ریاض می خواهد گذشته را فراموش کند

خودشیرینی های عربستان برای بهره برداری از سفر ترامپ

۰۱ خرداد ۱۳۹۶ | ۱۵:۳۰ کد : ۱۹۶۹۱۱۹ اخبار اصلی خاورمیانه
عربستان برای این که اهمیت این سفر را برجسته کند سایت ویژه ای را راه اندازی کرده و این سفر را "حادثه ای تاریخی" توصیف کرده است. در این سایت ساعتی برای شمارش معکوس ورود ترامپ به عربستان و همچنین نشست هایش بر اساس ساعت و دقیقه و ثانیه طراحی شده است.
خودشیرینی های عربستان برای بهره برداری از سفر ترامپ

دیپلماسی ایرانی: عربستان سعودی تلاش می کند جایگاه خود را در برابر ایران که آن را دشمن سرسخت خود در منطقه خاورمیانه می داند، تقویت کند. با همین هدف است که از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده میزبانی می کند و حاضر می شود که نشستی را به مناسبت حضور او با رهبران کشورهای اسلامی ترتیب دهد.  

دونالد ترامپ در نخستین سفر خارجی اش از زمان آغاز به کارش در ماه ژانویه به عربستان سعودی رفت تا در آن جا ضمن دیدار با مقامات عربستانی با 55 مسئول از کشورهای عربی و اسلامی نیز دیدار کند. وی در آن جا برای مقامات این کشورها سخنرانی خواهد کرد و بر لزوم یافتن راهی برای مبارزه با تروریسم تاکید خواهد کرد.

ترامپ در حالی قدم به خاک عربستان می گذارد که تصمیم جنجالی اش بر منع ورود شهروندان برخی کشورهای اسلامی به امریکا و اتهاماتی که به او بر سر تقویت اسلام هراسی زده می شود، بر سفرش سایه انداخته است.

تحلیلگران می گویند که عربستان تلاش دارد از این سفر در ترمیم روابط با این متحد تاریخی اش استفاده کند. عربستان همچنین تلاش دارد این گونه وانمود کند که در برابر ایران، رقیب سرسخت شیعی اش و قطب دیگر منطقه، جهان اسلام را رهبری می کند.

آدم بارون، پژوهشگر در مرکز شورای روابط خارجی اروپا در این باره می گوید: «میزبانی عربستان از نشست عربی – اسلامی – امریکایی نشان می دهد که عربستان به دنبال رهبری در منطقه است. ریاض تلاش دارد تا خود را قدرت برتر جهان اهل تسنن نشان دهد و به همین واسطه رهبران کشورهای اسلامی را زیر یک سقف با ترامپ جمع کند.»

از رهبران کشور پادشاهی برونئی در جنوب شرق آسیا گرفته تا نیجر در آفریقا و ترکیه، همگی میهمان ملک سلمان، پادشاه عربستان هستند، مجموعا رهبران 55 کشور عربی و اسلامی به این نشست دعوت شده اند تا در نشست دیدار با رئیس جمهوری امریکا شرکت کنند. قرار است ترامپ نشست جداگانه ای با رهبران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز داشته باشد.

عربستان برای این که اهمیت این سفر را برجسته کند سایت ویژه ای را راه اندازی کرده و این سفر را "حادثه ای تاریخی" توصیف کرده است. در این سایت ساعتی برای شمارش معکوس ورود ترامپ به عربستان و همچنین نشست هایش بر اساس ساعت و دقیقه و ثانیه طراحی شده است. برای نشست ترامپ نیز عنوان "نشست عربی اسلامی امریکایی – نشستی تاریخی برای فردای شرق" انتخاب شده است.

بعد از سال ها سردی روابط میان کشورهای عربی به ویژه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با امریکا در دوران باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق که در پی توافق هسته ای با ایران به وجود آمده بود، اکنون این کشورها ترامپ را فردی می بینند که توانایی بازسازی اتحاد تاریخی با واشنگتن را دارد. ریاض احساس می کند که در دولت ترامپ گوش شنوایی برای شنیدن نگرانی هایش در قبال ایران وجود دارد، به ویژه که شاهد است که مسئولان امریکایی مرتبا تهران را به بی ثباتی در منطقه متهم می کنند و تلویحا از اتخاذ تصمیم هایی علیه جمهوری اسلامی ایران صحبت می کنند.

سلمان الانصاری، رئیس کمیته روابط عام عربستان و امریکا موسوم به "سابراک" در این باره می گوید: «نشست عربی – اسلامی – امریکایی این پیام روشن را به حکومت ایران می دهد که تفاهم و توافقی کامل میان ایالات متحده و جهان عربی و اسلامی وجود دارد.»

آندریاس کریگ، پژوهشگر در زمینه دفاعی در دانشکده کینگز لندن نیز در این باره می گوید: «ملک سلمان تلاش می کند که از ایالات متحده برای تشکیل پیمانی اسلامی به رهبری عربستان برای مبارزه با افراط گرایی و ایران کمک بگیرد.»

وی در ادامه می افزاید: «استراتژی ای که می تواند نتیجه بیرونی این نشست باشد، مهم است برای این که می تواند به روی زمین ترجمه شود و در سهم بندی های مالی و مشارکت های نظامی و تبادل اطلاعات امنیتی موثر باشد.»

منبع: العرب / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: عربستان سعودی دونالد ترامپ سفر ترامپ به عربستان ایران


( ۵ )

نظر شما :