رد توطئه‌ای بزرگ

بعد از سوریه نوبت ایران است؟

۱۱ آذر ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۰ کد : ۲۰۲۹۷۰۱ نگاه ایرانی خاورمیانه
نویسنده خبر: محمد على مهتدى
محمدعلی مهتدی در یادداشتی می نویسد: توطئه بزرگ و طراحی شده ای از سوی آمریکا ورژیم صهیونیستی و احتمالا چند کشور دیگر در منطقه برای فروپاشاندن محور مقاومت و تغییر ژئوپلتیک منطقه وجود دارد تا در صورت موفقیت، سرانجام مستقیما به سراغ جمهوری اسلامی بیایند.
بعد از سوریه نوبت ایران است؟

دیپلماسی ایرانی: سرانجام پس از دو ماه واندی زد و خوردهای نفسگیر بین ارتش صهیونیستی و رزمندگان مقاومت در لبنان، آتش بس در این جبهه اعلام شد و صدها هزار نفر از ساکنان جنوب لبنان و حومه جنوبی بیروت، با شادی و سرعت عجیبی به خانه های خود بازگشتند. با وجود دادن شهدای بسیار و ویرانی های فراوان، این شادی مردم ناشی از احساس پیروزی بود چرا که در جنوب لبنان نیز همچون نوار غزه، دشمن نتوانسته بود به اهداف خود مبنی بر نابود کردن مقاومت و اشغال جنوب لبنان تا رودخانه لیتانی، دست یابد و رزمندگان حزب الله با رشادتی چشمگیر مانع از پیشروی و تثبیت مواضع دشمن در روستاهای مرزی شده بودند و تلفات سنگینی را بر ارتش مهاجم تحمیل کردند و نیزتا آخرین لحظه سراسر شهرک ها ی منطقه جلیل تا شهرهای حیفا و تل آویو را زیر آتش مرگبار موشک ها و پهباد های خود قرار دادند بطوری که در آخرین روز قبل از آتش بس، حزب الله با ۵۱ حمله نظامی به رژیم صهیونیستی رکورد شکست و همین امر رژیم را وادار به پذیرش آتش بس کرد .

بحث در باره ابعاد و جوانب مختلف جبهه جنوب لبنان بسیار گسترده است که در این یادداشت کوتاه نمی گنجد اما اینک آنچه در سوریه می گذرد اهمیت بیشتری دارد و از یک طرح گسترده برای تغییر ژئوپلتیک منطقه خبر می دهد. تنها چند ساعت پس از اعلام آتش بس در جنوب لبنان، نیروهای تکفیری جبهة النصره  و یکی دو سازمان تروریستی دیگر وابسته به القاعده که از ۸ سال پیش از نقاط مختلف سوریه به شهر ادلب رانده شده بودند، ناگهان از لانه های خود خارج شده و پس از اشغال تعدادزیادی از روستاها به دروازه های شهر مهم حلب رسیدند. 

این عملیات آنقدر غافلگیر کننده بود که نیروی مهمی برای ممانعت از پیشروی آنها وجود نداشت و تنها لشکر فاطمیون بودند که با جانفشانی در برابر تروریست های تکفیری ایستادند ولی آنها به دلائل نظامی از جمله نبود پوشش هوائی و نداشتن یک طرح همه جانبه از اطاق مشترک فرماندهی، کار زیادی نمی توانستند انجام دهند. در این حال، ارتش سوریه به سرعت وارد عمل شد و با تزریق نیروهائی از جاهای مختلف سوریه به جبهه حلب و فعال شدن نیروی هوائی سوریه همراه با هواپیماهای نظامی روسیه ضربه های سختی به نیروهای تکفیری در مسیر ادلب به حلب وارد آوردند و صدها نفر از تروریست ها را به هلاکت رسانیدند. اینک مقاومت در برابر پیشروی تکفیری ها و نیروئی که توسط ترکیه عمدتا از ترکمن های سوریه تحت عنوان "ارتش ملی سوریه" به وجود آمده ادامه دارد و در حالی که منابع ترکیه و مخالفان خبر از سقوط حلب می دهند، گزارش های دقیقتر تا لحظه نگارش این سطور، حاکی از آن است که تکفیری های مهاجم تنها وارد بخشی از غرب حلب  شده و به دلیل بزرگی شهر، هنوز نتوانسته اند سراسر شهر را تصرف کنند و درگیری های شدیدی در نقاط دیگر شهر ادامه دارد.

در این مورد چند نکته مهم زیر قابل توجه می کند:

۱- حد اقل سه کشور آمریکا، رژیم صهیونیستی و دولت ترکیه در طرح جدید دست دارند. نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که از جبهه ای به جبهه دیگر می پَرَد، اینک پس از غزه و جبهه لبنان، همه توان خود را برای شکسن جبهه سوریه به کار گرفته است. ظاهرا هدف وی قطع مسیر کمک رسانی به حزب الله لبنان از طریق سوریه است. به همین دلیل او شخص دکتر بشار اسد را تهدید کرده که اگر مانع عبور تسلیحات به حزب الله نشود جان خودش در خطر است. همچنین ارتش صهیونیستی در آخرین عملیات خود در خاک سوریه، در حمله هوائی به شهر تدمُر دهها نفر از نیروی فاطمیون را به شهادت رسانید. اما شواهد نشان می دهد که هدفی بزرگتر مد نظر است .

۲- نقش اصلی در زمینه لجستیک نیروهای تکفیری را دولت آقای اردوغان بر عهده دارد. گزارش ها حاکیست که سلاح های جدیدی که تکفیری ها به کار می برند از جمله توپخانه و پهپاد های جدید اوکرانی توسط ترکیه به جبهة النصره تحویل شده است و گرنه تکفیری ها در شهر ادلب جز اسلحه فردی سلاح دیگری در اختیار نداشته اند. آقای اردوغان در گذشته بارها خواستار ملاقات و مذاکره با بشار اسد شده ولی اسد پیوسته تاکید کرده که تا زمانیکه ارتش ترکیه بخشی از خاک سوریه را در اشغال دارد حاضر به ملاقات با اردوغان نیست. اقدام کنونی ترکیه مغایر با توافق های آستانه است که این منطقه را منطقه کاهش تنش دانسته همچنین در مذاکرات تهران زمانی که تصمیم به پایان دادن به حضور تکفیری ها در ادلب شد، آقای اردوغان ضمن مخالفت با این تصمیم، با اصرار فراوان  در خواست کرد که مساله ادلب را به او واگذار کنند.

۳- فراخواندن نیروهای نظامی از خطوط مختلف دفاعی در داخل سوریه و تزریق آن ها به جبهه حلب به نظر می رسد که اقدامی خطرناک باشد زیرا این احتمال وجود دارد که اردن از منطقه درعا در جنوب سوریه وارد عمل شده چندین هزار افراد تکفیری را وارد سوریه و روانه حمله به دمشق نماید. همچنین ممکن است نیروهای کُرد مورد حمایت آمریکا در شرق فرات، معروف به نیروهای "قسد" به دستور آمریکا به سمت دمشق حمله کنند و چنانچه تروریست های جبهة النصره بعد از تصرف حلب به بزرگراه معروف بهH۵  یعنی راه دمشق به حلب دست یابند روانه دمشق خواهند شد و در این صورت  پایتخت در خطر بزرگی قرار خواهد گرفت وارتش سوریه و نیروهای کمکی در این شرایط دشوار مجبور خواهند شد در چند جبهه وارد جنگ شوند.

تحولات سوریه در شرایطی صورت می گیرد که رژیم صهیونیستی عراق را تهدید کرده که اگر حمله مقاومت عراق  به اسرائیل ادامه یابد نیروی هوائی اسرائیل به همان روش که فرماندهان حزب الله لبنان را به قتل رساند مسئولان حشد الشعبی و مقاومت عرراق را نیز در خانه هایشان شناسائی و ترور خواهد کرد. این تهدید باعث شده که مقاومت عراق زیر فشار دولت آقای السودانی و چارچوب هماهنگی ( الاطار التنسیقی) عملیات خود را متوقف نماید. آنچه  گذشت نشان می دهد که توطئه بزرگ و طراحی شده ای از سوی آمریکا ورژیم صهیونیستی و احتمالا چند کشور دیگر در منطقه برای فروپاشاندن محور مقاومت و تغییر ژئوپلتیک منطقه وجود دارد تا در صورت موفقیت، سرانجام مستقیما به سراغ جمهوری اسلامی بیایند. بنا بر این، لازم است محور مقاومت سریعا دست به کار شده و با توجه به تحولات اخیر، استراتژی جدیدی را برای مقابله با این توطئه تدوین و اجرا کند./اطلاعات

محمد على مهتدى

نویسنده خبر

کلید واژه ها: محمد علی مهتدی سوریه ایران اسرائیل امریکا ایران و اسرائیل ایران و امریکا ایران و اسرائیل و امریکا بشار اسد سقوط حلب توطئه امریکا تکفیری نیروهای تکفیری لبنان جنوب لبنان حلب جبهه مقاومت


( ۱۰۳ )

نظر شما :

ناشناس ۱۱ آذر ۱۴۰۳ | ۱۹:۱۵
شک نکنید در ایران تفاله های پانترک حامی و مزدور ترکیه و باکو منتظر هستند
خسرو ۱۱ آذر ۱۴۰۳ | ۱۹:۵۳
وزیر خارجه ترکیه اظهار داشته که دخالتی در عملیات اخیر نداشته اند(ارتش ملی سوریه که بازوی نیابتی ترکیه است در این حمله مخالفین غایب است) و در ضمن هیات تحریرالشام را گروه تروریستی محسوب می‌کنند ولی با توجه به اینکه ایران با اسرائیل یا آمریکا نمی تواند معامله کند همچنان ترکیه ، بهترین گزینه ایران برای اعمال دیپلماتیک است و اردوغان امکان توافق برای اجتناب از یورش مخالفان به دمشق را دارد فقط بشرط اینکه ، روسیه معامله پشت پرده ای (برای حفظ پایگاه‌های دریایی اش ) با اردوغان و آمریکا برای تعویض بشاراسد نکرده باشد و یا این حمله هیات تحریرالشام به تحریک امریکا و قبول دیگران ، برای نابودی تکفیریها انجام نشده باشد (مثل عملیات مرصاد که به نابودی منافقین منجرشد)
آبتین ۱۲ آذر ۱۴۰۳ | ۰۷:۱۷
این که طرحی وجود داشته باشد منطقی است ولی اینکه در رسانه های ایران به بازیگر اصلی که ترکیه است اصلا اشاره نمی‌شود واقعا عجیب است. اسراییل که هم مرز شمال سوریه نیست و حتی اگر بخواهد حمایت نظامی و لجستیکی بکند باید از خطوط ارتش سوریه بگذرد. تروریستی تکفیری مورد حمایت ترکیه کاملا مشخص است که از داخل ترکیه تغدیه می‌شوند و در امتداد مرز ترکیه شکل گرفته اند. خودشان اعتراف میکنند که حقوق از ترکیه میگیریم و خانواده هایمان داخل ترکیه زندگی می‌کنند. ضمن اینکه در این تحلیل نیروهای تروریستی تکفیری و جبهه النصره که مورد حمایت ترکیه هستند و نیروهای دموکراتیک که بخش بزرگی شان کردها هستند در یک جبهه و علیه دولت سوریه ترسیم شده اند. درحالیکه اولا همین حالا کنترل بخش بزرگی از شمال سوریه به صورت مشترک توسط کردها و دولت سوریه برای مقابله با حمله تروریست‌های ترکیه انجام می‌شود. دوما در همین چند روز بسیاری از نیروهای دولتی برای عقب‌نشینی به مناطق کردنشین پناه بردند. اصولا اگر کردها بخواهند اقدامی هم بکنند احتمالا علیه مناطق کردنشین تحت اشغال تکفیریهای ترکیه مثل عفرین و شمال شرق سوریه باید باشد.
کوروش ۱۳ آذر ۱۴۰۳ | ۰۹:۲۵
هیچ فرقی بین گروه های تروریستی تکفیری ترکیه نیست. به اصطلاح ارتش ملی سوریه و هیئت تحریر شام هر دو از بقایای داعش و جبهه النصره توسط ترکیه ایجاد شده اند. این استدلال‌های پانترکها برای ماله کشی جنایات ترکیه دیگر کارساز نیست.
مهندس مهراب لاهیجانی ۱۳ آذر ۱۴۰۳ | ۱۰:۱۷
و شخص اقای پزشکیان که اذعان دارد ، اهل سیاست نیست!! همانند مصاحبه شب گذشته اش ، در امور راهبردی دخالتی نکند و حرفی نزد که اشکارا بوی ضعف از ان بر اید و سبب تشتت در بین میدان و دیپلماسی نشود. اقای ریس جمهور بداند ، حتی کد خدا !! نیز برای تحمیل نظراتش بر ایران ابتدا بمب افکن و ناو .. را در نزدیک ایران مستقر میکند و سپس تهدید میکند. دیپلماسی چکی را پاس میکند که توسط میدان تامین اعتبار شده است. و بدون قدرت و فقط با لبخند نمیتوان کاری پیش برد. اگر می شد کدخدای به بودجه نظامی 900 میلیاردی و... نیازی نداشت.
هادی زمان زاده ۱۶ آذر ۱۴۰۳ | ۲۰:۱۲
این همه بی عملی دلیلش چیه واقعا مشخص نیست. جبهه طالبان به حالت چراغ خاموش منتظر فرصت برای حمله به مشهد هست.گسیل بی رویه و مشکوک میلیونی مهاجران افغان و با توجه به تحقیرهای که در ایران شدند باعث اشوب و شکل گیری لشکر افغان های داخل ایران خواهد شد. بحث های قومیت ترک و کرد و عرب ،گسل بلوچستان چندین وقته فعال شده. 10 هزار نیروی تکفیری در جبهه شمال غرب آذربایجان منتظر حمله ، سوریه سقوط کنه با توجه به سابقه عراق و ترکیب جمعیتی که در زمان داعش هم دیدیم با اغوش باز از داعشی ها حمایت می کردند شهرهای عراق هم یکی پس از دیگری سقوط میکنه و بصورت گاز انبری میان به سمت ایران. چرا جدی گرفته نمی شه این حرکت واقعا معلوم نیست.و مطمین باشید اگه اینگونه ادامه پیدا کنه به یکسال نخواهد کشید و باید در داخل و مرزها با دشمنان ایران بجنگیم
حمید ۱۸ آذر ۱۴۰۳ | ۲۳:۴۸
بیکارین معلوم نیست کی داره کجا رو معامله میکنه شما راحت باشید