستری، علی دهباشی، مدیر مسئول مجله بخارا، آرش ایرانپور، مسعود عرفانیان و محسن فرحبر در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
ادامه مطلبعبدالناصر نورزاد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: مقاومت کنونی علی رغم اینکه یک جریان ضد طالبان و تسلط آنها بر افغانستان، محسوب می شود، نتوانسته است که ماهیت مجزا و متفاوت خود را در عملکرد سیاسی و نظامی اش، تئوریزه کند و جالب توجه باشد. حتی طی بیش از دو سال گذشته، مقاومت علی رغم حضور جنگی، نتوانسته است طرح بدیل و مناسب سیاسی را ضد طالبان مطرح کند که سرخط عملکرد جنگی اش باشد.
ادامه مطلب