ناگفته‌های هفته از زبان دیپلماسی ایرانی:

از تنش در روابط اسرائیل و فرانسه تا حمایت اتحادیه عرب از فدرالیسم در سوریه

۰۸ مهر ۱۳۹۵ | ۱۵:۳۰ کد : ۱۹۶۳۵۰۲ اخبار اصلی خاورمیانه
تنش در روابط اسرائیل و فرانسه، حمایت اتحادیه عرب از فدرالیسم در سوریه، جلوگیری علمای وهابی عربستان از اعزام فرزندانشان به جنگ سوریه و یمن و تعطیلی فرودگاه بین‌المللی دبی به دلیل وجود پهپادهای ناشناس از جمله ناگفته‌های این هفته دیپلماسی ایرانی هستند.
از تنش در روابط اسرائیل و فرانسه تا حمایت اتحادیه عرب از فدرالیسم در سوریه

دیپلماسی ایرانی: "ناگفته های هفته از زبان دیپلماسی ایرانی" نام مجموعه ای است که هر آخرهفته منتشر می شود. در این مجموعه اخباری که عموما در مقاله ها، یادداشت ها، منابع خبری، روزنامه ها و پایگاه های خبری جهان منتشر می شوند و از چشم بسیاری از خبرگزاری ها و منابع خبری دور می مانند، استخراج شده و در اختیار خوانندگان قرار می گیرد:

 

جلوگیری علمای وهابی عربستان از اعزام فرزنداشان برای جنگ

یک استاد دانشگاه در ریاض در کلیپی که اخیرا در شبکه های اجتماعی منتشر شده است، فاش کرد که علمای وهابی عربستانی با وجود حکم جهادی که برای جنگ در سوریه و یمن صادر کرده اند از اعزام فرزندانشان به آن کشورها خودداری می کنند.

به گزارش دیپلماسی ایرانی این استاد دانشگاه تاکید می کند که برخی از علما می گویند که این احکام برای مردم عادی صادر شده است و شامل حال آنها و فرزندانشان نمی شود.

گفته می شود در پی انتشار این فیلم ویدئویی این استاد دانشگاه از سمت خود برکنار شده و برای او قرار بازداشت صادر شده است.

 

نیاز ۱۴ میلیارد دلاری عراق برای بازسازی مناطق آسیب دیده از تروریسم

عبد الباسط ترکی، رئیس صندوق بازسازی مناطق آسیب دیده به دلیل اقدام های تروریستی در عراق گفت که این کشور برای بازسازی مناطق آزاد شده از چنگال گروه تروریستی داعش به ۱۳ تا ۱۴ میلیارد دلار بودجه نیاز دارد.

به گزارش روزنامه القدس العربی، وی افزود: این مبلغ به جز خسارت های وارده به شهر موصل و خسارت های وارده به شهروندان و منازل آنها است.

ترکی با بیان این که بعد از آزادسازی موصل پیش بینی می کنیم این رقم افزایش یابد، افزود: صندوق بین المللی پول ۳۵۰ میلیون دلار برای بازسازی مناطق آسیب دیده کمک می کند و در حال حاضر مذاکراتی با بانک توسعه آلمان برای دریافت وام ۵۰۰ میلیون یورویی در جریان است که امیدواریم این مبلغ در سال جاری یا اوایل سال آینده به دست ما برسد.

 

افسر سابق گارد ریاست جمهوری صدام، وزیر خود خوانده جنگ داعش

یک فرمانده نیروهای دواطلب مردمی (حشد الشعبی) در استان الانبار گفت که گروه تروریستی داعش یکی از افسران برجسته گارد ریاست جمهوری صدام را به عنوان سرکرده اصلی جنگ خود و جانشین ابوعمر چچنی انتخاب کرده است.

 به نوشته روزنامه رای الیوم، ناظم الجغیفی در این باره گفت: «یاسین سلامه المعاضیدی، از افسران برجسته گارد ریاست جمهوری صدام پس از کشته شدن ابو عمر الشیشانی، سرکرده اصلی جنگ سابق گروه تروریسنی داعش در حمله هوایی در منطقه دیر الزور، به عنوان سرکرده نظامی جدید این گروه تروریستی انتخاب شده است.»

الجغیفی گفت: «المعاضیدی ملقب به ابو طه از اهالی شهر حدیثه است که در دوره صدام علاوه بر این، پست های حساس دیگری از جمله فرماندهی لشکر واکنش سریع گارد ریاست جمهوری را بر عهده داشت. وی حدود پنج سال قبل با داعش بیعت کرد و پس از نشست های طولانی رهبران داعش در الانبار انتخاب شد. ابو طه در حال حاضر در مناطق غربی الانبار حضور دارد و بر عملیات ضد نیروهای امنیتی عراق که در حال پیشروی در شهرهای غربی الانبار هستند، نظارت می کند.»

 

تایید تشکیل فدرالیسم در سوریه از سوی اتحادیه عرب

احمد ابوالغیط، دبیر کل اتحادیه عرب از تشکیل کشور فدرالیسم در سوریه حمایت کرد و آن را «گزینه ای مناسب به جای ویرانی و تشکیل دولت های خودخوانده فعلی در سوریه» دانست.

به گزارش روزنامه الحیات، وی تایید کرد که بر سر قضیه سوریه کشورهای عربی دو پارچه شده اند و عده ای از وضعیت جاری حمایت و عده ای دیگر از این وضعیت و تداوم آن ناراضی هستند.

وی همچنین آتش بس جاری در سوریه را به دلیل نبود قدرتی کارامد و بالاتر که بتواند دو طرف را ملزم به آتش بس کند، بی فایده دانست.

 

تنش در روابط فرانسه و اسرائیل

یک دیپلمات فرانسوی به روزنامه الحیات گفت که بعد از آن که فرانسه پیشنهاد مذاکرات صلح را مطرح کرده بحرانی دیپلماتیک در روابط اسرائیل و فرانسه به وجود آمده است.

به گفته این دیپلمات تل آویو اساسا مذاکرات صلح با فلسطینیان را قبول ندارد و به هیچ وجه حاضر به مذاکره بر سر مساله حل قضیه فلسطینی نیست.

این دیپلمات تاکید می کند، دولت اسرائیلی معتقد است وضعیت فعلی حاکم بر مذاکرات بهترین و مطلوب ترین وضعیت ممکن برای اسرائیل است و نیازی به مذاکره برای برای ایجاد تحرکی تازه در این پرونده نیست برای همین از دولت فرانسه به دلیل این که موضوع مذاکرات را پیش کشیده ناخرسند است.

 

تعطیلی فرودگاه دبی به دلیل پرواز پهپادهای ناشناس

فرودگاه بین المللی دبی اعلام کرد که صبح چهارشنبه این فرودگاه را به دلیل مشاهده پهپادهای ناشناس به مدت نیم ساعت تعطیل کرده است.

به گزارش الغد پرس، این دومین بار طی چند ماه اخیر است که فرودگاه دبی مجبور به تعطیلی موقت فرودگاه به دلیل مشاهده پهپادهای ناشناس می شود.

شرکت دولتی فرودگاه دبی در حساب توئیتر خود نوشت: "حریم هوایی فرودگاه دبی از ساعت 8:08 تا 8:35 صبح به دلیل فعالیت های از قبل اعلام نشده پهپادها متوقف شد."

 

عربستان حقوق های دولتی را بر اساس ماه میلادی پرداخت می کند

بعد از کاهش 20 درصدی حقوق های کارمندان دولت و لغو امتیازات ویژه برای آنها، دولت عربستان تصمیم گرفته است برای ساماندهی نظام پرداخت دستمزدها زمان پرداخت حقوق ها را از ماه هجری قمری به میلادی تغییر دهد.

به گزارش الزمان پرس، رسانه های عربستانی اعلام کردند کارمندان دولت حقوق بعدی خود را از ابتدای ماه آینده میلادی بر اساس میزان کار در ماه اکتبر دریافت خواهند کرد.    

 

لغو پروژه های کلان 40 میلیارد دلاری در عراق

وزارت برنامه و بودجه عراق اعلام کرد که به دلیل بحران مالی پروژه های زیربنایی و خدمات عمومی به ارزش 40 میلیارد دلار لغو شده است.

به گزارش پایگاه خبری الحره حدث، منابع دولتی گفته اند که «19 میلیارد دلار از بودجه های اختصاص یافته به پروژه ها دود شده اند و هیچ کس نمی داند این پول ها کجا رفته اند.» به گفته این منابع «این پول ها قبل از آغاز بحران مالی عراق که سه سال است به وجود آمده به پروژه های مذکور اختصاص داده شده بودند.»

 

تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: فرودگاه دبی عراق اسرائیل و فرانسه سوریه


نظر شما :