ناگفتههای هفته از زبان دیپلماسی ایرانی:
از تلاش مخالفان برای شکست آتشبس سوریه تا جوسازی عربستان علیه ایران
دیپلماسی ایرانی: ناگفته های هفته از زبان دیپلماسی ایرانی" نام مجموعه ای است که هر آخرهفته منتشر می شود. در این مجموعه اخباری که عموما در مقاله ها، یادداشت ها، منابع خبری، روزنامه ها و پایگاه های خبری جهان منتشر می شوند و از چشم بسیاری از خبرگزاری ها و منابع خبری دور می مانند، استخراج شده و در اختیار خوانندگان قرار می گیرد:
شعار صدری ها علیه سردار سلیمانی
روز سه شنبه فلیمی از تظاهرات اعتراضی طرفداران مقتدا صدر در شبکه های اجتماعی منتشر شد که در آن یاران مقتدا صدر در اقدامی گستاخانه شعارهایی علیه سردار سلیمانی سر دادند. به گزارش دیپلماسی ایرانی در یکی از این شعارها گفته شده است "ما را صدر تربیت کرد، بگذار سلیمانی بداند" که کنایه به ادعاها و شایعات مطرح شده در عراق مبنی بر تلاش های سردار سلیمانی برای آرام کردن عراق در پی آشوب ها و تحصن یاران صدر است.
انتقاد صریح آیت الله فیاض از تحصن کنندگان
منابع آگاه به دیپلماسی ایرانی گفتند هیئت اعزامی به نمایندگی از تحصن کنندگان در مجلس عراق که عموما نمایندگان جریان صدر به رهبری مقتدا صدر و ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری مالکی هستند در سفر خود به نجف اشرف بعد از آن که به در بسته خوردند و مراجع آنها را به حضور نپذیرفتند، دست به دامن آیت الله فیاض شدند و با اصرار بسیار از ایشان خواستند که آنها را به حضور بپذیرد. ایشان نیز بعد از قبول درخواست آنها بر خلاف انتظارشان به آنها تاخته و از این که کشور را به بن بست کشانده اند به شدت انتقاد کرده است. آیت الله فیاض به نمایندگان تحصن کنندگان گفته است که آن قدر به شما توصیه کردیم که کشور را به آشوب نکشید اما شما توجه نکردید تا این که کشور به بن بست کنونی رسیده است.
توافق ضمنی ایران و امریکا برای حفظ روسای سه گانه عراق
پایگاه خبری تحلیلی اسکای نیوز گزارش داد که توافقی ضمنی میان ایران و امریکا حاصل شده است که به موجب آن حیدر العبادی، نخست وزیر، فواد معصوم، رئیس جمهور و سلیم الجبوری، رئیس مجلس در سمت های خود باقی بمانند.
به گفته این پایگاه خبری طرف های ایرانی و امریکایی به این نتیجه رسیده اند در وضعیت فعلی هر گونه تغییری در راس امور دولت ها فاجعه بار خواهد بود و می تواند عراق را به پرتگاهی نامعلوم رهنمون کند.
حمل سلاح سرد توسط برخی از نمایندگان مجلس عراق
با وجود آن که فواد معصوم، رئیس جمهوری عراق از نمایندگان مجلس دعوت کرد تشکیل جلسه دهند تا تکلیف دولت تکنوکرات حیدر العبادی هر چه سریع تر مشخص شود، مجلس این کشور روز چهارشنبه نیز نتوانست به اکثریت نسبی برای برگزاری جلسات برسد برای همین رئیس مجلس مجبور شد برگزاری مجلس را تا اطلاع ثانوی به تعویق بیندازد.
در همین رابطه منابع آگاه به پایگاه خبری عراقی چاکوش گفتند که برخی از نمایندگان مجلس بعد از آن که دیدند عده ای از نمایندگان و افراد همراه آنها با سلاح سرد در مجلس حاضر شدند و عده ای دیگر را تهدید جانی می کنند از حضور در مجلس خودداری کردند. برای همین مجلس از اکثریت افتاد و نتوانست تشکیل جلسه دهد.
جوسازی رسانه های عربی علیه ایران
شبکه العربیه و الحدث، شبکه های نزدیک به عربستان سعودی هم زمان با سفر باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا به عربستان جوسازی های تازه ای را علیه ایران راه انداخته اند. این شبکه ها ادعا کرده اند که دخالت ایران در امور منطقه محور گفت وگوهای مقامات عربستانی با باراک اوباما است. این شبکه ها همچنین در پی انتشار این خبر شایعاتی را مبنی بر توافق ضمنی عربستان و امریکا علیه ایران قبل از رسیدن اوباما به ریاض منتشر کرده اند.
انتقاد شدید سخنگوی انصار الله از ایران
روزنامه العرب، چاپ لندن ادعا کرد که محمد عبدالسلام، سخنگوی رسمی حوثی ها و رئیس هیئت مذاکره کنندگان آنها در کویت در اظهارات مطبوعاتی خود به شدت از ایران انتقاد کرد ولی هیچ اظهار نظری درباره عربستان نکرد. بنا به این گزارش، عبدالسلام همچنین تلویحا گفت که حوثی ها در صورتی که توافق سیاسی حاصل شود ممانعتی با بازگشت ژنرال محسن الاحمر، معاون عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری مستعفی یمن و حمید الاحمر رهبر اخوانی های یمن به صنعا نخواهند داشت.
به اعتقاد بسیاری از ناظران سیاسی این اظهارات بعد از دیدار هیئت حوثی ها از ریاض انجام شد و به روشنی نشان می دهد که آنها تا چه اندازه تحت تاثیر عربستانی ها قرار گرفته اند.
فرافکنی سعودی ها علیه ایران
در حالی که نشست کویت درباره یمن به دلیل نقض آتش بس عربستان و بمباران یمن بر خلاف تعهدات سابق به تعویق افتاده است، رسانه های عربی از جمله العربیه و الحدث و الجزیره تلاش دارند خودداری حوثی ها از شرکت در این نشست را به گردن ایران بیندازند و دلیل فشارهای ایران به حوثی ها را عامل تعویق این نشست وانمود کنند.
این در حالی است که حوثی ها رسما اعلام کرده اند در حالی که عربستان خود را موظف به حفظ آتش بس نمی داند و همچنان شهرهای یمن را بمباران می کند دلیلی برای نشستن پشت میز مذاکره در کویت نمی بینند.
مخالفت با پیشنهاد دی میستورا
استفان دی میستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه به مخالفان سوری پیشنهاد داده است که بشار اسد همچنان در سمت ریاست جمهوری سوریه بماند و سه معاون او با اختیارات کامل از سوی مخالفان انتخاب شوند، اما مخالفان این پیشنهاد را نپذیرفته اند.
به گزارش پایگاه خبری سوری دام پرس، مخالفان سوری همچنان بر برکناری بشار اسد از قدرت اصرار دارند و تهدید کرده اند در صورتی که به این خواسته عمل نشود مذاکرات را ترک می کنند.
تلاش جیش الاسلام برای شکست آتش بس
محمد علوش، نماینده جیش الاسلام که یکی از مذاکره کنندگان ارشد در مذاکرات ژنو محسوب می شود و رهبری این شبکه تروریستی را بر عهده دارد، خواستار پایان دادن به آتش بس و گسترش جبهه های جنگ علیه ارتش سوریه در مواضع گوناگون شد.
به گزارش پایگاه خبری سوری دام پرس، وی در حساب تویتری خود نوشت: «پیش از این گفته بودم که باید همه جبهه ها شعله ور شوند و به هیچ وجه ملاحظه حکومت را نکنید... منتظر رحمت حکومت نباشید و بر سرشان بکوبید و همه افراد آنها را هدف قرار دهید.» دیگر اعضای مذاکره کننده سوری با مواضع علوش موافقت نکرده اند. یحیی العریضی، یکی از اعضای تیم مشاوره هیئت مخالفان سوری به فرانس پرس گفت: «مواضع علوش نظر شخصی او است و هیئت عالی مذاکره کنندگان سوری نمی تواند آن را تایید کند.»
تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :