دانش شبیه سازی و بازآفرینی شکارچیان عصر باستان در قرن ۲۱
شبیه سازی و ناهنجاری در نظم جهانی!

دیپلماسی ایرانی: جهان برآشفته کنونی از نظمی شکننده برخوردار است که با انگارها، اهداف و استانداردهای غربی طراحی و تعریف شده است. همین نظم نیز همواره از سوی قدرتهای بزرگ جهان با تهدیدی به عنوان نظم نوین جهانی مورد تهاجم فرار گرفته و بازیگرانی مهم جهانی و منطقهای همواره به دنبال تغییر این نظام در چارچوب اهداف ژئوپلیتیک خود هستند.
زیربنای این دگرگونی در نظام جهانی و برآمدن نظم نوین را میتوان "دانش" قلمداد کرد. همانگونه که فرانسیس بیکن Francis Bacon اندیشمند و فیلسوف قرن شانزدهم میگوید "دانش، قدرت است Knowledge is Power"، یازیگران قدرتمند نظام جهانی نیز از قدرت دانش و فناوری برای تغییر نظم موجود و تقویت برتری خود بر دیگر بازیگران بهره میبرند.
در چنین بستری است که قدرت دانش و فناوری به جای برآوردن رفاه و آسایش شهروندان در خدمت هژمونی دولتها قرار گرفته و دانش به زیربنای بینظمی و بلکه ناهنجاری تبدیل میشود!
قدرت دانش و فناوری در قرن 21 چنان رشد و توسعه یافته که توازن قدرت را به سود صاحبان دانش و فناوری نوین به نابرابری قدرت در نظام جهانی رهنمون داشته و برتری مطلق را به قدرتهای دارای دانش و فناوری پیشکش کرده است. قدرت دانش به عنوان منبع قدرت در جهان کنونی به جایی رسیده است که قدرتهای بزرگ برای حفظ، تقویت و نمایش برتری خود، جنبههای غیر اخلاقی دانش مانند شبیه سازی حیوانی و انسانی و هوش مصنوعی انساننما را پیگیری و عملیاتی کردهاند.
خبر شبیهسازی و بازآفرینش "گرگ وحشت" که حیوانی از عصر یخبندان بوده در یک شرکت ایالات متحده امریکا، نمونه برجستهای از قدرت دانش شبیه سازی است که در اختیار قدرتهای بزرگ مانند ایالات متحده قرار دارد.
این رویداد که به عنوان یک موفقیت بزرگ علمی معرفی شده و میتواند تنها یک نمونه از صدها پروژه پنهانی شبیهسازی باشد، مؤلفهای از قدرت دانش البته دانش با نیت وحشت آفرینی باشد که نظام جهانی را تهدید کرده که در محورهای زیر قابل بررسی و هشدار است:
یکم – آغاز یک ناهنجاری بزرگ: گرگ وحشت به عنوان یک حیوان شکارچی عصر باستان یا عصر یخبندان، از قدرتی فراتر از بسیاری گرگها و دیگر گربهسانان امروزی برخوردار است که نقشهراه دانشمندان شبیهسازی برای بازآفرینی دیگر حیوانات شکارچی باستان خواهد بود.
دانش شبیه سازی که با تولد گوسفند و گوساله شیهسازی شده در چند دهه گذشته همواره با قید و بند اصول اخلاقی مورد کنترل قرار داشته بهویژه از شبیه سازی انسان واهمه دارد، اکنون مرزهای دانش پیشین را پشت سر نهاده و به بازآفرینی حیواناتی اقدام نموده که میتواند آینده بشر و حیات کره زمین را تهدید کند.
دانش شبیه سازی ازجمله مؤلفههای Knowledge is Power است که با ردیابی و دستکازی ژنتیک DNA حیوانات منقرض شده و فراموش شده میلیونها سال پیش، نهتنها میتواند گرگ وحشتdire wolf را بازآفرینی کند، بلکه توان شبیهسازی دیگر حیوانات غولآسای عصر باستان مانند دایناسورها را نیز در خدمت قدرتهای بزرگ دانش جهان قرار میدهد!
توان شبیهسازی حیوانات شکارچی و بسیار درنده عصر باستان که شدت درندگی و توان تخریبی آنان ازجمله دلایل انقراض نسلشان برشمرده میشود، قدرتی بیهمتا به دولتها و سازمانهای شبیهساز میدهد که یک ناهنجاری بزرگ در نظم جهانی شکل داده و بار دیگر چرخه انقراض کامل حیات بشری و پیدایش عصر یخبندان جدید را تکرار کنند.
ناهنجاری حیوانات درنده هراسناک عصر باستان در حمله به انسانها میتواند عصر وحشت و بینظمی را در قالب سینمای وحشت فیلمهایی مانند: کینگ کونگ، پارک ژوراسیک، گودزیلا و...، برای بشر قرن بیست و یکم زنده سازد.
دوم – شبیهسازی و معمای امنیت: چرخه تکامل دانش شبیه سازی از گاو، گوسفند و حیوانات اهلی به حیوانات درنده و شکارچی هزارههای پیشین، رقابت جهانی در دانش شبیهسازی را شدت بخشیده و بازار جهانی شبیهسازی را شکل داده، حیوانات شبیهسازی شده عصر باستان را به سلاحهای نوین تبدیل میکند.
رونق شبیهسازی حیوانات ناهنجار و درنده پیشین، بازاریابی جدیدی را بر اساس معمای امنیت تعریف میکند که بازیگران نظام جهانی برای ادامه بقا یا حفظ برتری خود در رقابت جهانی، مجبور به دستیابی به دانش و فناوری پیشرفته شبیهسازی حیوانات درنده و ناهنجار شده یا خریدار محصولات شبیهسازی شده توسط قدرت های دانش شبیهساز میشوند!
ادامه شبیهسازی جانوران شکارچی درنده عصر باستان همزمان با رشد و توسعه دانش هوش مصنوعی سبب همپوشانی دانش شبیهسازی و هوش مصنوعی برای قدرتهای بزرگ حوزه دانش نظام جهانی شده و امنیت را بازیچه انگارههای سیاستگذاران ماجراجویی میسازد که از وحشت افکنی برای رقیبان و دشمنان خود کامیاب میشوند.
اشتیاق، سرمایهگذاری و رقابت فراگیر بازیگران نظام جهانی در دانش هوش مصنوعی IA در شرایط کنونی که هوش مصنوعی را به مؤلفهای از امنیت راهبردی و هژمونی جهانی تبدیل ساخته، میتواند در حوزه شبیهسازی نیز تکرار شود. تبدیل دانش و فناوری شبیهسازی بهویژه شبیهسازی حیوانات تنومند و بسیار وحشی عصر باستان به مؤلفه امنیت و هژمونی در قرن بیست و یکم میتواند جهان را در یک آنارشی و عصر وحشت فرو ببرد که حیوانات شکارچی وحشی بدون هر گونه راهبندهای مرزی و ردیابی به کشورهای هدف نفوذ کنند و اهداف سیاستگذار شبیهساز را برآورده سازند.
*
اصل "دانش قدرت است"، بنیان آموزش، رشد و توسعه جوامع بشری در چند قرن اخیر بوده که البته از سوی قدرتهای بزرگ نیز مورد توجه قرار داشته، دانش و فناوری به عنوان ابزار برتری در رقابتهای جهانی مورد استفاده قرار گرفته است.
دانش شبیهسازی که با هدف بهبود شرایط زیستی انسان، گسترش یافته و با قیدهای اخلاقی بهویژه در شبیه سازی انسانی کنترل میشد، اکنون به شبیهسازی و بازآفرینش حیوانات درنده عصر یخبندان قادر شده و هشدارهایی از توان صاحبان دانش شبیهسازی را برمیسازد!
هشدارهایی که دانش شبیهسازی به ابزار و اسلحه قدرتهای بزرگ نظام جهانی تبدیل شده و تولیدات این دانش و فناوری مانند حیوانات درنده بزرگ عصر باستان و بلکه دستکاری و ترکیب ژن انسانهای ویژه در قالب اسلحه بکار گرفته شده و نظم جهانی را بر هم میزنند. این رویکرد نهتنها دولتها، بلکه شرکتهای فناور قدرتمند را به ایجاد ناهنجاریهای زیستی و ژئوپلیتیک قادر میسازد.
تبدیل دانش شبیهسازی و حیوانات وحشی بازآفرینی شده این دانش به ابزار قدرت یا اسلحه وحشتزای بازیگران بزرگ، ناهنجاری بزرگی در نظام جهانی شکل میدهد که تنها در چارچوب معمای امنیت و قدرت قابل تفسیر بوده و سیاستگذاران باید از اکنون در فکر مقابله با چنین ناهنجاریهایی باشند.
نظر شما :