تصمیم ترکیه، طرح ریاض و ابوظبی را خنثی کرد
افشای طرح حمله نظامی عربستان و امارات به قطر
دیپلماسی ایرانی: وبسایت «الخلیج جدید» نوشته است که به جزئیات اطلاعاتی جدیدی دست یافته که نشان می دهد عربستان سعودی و امارات متحده عربی طرحی را برای حمله نظامی به قطر طرح ریزی کرده بودند، اما بعد از این که ترکیه اعلام کرد نیروهایش را در دوحه مستقر می کند و بر شمار نیروهایش می افزاید، طرح آنها به بن بست خورد که خشم عربستان و امارت علیه ترکیه را نیز برانگیخت.
منابع خاص به این وبسایت گفته اند که عربستان سعودی و امارات متحده عربی طرحی را تدارک دیده بودند که به موجب آن شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر از راه نظامی سرنگون شود، اما بعد از این که ترکیه تصمیم گرفت فورا نیروهای نظامی خود را برای دفاع از او در قطر مستقر کند، بحران پیش آمده که از 5 ژوئن آغاز شده است، پیچیده تر شد و همه معادلات را به هم زد و باعث دگرگون شدن موازنه های قدرت در منطقه شد.
این منبع ویژه که به گفته الخلیج جدید نخواسته است نامش فاش شود، به این وبسایت گفته است که عربستان سعودی و امارات متحده عربی تلاش کردند از موقعیت استفاده کنند و تا زمانی که نیروهای قطری که در کنار نیروهای «ائتلاف عربی» به رهبری عربستان که مشغول نبرد در یمن با حوثی ها بود، به قطر بازنگشته بودند طرح خود را عملی کنند و از راه نظامی شیخ تمیم را سرنگون کنند. به گفته این منبع قرار بود نیروهای دریایی و کماندوهای اماراتی با همین هدف در بحرین مستقر شوند تا تهمیدات لازم برای حمله زمینی به قطر را فراهم کنند. آنها می خواستند از بحرین به بندرهای قطر و فرودگاه بین المللی حمد یورش ببرند و آنها را به تصرف خود در آورند، بعد از آن قرار بود نیروهای عربستانی وارد خاک قطر شوند و کل کشور را به اشغال خود در آورند. به گفته این منبع قرار نبود که این اقدامات به اسم حمله زمینی اعلام شود و حتی گفته نشود که این دو کشور قطر را اشغال کرده اند، آنها می خواستند بعد از این که نیروهای خود را مستقر کردند، اعلام کنند که نیروهای نظامی قطر خود از سیاست های شیخ تمیم بن حمد، امیر قطر احساس خطر کردند و دست به کار شدند و به نوعی دست به کودتا زدند، پس از آن، عربستانی ها و اماراتی ها می خواستند با یکی از افراد «آل ثانی» وارد مذاکره شوند و با او بر سر این که جای بن تمیم بنشیند به توافق برسند.
این منبع در ادامه می افزاید، تصویب طرح اعزام نیروهای ترکیه ای به قطر در 7 ژوئن در پارلمان ترکیه طرح عربستان و قطر را خنثی کرد، به ویژه سرعتی که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در تصویب این طرح صرف کرد و فورا دست به کار شد و طرح را در پارلمان ترکیه به تصویب رساند و به دنبال آن فورا نیروهای ترکیه ای وارد قطر شدند، عربستانی ها و اماراتی ها را در وضعیتی سخت قرار داد و آنها احساس کردند اتفاقی پیش بینی نشده روی داده که همه برنامه های آنها را به هم ریخته است. به گفته این منبع عربستانی ها و اماراتی ها موضع گیری ترکیه را به مثابه پیچیده کردن وضعیت و تغییر معادله و دگرگون کردن محاسبات آنها قلمداد کردند، برای همین از ترکیه به شدت عصبانی شدند و پیش بینی می شود به زودی این خشم خود را علنی کنند.
پیش از این افشاگر معروف عربستانی موسوم به مجتهد در حساب توئیتر خود قصه مشابهی را نقل کرده بود که تطابق زیادی با آن چه الخلیج جدید به آن دست یافته و منتشر کرده است، داشت. مجتهد در توئیتر خود نوشته بود که طرح کودتا در قطر خنثی شد، طرحی که محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد (که الآن ولیعهد شده) و محمد بن زاید، ولیعهد اوظبی به تنهایی و پشت درهای بسته چند روز قبل از اعلام تحریم های قطر و قطع روابط زمینی و هوایی و دریایی با آن، طراحی کرده بودند. مجتهد نوشته بود که قرار بود این طرح مستقیما بعد از این که نیروهای قطری از مرزهای جنوبی کشور، یعنی مناطق هم مرز با عربستان سعودی عقب نشستند، اجرا شود و عربستانی ها می خواستند از خلاء نبود آنها استفاده کنند و وارد عربستان شوند و قطر را در وضعیتی ناگهانی قرار دهند و آن را شوکه کنند. مجتهد همچنین نوشته بود که طرحی که عربستان و امارات دنبال می کردند – و البته عملیاتی نشد – این بود که نیروهای قطری چند روز در نجران در عربستان بمانند و تماس هایشان با قطر قطع شود و از آنها به گونه ای پذیرایی و میزبانی شود که بپذیرند به نیروهای ویژه عربستان و امارات تبدیل شوند تا به قطر فرستاده شوند و به اسم نیروهای قطری مطابق با نقشه این دو کشور عمل کنند، هم زمان نیروهای دریایی اماراتی به همراه نیروهای به استخدام در آمده «بلک واتر» بر تمامی شریان های حیاتی قطر مسلط شوند و نیروهای قطری را به کنترل خود درآورند. این همان نیروهایی است که روز 8 ژوئن، بعد از پایان مشارکتشان در عملیات نظامی در چارچوب «پیمان عربی» در یمن به دوحه بازگشتند و مورد استقبال خالد العطیه، وزیر دولت در امور دفاعی و شماری از مقامات عالی رتبه قطری قرار گرفتند.
قطر در سال 2014 برای ایجاد پایگاه نظامی ترکیه در دوحه به توافق رسید، این توافق در پارلمان ترکیه نیز تصویب شد و در 7 ژوئن بعد از تصویب مستقیم پارلمان به اجرا درآمد. وظیفه این نیروها آموزش نیروهای قطری بود. قرار بود اولین سری از این نیروها در 18 همان ماه قدم به خاک قطر بگذارند اما با آغاز بحران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با قطر در 5 ژوئن گذشته که منجر به قطع کامل روابط کشورهای عربستان و امارات و بحرین و مصر با قطر شد، این نیروها زودتر به قطر اعزام شدند. این کشورها مدعی اند که قطر از گروه های تروریستی حمایت می کند و بر خلاف منافع کشورهای عربی ارتباط نزدیک با ایران دارد. اتهامی که از سوی دوحه رد شده است. هفته گذشته این چهار کشور عربی فهرستی از مطالبات خود را از طریق کویت به اطلاع قطر رساندند که شامل 13 بند می شد که از جمله کاهش سطح روابط با ایران، اخراج مقامات اخوان المسلمین و جنبش حماس، قطع همکاری با جریان های تروریستی، خارج کردن نیروهای ترکیه ای و ایرانی از قطر و بستن شبکه الجزیره بود. قطر تا کنون با این درخواست ها مخالفت کرده است.
نظر شما :