«ونس» خاورمیانه را چگونه میبیند؟
دونالد ترامپ شخصی را بهعنوان معاونش تعیین کرده که ۳۹ سال دارد و سنش نصف اوست. این بدان معناست که ترامپ درحال آمادهسازی رئیسجمهوری جدیدی برای آمریکاست که احتمالا سال ۲۰۲۸ به قدرت خواهد رسید.
ادامه مطلبدونالد ترامپ شخصی را بهعنوان معاونش تعیین کرده که ۳۹ سال دارد و سنش نصف اوست. این بدان معناست که ترامپ درحال آمادهسازی رئیسجمهوری جدیدی برای آمریکاست که احتمالا سال ۲۰۲۸ به قدرت خواهد رسید.
ادامه مطلبحضور چهارشنبهشب محمدجواد ظریف به عنوان رئیس شورای راهبری دولت چهاردهم در برنامه زنده تلویزیونی و برای تبیین مکانیسم انتخاب اعضای این شورا (شورای راهبری دولت چهاردهم) و ارتباط آن با کارگروههای پیشنهاد وزیر و نحوه انتخاب اعضای کابینه جدید، سرفصل تازهای از حملات، توهینها و تخریبها را به او و حتی مسعود پزشکیان به دنبال داشت. شاید آنگونه که برخی معتقدند، ظریف نتوانست فرایند جدید و ابداعی دکتر پزشکیان برای تشکیل کابینه دولت چهاردهم را به خوبی تشریح کند، خاصه در مقام قیاس با آن سخنرانی توفانی هشتدقیقهای در حوزه سیاست خارجی، اما مجموعه مواضع رئیس شورای راهبردی دولت چهاردهم در ۳۰ دقیقه حضور تلویزیونیاش، مؤید یک نگاه درست، عقلانی، جامع و در عین حال کارشناسیشده است که میتواند برای اولین بار وعدههای رئیسجمهور منتخب را در جهت استفاده از اقوام، اقلیتها، جوانان و زنان در کابینه تحقق بخشد.
ادامه مطلباگرچه تصور یک توافق هستهای تازه، دشوار است اما یک دولت اصلاحطلب میتواند فرصتهایی برای کاهش تنشها فراهم کند.
ادامه مطلبمنابعی که با رویترز مصاحبه کردند میگویند که حزب الله برای جلوگیری از استراق سمع جنگجویان یا ردیابی موقعیت آنها توسط ارتش اسرائیل استفاده از تلفن همراه را در مناطق خط مقدم در جنوب لبنان ممنوع کرده و در عوض به روش های ارتباطی قدیمی مانند پیجرها یا پیام رسان هایی که پیام ها را به صورت شفاهی ارسال می کنند، بازگشته است.
ادامه مطلبهاینز در اطلاعیه خود تاکید کرد که هشدار منتشر شده عصر روز سه شنبه تنها یکی از سلسله هشدارها نسبت به مداخله احزاب خارجی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست.
ادامه مطلبدولت عراق از طریق قانونگذاری و تامین ضمانتهای حقوقی و حمایت از سرمایهگذاریها در مقابل خطرات احتمالی، تلاش میکند سرمایهگذاران عربستانی را برای ورود به بازار عراق تشویق کند.
ادامه مطلباکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: سران و مقامات کشورهای جهان و بعضی از مردم بی تفاوت باید معنی انسانیت و وجدان بیدار را از یمنی ها یاد بگیرند. آنها در دفاع از ملت مظلوم فلسطین با عملیات مکرر نظامی ابهت آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی را شکسته و در خلیج عدن و دریای سرخ آنها را عملا فلج کرده اند و حتی در دریای عرب بارها کشتی های دشمن را هدف قرار داده اند و به نقاطی در سرزمین های اشغالی نیزحمله کرده اند. و جالب این است که ملت یمن بعد از سال ها جنگ و در اوج فقر تحمیل شده توسط نظام سلطه، با تظاهرات میلیونی همواره از فلسطینیان حمایت کرده و اقدامات نظامی دولتشان در دفاع از آنها را تایید کرده اند.
ادامه مطلبعلی شمس اردکانی در گفت وگویی تاکید دارد که حسن روحانی هیچگاه در مذاکرات، بخشیدن اروند به صدام را مطرح نکرد.
ادامه مطلبشبکههای اجتماعی مانند تیکتاک، اینستاگرام و توییتر، با شکلدهی افکار عمومی در سطح جهانی به میادین اصلی نبرد برای تسلط روایتها تبدیل شدهاند. درحالیکه رسانههای اجتماعی صداها را بلند کرده و بیعدالتیها را برجسته کردهاند، اطلاعات نادرست را هم منتشر کرده و شکافها را افزایش دادهاند.
ادامه مطلبعلی سعادت آذر در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: سیاست خارجی ایران در قبال ترکیه به شدت امنیتی شده؛ فاقد مکانیسم های شتابدهنده اقتصادی، قاچاق زده و گلوگاه فرار سرمایه های ملی است. صحبت از دامنه این ناکارامدی ها در قبال ترکیه بسیار است که نیازمند نگارشی طولانی است؛ چه تلاش می شود تیتر وار به آنها بپردازم. حجم تجارت و موازنه تجاری ایران و ترکیه در دو دهه گذشته از ۲۲ ملیارد دلار به زیر ۴ ملیارد دلار رسیده است. البته همین ۴ ملیارد دلار هم گزافه گویی و آمار سازی است و بیشترین سهم این اعداد و ارقام مربوط به اقتصاد قاچاق است. ضمن آنکه اقتصاد قاچاق به ورشکستگی اقتصادی بسیاری از واحدهای تولیدی و ظهور نوکیسه های اقتصادی در حاشیه مرز منجر شده است.
ادامه مطلب