گزارش تصویری
برگزاری جشن نوروز و عید فطر در مسکو

دیپلماسی ایرانی: جشن نوروز ویژه ایرانیان به مناسبت جشنهای سهگانه نوروز ۱۴۰۴، عید سعید فطر و سالروز جمهوری اسلامی ایران شامگاه دیروز (سهشنبه 12 فروردین) با حضور کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران و جمعی از ایرانیان مقیم مسکو در اقامتگاه (رزیدانس) سفیر کشورمان در این شهر برگزار شد.
جلالی در این مراسم ضمن تبریک عید نوروز، عید سعید فطر و سالروز جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به رخدادهای پرفراز و نشیب سال گذشته از جمله برگزاری انتخابات شکوهمند ریاست جمهوری، شهادت رییس جمهور فقید و وزیر امور خارجه، سران مقاومت، تداوم تجاوزات و نسلکشی رژیم صهیونیستی به نوار غزه گفت: به رغم حوادث تلخ سال گذشته در سایر حوزهها، خوشبختانه شاهد تحولات و اتفاقات بسیار خوب، چشمگیر و شیرین در روابط جمهوری اسلامی ایران و فدارسیون روسیه بودیم.
وی دو سفر رییس جمهور و هیات همراه به روسیه برای شرکت در اجلاس سران کازان و امضای معاهده جامع مشارکت راهبردی همکاری بین دو کشور، تحولات در حوزه روابط بین بانکی و حمل و نقل را از جمله این رخدادهای امیدآفرین در روابط دو کشور برشمرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران راهگذر (کریدور) شمال-جنوب و طرح انتقال گاز روسیه از مسیر ایران را دو ابرپروژه در روابط دو کشور توصیف و خاطرنشان کرد: در برخی از مطالب به اشتباه گفته میشود که راهگذر شمال جنوب قرار است افتتاح شود، این درحالی است که این راهگذر در سال 2023 افتتاح شده و هم اکنون زیر ترافیک است و فقط بخش ریلی رشت-آستارا باید تکمیل شود.
جلالی افزود: در سال 2023 حمل کالا از شاخه شرقی این راهگذر که از مسیر ترکمنستان و قزاقستان میگذرد، حدود رقم 600 هزار تن بود، با تکمیل شاخه شرقی راهگذر شمال-جنوب در سال 2024، حمل کالا به رقم یک میلیون و 800 هزار تن افزایش یافت و امیدوارم در سال 2025 به سه میلیون تن در سال برسیم.
وی با بیان اینکه با تکمیل بخش رشت-آستارا، راهگذر شمال-جنوب بیشتر تقویت میشود، یادآور شد: در سال 2023 همچنین در شاخه ترکیبی این راهگذر، حدود 9 میلیون تن کالا از مسیر ترکیبی دریای خزر و حدود سه میلیون تن از مسیر جادهای آذربایجان حمل شده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان اینکه بر اساس برآوردها، مجموعا حدود 20 میلیون تن کالا از راهگذر شمال-جنوب حمل میشود، تاکید کرد: هدفگذاری ما این است که با تکمیل خط ریلی رشت-آستارا، سالانه 30 میلیون تن کالا از طریق این راهگذار حمل و نقل شود.
وی تناسب سازی عرض راه آهن ایران با روسیه را از جمله پیش زمینه های این طرح خواند و ابراز امیدواری کرد با تکمیل این راهگذر ظرفیت حمل کالا از این مسیر تا یک دهه آینده به 100 میلیون تن در سال برسد.
جلالی با اشاره به نامگذاری سال 1404 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید داخلی، تلاش برای جذب سرمایه گذاری خارجی همگام با سرمایهگذاری داخلی را از جمله اولویتهای سال جدید سفارت جمهوری اسلامی در روسیه عنوان کرد.
این دیپلمات کشورمان در پایان با بیان اینکه ایران را باید ایرانیان بسازند، با اشاره به برخی از انتقادات نسبت به مشکلات داخلی کشورمان، تصریح کرد: این انتقادات بحثهای درون خانوداگی است و به رغم بزرگنمایی و ادعاهای توخالی رسانههای فارسی زبان خارج از کشورمان، مشکلات باید توسط خود ایرانیان حل و فصل شود.
وی در پایان با تقدیر از زحمات کارکنان سفارت جمهوری اسلامی ایران گفت: شاید در طول تاریخ سفارت جمهوری اسلامی سالی به اندازه سال ۱۴۰۳ پرکار، سخت و پرتلاش نبود.
نظر شما :