عراقی ها درصدد تشدید فشارها به واشنگتن هستند
جدل های شدید در درون عراق بر سر امریکا
دیپلماسی ایرانی: بعد از اظهارات تند سفیر جدید ایالات متحده امریکا در عراق در جلسه استماع کنگره که به صراحت علیه ایران و گروه های مسلح همسو با آن موضع گرفت، جلساتی میان رهبران چارچوب هماهنگی برگزار شده که در آن درباره خروج نیروهای امریکایی از عراق بحث های سنگینی درگرفته است. در پی آن دو جریان میانه رو و تندرو در درون چارچوب هماهنگی بر سر این موضوع به وجود آمده است.
در جریان میانه رو محمد شیاع السودانی، نخست وزیر و سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی و حیدر العبادی، نخست وزیر اسبق حضور دارند که هر گونه تشدید تنش با امریکا را رد می کنند و با مجبور کردن ایالات متحده بر سر توافقی معین مخالف هستند و می گویند که چنین چیزی می تواند مشکلات و سختی هایی را در روابط عراق و امریکا به وجود آورد.
در مقابل جریان تندرویی وجود دارد که نوری المالکی، نخست وزیر سابق، هادی العامری، رهبر سازمان بدر و گروه های الحشد الشعبی که گروه های مسلح شیعی و مقاومت اسلامی عراق را شامل می شود. آنها جبهه تندرویی را تشکیل داده اند که می خواهند تنش ها با امریکا تشدید شود و مذاکرات عراق و امریکا به سرعت پایان یابد و ایالات متحده با ابزارهای مختلف از تهدید تا حمله به نیروهای امریکایی تحت فشار قرار بگیرد تا توافق خروج نیروهای امریکایی از عراق بر اساس یک جدول زمانی سریع، انجام بپذیرد.
گفته می شود در جلساتی که اخیرا میان آنها برگزار شده به دلیل اختلاف نظرها بحث و جدل های سیاسی شدیدی در گرفته است. جریان طرفدار تشدید تنش با امریکا می گوید که موضع سفیر جدید آمریکا در عراق نشان دهنده برنامه این کشور برای تحت فشار قرار دادن آنهاست، بنابراین قبل از شروع کارش در عراق، باید هر چه سریعتر توافقنامه خروج نیروهای آمریکایی از عراق امضا شود تا او دیگر فرصت نیابد با هماهنگی بیشتر فشارهایش را بر گروه های مقاومت اعمال کند.
جریان تندرو همچنین نیروهای امریکایی را متهم می کند که از پایگاه های خود در عراق برای انتقال سلاح به اسرائیل در جنگ غزه استفاده می کند. همچنین می گویند که امریکا از امکانات حریم هوایی عراق و فعالیت های امنیتی اش در این محیط برای حمایت هوایی از اسرائیل بهره می برد. آنها همچنین امریکا را به جاسوسی علیه جریان های محور مقاومت در منطقه از طریق عراق متهم می کنند.
از سوی دیگر برخی گزارش های سیاسی حاکی از آن است که ایران به طرف عراقی فشار فزاینده ای می آورد تا مذاکرات خود با امریکا را برای عقب نشینی نیروهای امریکایی از عراق هر چه سریعتر پایان دهد. ایرانی ها حضور نیروهای امریکایی در عراق را تهدیدی بزرگ برای امنیت ملی خود می دانند و می گویند که اصل حضور این نیروها در عراق خود برای رویارویی با ایران است.
این در حالی است که برخی جریان های مقاومت اسلامی عراق بر این باورند که آنچه در مذاکرات عراق با امریکا می گذرد عبث و بیهوده است چراکه امریکا تلاش دارد حضور نظامی خود در عراق در چارچوب پیمان بین المللی را به یک چارچوب امنیتی دو جانبه تبدیل کند و این برای همه آنها و هم فکرانشان مردود است.
منبع: موننه کارلو/تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱
نظر شما :