نگرانی از اقدام نظامی یکجانبه تل آویو علیه ایران رقم زد
تعویق در مانور نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی
دیپلماسی ایرانی : هفت ماه قبل، اسرائیل و ایالات متحده مانور نظامی مشترک خود را به دلیل نگرانی از احتمال اقدام نظامی یکجانبه تل آویو علیه تاسیسات هسته ای ایران به تعویق انداختند. زمان این مانور نظامی به ماه اکتبر موکول شد و اکنون به نظر می رسد این مانور تا پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ششم نوامبر به تاخیر افتاده باشد.
از سوی دیگر در صورتی که این مانور مشترک انجام شود، آن مانوری نخواهد بود که حدود یک سال قبل برای آن برنامه ریزی شده بود. منابع مطلع در آمریکا و اسرائیل اعلام کرده اند که واشینگتن به طور ملموسی از حجم مشارکت آمریکا در این مانور مشترک نظامی کاسته و حدود دو سوم نیرو های خود را که بنا بود برای مانور به اسرائیل بروند کاهش داده است. همچنین سطح مشارکت سیستم های موشکی آمریکا در این مانور نیز پایین تر آمده است. نشریه تایم به نقل از یک مقام نظامی عالی اسرائیلی در این زمینه گزارش داد: به طور بنیادین آنچه آمریکایی ها به ما می گویند این است که به شما اطمینان نداریم .
این در حالی است که کاهش مشارکت آمریکا در این مانور بسیار چشمگیر است. به جای حضور 5 هزار نیروی آمریکایی که در مراحل اولیه تصمیم گیری برای برگزاری این مانور در مورد آن توافق شده بود، پنتاگون تنها هزار و 500 و یا حتی هزار و 200 نیرو را برای شرکت در این مانور روانه اسرائیل می کند. البته سامانه ضد موشکی پاتریوت در زمان مقرر به اسرائیل می رسد اما خدمه ای که برای فعال سازی این سیستم ها مورد نیاز است به طور همزمان فرستاده نخواهند شد. یکی از ناو های جنگی که بنا بود به این مانور اعزام شود نیز اکنون در فهرست« احتمالا فرستاده خواهد شد»، قرار گرفته است.
گفتنی است سخنگوی پنتاگون از ارائه توضیحات برای رسانه ها در خصوص کاهش سطح مشارکت آمریکا در این مانور خودداری کرده است اما برخی فرماندهان نظامی به طور کامل اسرائیل را در این زمینه مطلع کرده اند. برخی کارشناسان می گویند، زمزمه کاهش مشارکت آمریکا در این مانور برای نخستین بار 2 ماه قبل به گوش رسید. برخی در توضیح این اقدام به کسری بودجه آمریکا اشاره کردند اما شماری از تحلیلگران بر این باورند که مساله ایران و تهدید اسرائیل برای اقدام نظامی یکجانبه علیه تاسیسات هسته ای این کشور دلیل اصلی کاهش مشارکت ایالات متحده در مانور نظامی مشترک با اسرائیل بوده است. واشینگتن نگران است که اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران، منطقه را بی ثبات کرده و موجب شود منافع آمریکا هدف موشک های ایرانی قرار گیرند.
یک تحلیلگر اسرائیلی در این زمینه می گوید، در شرایط سیاسی کنونی، منطق آمریکا شفاف است. وی ادامه داد: آنها نمی خواهند اینگونه به نظر برسد که با اسرائیل علیه اقدام نظامی علیه ایران همکاری می کنند.
این در حالی است که سپر موشکی آمریکا برای اسرائیل اهمیت زیادی دارد چرا که با استفاده از آن می تواند امنیت ملی اش را حفظ کند. کارشناسان می گویند یکی از اهداف این مانور نظامی مشترک، افزایش هماهنگی سیستم های موشکی آمریکا و اسرائیل است که هم اکنون نیز با یکدیگر مرتبط هستند.
تهیه کننده: تحریریه دیپلماسی ایرانی/ 10
نظر شما :