رئیس بنیاد هریتیج و رئیس اندیشکده تکزاس پابلیک پالسی در گفت وگو با دیپلماسی ایرانی:

استفاده ترامپ از روابط دوستانه با امارات و عربستان برای ثبات در خاورمیانه/ اختلافات در حزب جمهوریخواه طبیعی است

۱۱ آبان ۱۴۰۳ | ۱۲:۰۰ کد : ۲۰۲۹۱۱۰ اخبار اصلی آمریکا خاورمیانه
کوین رابرتس می گوید: همه می دانند ترامپ فرد جنگ طلبی نیست. او به فکر پایان دادن به جنگ ها در همه جاست. او به تنش ها با ایران، همان طور که گفته است، پایان خواهد داد. آن طور که رسانه‌ها خبر داده‌اند او به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اطلاع داده است که قبل از آن که به کاخ سفید وارد شود باید به جنگ پایان دهد. او می خواهد از روابط دوستانه اش با رهبران جهان عرب به ویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای پایان دادن به تنش های خاورمیانه و بازگرداندن ثبات و آرامش به خاورمیانه استفاده کند.
استفاده ترامپ از روابط دوستانه با امارات و عربستان برای ثبات در خاورمیانه/ اختلافات در حزب جمهوریخواه طبیعی است

دیپلماسی ایرانی: چند روز دیگر انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا برگزار می شود و رقابت سختی میان کاملا هریس، نامزد دموکرات ها و دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه در جریان است. هریس در صورت پیروزی در انتخابات میراث‌دار دولت بایدنی خواهد بود که خود برای چهار سال معاون او بود. در حالی که ترامپ سابقه چهار سال زمامداری امریکا را دارد که حداقل برای ما ایرانی‌ها تجربه تلخ و سختی بود. دورانی که بسیاری از کشورهای دنیا نیز از سیاست‌های عجیب و غریب خلق الساعه‌اش در امان نماند. در این رابطه دیپلماسی ایرانی با کوین رابرتس، عضو حزب جمهوریخواه، رئیس بنیاد هریتیج و رئیس اندیشکده تکزاس پابلیک پالسی گفت وگویی را انجام داده است که در ادامه می خوانید:

شما در شعارهایتان و در راستای حمایت از دونالد ترامپ، شعار می‌دهید که مردم در انتخابات شرکت کنید تا امریکا نجات یابد، مگر امریکا در حال فروپاشی است؟

در دولت بایدن بله. و با تداوم این دولت قطعا اوضاع بسار بدتر خواهد شد که این می تواند به معنای سقوط امریکا باشد. شما نگاهی به چهار سال زمامداری دولت بایدن بیندازید. دو جنگ بزرگ و عدم توانایی در پایان دادن به آنها کارنامه دولت اوست. 
در وضعیت اقتصادی هم کارنامه او ناامیدکننده است. تورم بالا در امریکا مردم را آزار می دهد. گرانی ها سر به فلک کشیده و وضعیت عادی مردم را مختلف کرده است. نرخی بیکاری افزایش یافته و بسیاری از کارخانه‌ها و شرکت‌های تولیدی تعطیل شده‌اند.
بنابراین ما از دولت بایدن و دولت دموکرات ها ناامیدیم و معتقدیم تداوم این دولت می تواند به سقوط امریکا بینجامد. برای همین معتقدیم با انتخاب نامزد حزب جمهوریخواه باید امریکا را نجات دهیم.

اما بزرگان حزب جمهوریخواه هم از ترامپ حمایت نکرده اند. خانواده جورج بوش، دیک چنی، میت رامنی، مایک پنس حتی جان بولتون و مایک پمپئو از ترامپ حمایت نکرده اند و او را گزینه مناسبی برای ریاست جمهوری امریکا ندانسته‌اند؟

صحیح است، اما این طور هم نیست که اگر آنها از ترامپ حمایت نکرده‌اند پس از هریس حمایت کرده باشند. احتمالا آنها اگر به ترامپ رای ندهند به نامزدهای مستقل رای خواهند داد.

بسیاری معتقدند که تشتت و چنددستگی در حزب جمهوریخواه بر سر ترامپ به قدری بالاست که احتمال فروپاشی و انحلال حزب جمهوریخواه وجود دارد، آیا شما موافقید؟

نه این طور نیست. درست است اختلافات اوج گرفته و چند دستگی کاملا مشهود است اما این طور هم نیست که در حال حاضر حزب جمهوریخواه فروبپاشد و اگر بتواند در انتخابات پیش رو در کنگره پیروز شود احتمالا انسجام بیشتری خواهد یافت و از تشتت و چند دستگی کاسته خواهد شد. وجود اختلاف نظر در هر حزبی طبیعی است. حزب جمهوریخواه تجربه بالایی دارد و سابقه چنین اختلاف نظرهایی را همیشه داشته است. این طبیعی و ذات دموکراسی است. مهم این است که آرمان‌هایمان را همچنان حفظ کنیم و آنها را محور فعالیت‌هایمان بدانیم. افت و خیز در هر حزبی طبیعی است.

شما از سیاست خارجی دولت بایدن انتقاد کردید اما ما در دولت ترامپ هم تشدید تنش در سطوح مختلف بین المللی را شاهد بودیم. تشدید تنش با ایران، دوری امریکا از متحدان اروپایی، تشدید تنش با چین، تشدید تنش با کشورهای امریکای لاتین، به هم زدن معاهده‌ها و پیمان‌های دو یا چند جانبه، همه اینها نشان می دهد که دولت ترامپ که مورد حمایت شماست چندان هم موفق نبوده است.

شعار ترامپ و همچنین ما جمهوریخواهان، «اول امریکاست». برای ما در راس هر چیزی منافع امریکا مهم است. ترامپ تصمیم گرفت برای تامین منافع امریکا در پیمان های چندجانبه یا دو جانبه با کشورهای مختلف تجدید نظر کند تا منافع امریکا در اولویت باشد. این یک خواسته ملی است.

فکر می کنید سیاست دولت ترامپ در قبال ایران و خاورمیانه در صورت پیروزی در انتخابات چه خواهد بود؟

همه می دانند ترامپ فرد جنگ طلبی نیست. او به فکر پایان دادن به جنگ ها در همه جاست. او به تنش ها با ایران، همان طور که گفته است، پایان خواهد داد. آن طور که رسانه‌ها خبر داده‌اند او به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اطلاع داده است که قبل از آن که به کاخ سفید وارد شود باید به جنگ پایان دهد. او می خواهد از روابط دوستانه اش با رهبران جهان عرب به ویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای پایان دادن به تنش های خاورمیانه و بازگرداندن ثبات و آرامش به خاورمیانه استفاده کند.
او به فکر راه حلی با کره شمالی، چین و روسیه است. به فکر حل بحران افغانستان است و به بازگشت ثبات به خاورمیانه و اروپا می اندیشد.

آیا فکر می کنید با توجه به تجربه چهار ساله دولت سابق او با ایران، در سیاست هایش نسبت به چهار سال گذشته برای تعاملش با ایران تجدید نظر کند؟

ترامپ تجربه چهار سال تعامل با ایران را دارد. طبیعتا این چهار سال تجربیات مهمی به او داده است. ترامپ از این تجربیات استفاده خواهد کرد تا با ایران به توافق جدیدی برسد که به سود همه باشد. در حالی که شما می بینید بایدن نتوانست بعد از چهار سال گفت وگو با ایران به توافق برسد، ترامپ تلاش خواهد کرد این بار حتما با تهران توافق کند. او دنبال تشدید تنش با ایران نیست بلکه به دنبال رسیدن به توافقی با ایران است که به سود همه باشد.

آیا فکر می کنید ترامپ بتواند با روسیه به توافق برسد و به جنگ اوکراین پایان دهد؟

من تردیدی در این رابطه ندارم. ترامپ روابطی متفاوت و دوستانه‌تر با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دارد و می تواند از این توانایی خود بهره ببرد و به جنگ اوکراین پایان دهد. کاری که بایدن نتوانست و حتی به جای پایان دادن به جنگ به تشدید تنش با روسیه پرداخت که به تداوم جنگ در اوکراین انجامید و سختی های بیشتری را بر مردم اوکراین تحمیل کرد. 

کلید واژه ها: کوین رابرتس امریکا انتخابات ریاست جمهوری امریکا انتخابات امریکا دونالد ترامپ کاملا هریس جو بایدن ایران و امریکا ایران و اسرائیل خاورمیانه امارات متحده عربی عربستان سعودی امریکا و عربستان امریکا و امارات


نظر شما :