استقرار نیروهای نظامی آمریکا در مرز سوریه
دولت اوباما بدون کسب اجازه کنگره و با ادعای کمک به دولت اردن برای امدادرسانی به آوارگان سوری، نیروهای آمریکایی را در نزدیکی مرز سوریه و اردن مستقر کرده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر از نیویورک، یکی دیگر از مواردی که دولت اوباما سعی در توجیه این اقدام خود دارد، نگرانی از افتادن سلاح های شیمیایی و بیولوژیکی به دست افراد نادرست است.
با این همه شماری از قانونگذاران آمریکایی از اعزام نیروهای آمریکایی به مرز سوریه – اردن ابراز نگرانی کرده و هشدار داده اند، آمریکا هم اکنون بیش از پیش به تهاجم نظامی به سوریه نزدیک شده است.
لئون پانتا، وزیر دفاع آمریکا در نشست ناتو که در بروکسل برگزار شد گفت: دولت های اوباما و اردن از نزدیک با یکدیگر همکاری دارند و در نتیجه با توجه به نگرانی دو طرف از افتادن سلاح های شیمیایی سوریه در دست القاعده و دیگر گروه های اسلامی افراطی، اقدام یاد شده را انجام دادند.
پانتا گفت: می خواهیم اطمینان حاصل کنیم که آن سلاح ها در دست افراد نادرست قرار نگیرد.
وی افزود: ترکیه نیز مانند ما نگران سلاح های شیمیایی سوریه است در نتیجه ما با دولت ترکیه نیز درباره زیر نظر داشتن اوضاع همکاری داریم.
وزیر دفاع آمریکا گفت: بخشی از ماموریت نیروهای نظامی مستقر در مرز سوریه – اردن حمایت از دولت اردن است و به همین دلیل نیروهای آمریکایی سرگرم ساختن پادگان هایی در آن نواحی هستند تا به دولت اردن نشان دهیم می توانیم با هرعواقب احتمالی مقابله کنیم.
وی افزود: همزمان سعی داریم توانایی نظامی و عملیاتی نیروهای اردنی را نیز توسعه دهیم.
شماری از قانونگذاران آمریکایی از جمله دنیس کوچینیچ نماینده مجلس و جمهوری خواه از این اقدام دولت به خشم آمده و گفته اند: به نظر می آید دولت می تواند به سادگی نیروهای نظامی آمریکایی را به هر مکانی که بخواهد و بدون آنکه اجازه کنگره را کسب کند، اعزام می کند.
وی هشدار داد: اعزام بی رویه نیروها بدان معناست که دولت آمریکا هم اکنون بی اندازه به اینکه مستقیما در یک جنگ دراز مدت با سوریه وارد شود، نزدیک شده است.
نماینده جمهوری خواه مجلس گفت: فقط یک اتفاق کوچک خطر رویارویی فیزیکی را در پیش دارد.
وی افزود: مطرح شدن بحث سلاح های کشتار جمعی فقط برای کاهش خشونت ها بود نه افزایش آنها.
کوچینیچ بروز جنگ با سوریه را یک کابوس وحشتناک برای آمریکا نامید.
تحلیلگران موسسه بروکینگ آمریکا نیز بر این باورند که استقرار نیروهای آمریکایی در مرز جنوبی سوریه که مشترک با اردن است و همزمان تمرکز نیروهای ترک و آژانس های اطلاعاتی آمریکایی بر مرزهای شمالی سوریه، بخشی از راهبرد غرب برای تغییر رژیم در سوریه است.
آنها افزودند: سعی بر آن است که توجه ارتش سوریه را از مبارزه با گروه های مخالف به مسائل دیگر جلب کنند و اجازه دهند، گروه های افراطی با حمایت غرب و نیروهای شورشی در کشور به تاخت و تاز وحشیانه خود ادامه دهند.
نظر شما :