مدرسه ایرانیان در ایروان از احترام ویژه ای برخوردار است
اشتیاق مردم ارمنستان با یادگیری زبان فارسی
دیپلماسی ایرانی: دیدار با جمعی از ایرانیان مقیم ارمنستان در مسجد کبود ایروان، تنها مسجد موجود در پایتخت ارمنستان، بخش پایانی سفر حسین امیرعبداللهیان به ارمنستان بود.
به گزارش دیپلماسی ایرانی از ارمنستان، مسجد کبود در دوران کمونیست و حکومت اتحاد جماهیر شوروی، با وجود قدمت تاریخی 264 ساله، از بین رفته و تبدیل به اسطبل شده بود و در دهه هفتاد شمسی توسط بنیاد مستضعفان و جانبازان بازسازی شد و اکنون در اختیار سفارت ایران در ارمنستان است. توسط سفارت ایران در ارمنستان در این مسجد در ماه های مختلف سال مراسم متعدد مذهبی از جمله شب های احیا و مراسم حسینی برگزار می شود. همچنین به طور منظم هر هفته در آن نماز جمعه برپا می شود.
در بخشی از دیدار ایرانیان مقیم ارمنستان با وزیر امور خارجه که در فضای صمیمی و دوستانه برگزار شد، گزارشی از فعالیت های فرهنگی ایران در ارمنستان نیز ارائه شد. از جمله گفته شد که مدرسه ایرانیان در ارمنستان یکی از بزرگترین مدارس این کشور و یکی از بزرگترین مدارس ایران در خارج از کشور است. استقبال از آن به گونه ای است که حتی خانواده های ارمنی تمایل دارند دانش آموزانشان در این مدرسه تحصیل کنند. در حال حاضر 130 دانش آموز در این مدرسه تحصیل می کنند. کیفیت آموزشی در آن به گونه ای است که دانشگاه های ارمنستان در پذیرش دانش آموزان فارغ التحصیل از این مدرسه اشتیاق نشان می دهند و امتیاز ویژه ای برای آنها قائل هستند.
همچنین گفته شد که زبان فارسی در مدارس ارمنستان در حال حاضر در 10 تا 13 مدرسه آموزش داده می شود و تعداد دانش آموزانی که مشغول به یادگیری زبان فارسی هستند حدود 3هزار نفر است. تعداد دانش آموزانی که مشتاق به یادگیری زبان فارسی هستند در سال جاری 130 دانش آموز بیشتر از سال گذشته بوده است و انتظار می رود در سال پیش رو نیز تا 160 دانش آموز نسبت به امسال افزایش یابد.
تعداد دانشجویان ایرانی مشغول تحصیل در ارمنستان بخش دیگری از گزارشی بود که در این دیدار به وزیر امور خارجه ارائه شد. بر این اساس در حال حاضر 400 دانشجو در ارمنستان مشغول به تحصیل هستند که در 14 دانشگاه این کشور در رشته های پزشکی و دانداپزشکی تحصیل می کنند اما مشکلی که پیش روی آنها وجود دارد این است که وزارت بهداشت و وزارت علوم مدارک آنها را نمی پذیرد در حالی که بسیاری از آنها اعلام آمادگی کرده اند که حاضر هستند در آزمون های مربوطه در ایران آزمون دهند و مطمئن هستند که می توانند این امتحانات را با موفقیت پشت سر بگذارند.
در پایان وزیر امور خارجه از این که آموزش زبان فارسی در میان مردم ارمنستان بالاست ابراز خشنودی کرد و گفت که ارمنستان بخشی از حوزه تمدنی ایران است و او امید دارد با حمایت های بیشتر بر تعداد فارسی آموزان هر سال افزوده شود. وی همچنین گفت که با رایزنی ها و گفت وگوهایی که با وزارتخانه های بهداشت و علوم انجام داده توافق شده است تا دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه های ارمنستان با گذراندن 32 واحد به جای 100 واحد در دانشگاه های کشور در نهایت مدارک تحصیلی آنها پذیرفته شود.
نظر شما :