امریکایی ها بعد از معاف کردن عراقی ها آنها را زیر نظر می گیرند

سازوکار عراق برای تعامل با ایران بعد از بازگشت تحریم ها

۱۹ آبان ۱۳۹۷ | ۱۸:۰۰ کد : ۱۹۷۹۹۹۳ اخبار اصلی خاورمیانه
در حالی که به نوشته لوموند، طرفین هنوز در حال مذاکره بر روی جزئیات معافیت‌ها هستند، مقامات عراقی تاکید می‌کنند که به دقت تحریم‌های آمریکا علیه ایران را رعایت خواهند کرد.
سازوکار عراق برای تعامل با ایران بعد از بازگشت تحریم ها

دیپلماسی ایرانی: روزنامه فرانسوی لوموند با اشاره به اجرایی شدن دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران از روز پنجم نوامبر، در گزارشی به هیات آمریکایی اشاره دارد که با مقامات بغداد برای همراه کردن این کشور با تحریم‌های آمریکا مذاکره می‌کنند. لوموند می‌نویسد: این هیات آمریکایی در حالی با بغداد بر سر پرونده "حساس" تحریم‌های آمریکا علیه ایران مذاکره می‌کند که دولت آمریکا، عراق را در فهرست هشت کشور دارای معافیت از تحریم‌ها قرار داده است. اما به نوشته این نشریه فرانسوی زبان این معافیت برای کشور عراق، دومین صادرکننده نفت در جهان، تنها برای خرید نفت صادر نشده بلکه بنا بر اعلام مقامات عراقی، این معافیت شامل واردات گاز، برق و محصولات خوراکی از کشور همسایه، ایران، است که در عین حال خود مرهمی برای کشور مصیبت‌زده عراق است.

این نشریه به نقل از مُظهر صالح محمد، مشاور اقتصادی نخست‌وزیر عراق می‌نویسد: ایالات متحده آمریکا، پس از دو ماه مذاکرات فشرده سیاسی، در نهایت با این معافیت برای عراق موافقت کرد زیرا بدون واردات از ایران، کشور عراق در وضعیت بسیار دشوار و پیچیده‌ای قرار می‌گیرد. این مقام اقتصادی دولت عراق می‌افزاید: بغداد (در چنین شرایطی) نمی‌تواند وارد درگیری میان ایران و ایالات متحده آمریکا شود.

در عین حال یک منبع نزدیک به مذاکرات به نشریه فرانسوی لوموند گفته است: آمریکایی‌ها سیگنال خیلی خوبی برای ما فرستاده‌اند.

در حالی که به نوشته لوموند، طرفین هنوز در حال مذاکره بر روی جزئیات معافیت‌ها هستند، مقامات عراقی تاکید می‌کنند که به دقت تحریم‌های آمریکا علیه ایران را رعایت خواهند کرد.

لوموند در بخش دیگری از این گزارش به نقل از یک مقام نزدیک به مذاکرات آورده است: بانک مرکزی عراق ساز و کار ویژه‌ای را برای پرداخت‌های آن دسته از واردات دارای معافیت از ایران نهایی کرده است. بدین‌ترتیب که یک حساب ویژه بانکی (بدین منظور) در بانک مرکزی افتتاح می‌شود.

این مقام نزدیک به مذاکرات که نام وی اعلام نشده، در توضیح بیشتر به لوموند گفته است: ساز و کار این حساب بانکی بدین گونه خواهد بود که مبالغ مربوط به واردات از ایران به این حساب ویژه واریز می‌شود، بدون اینکه به ایران پرداخت شود و در برابر، ایرانیان می‌توانند از این مبالغ برای پرداخت‌های بدهی‌های خود یا هزینه سفر زائران ایرانی به عراق، استفاده کنند.

در عین حال همین منبع تاکید می‌کند: تمامی مبادلات پولی باید به تائید مقامات آمریکایی برسد که همین امر ساز و کار پرداخت‌ها را دشوار می‌کند.

اهمیت معافیت چابهار برای کشورهای متحد آمریکا

همچنین لوموند در مطلبی دیگر به معافیت بندر چابهار از تحریم‌های واشنگتن اشاره کرده و تاکید می‌کند: بندر چابهار یک بندر حیاتی برای متحدان آمریکا در منطقه به ویژه أفغانستان است.

این نشریه، بنا بر اعلام مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در روز سه شنبه ششم نوامبر مبنی بر معافیت بندر چابهار از تحریم‌های واشنگتن می‌افزاید: مقامات دولت آمریکا با اعمال تحریم‌های به شدت سختگیرانه تلاش می کنند تا تهران را به تغییر رفتار بی‌ثبات کننده سیاسی در منطقه وادار کنند اما در عین حال واشنگتن می‌داند که بندر چابهار برای متحدان خود در منطقه، کشورهای هند و افغانستان بسیار با اهمیت است، به‌ویژه که استفاده از این بندر ایرانی، از وابستگی کابل به پاکستان برای دسترسی به آب‌های آزاد می‌کاهد.

صد سال پس از پایان جنگ جهانی اول

در فرانسه، در طول هفته جاری، مراسم بزرگداشت یکصدمین سال پایان جنگ جهانی اول در جریان بود. مراسم رسمی این بزرگداشت روز یازدهم نوامبر با حضور شصت تن از رهبران جهان در فرانسه برگزار خواهد شد اما امروز نهم نوامبر، همزمان با روز پایانی جنگ جهانی اول، امانوئل ماکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، در یک نهار کاری، با ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا دیدار و گفت وگو کرد. قرار است دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا هم در مراسم یکصدمین سال پایان جنگ جهانی اول حضور یابد.

هومانیته، نشریه چپ‌گرای فرانسه، با اشاره به این رویداد و بزرگداشت یازدهم نوامبر می‌نویسد: این روز فرصتی است تا به رویدادهای فاجعه‌باری بیاندیشیم که رخ داده است. اما لوموند، همزمان با این رویداد، با چاپ یک مجموعه سه جلدی، به فراز و نشسب‌های روابط میان اروپا و آمریکا زیر عنوان تاریخ یک طلاق پرداخته است.

تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: عراق معافیت عراق از تحریم های ایران ایالات متحده امریکا


( ۱ )

نظر شما :