نگرانی لندن از بازگشت داعش با سقوط دولت اسد
دولت انگلیس نگران است که با سقوط دولت سوریه به ریاست بشار اسد، چهرههای افراطی از زندانها آزاد شده و یک داعش جدید را رقم بزنند.
به گزارش ایسنا، ناظر ضدتروریسم دولت بریتانیا هشدار داد سرنگونی دولت «بشار اسد» در سوریه خطر رشد تروریستها و شکلگیری نوع جدیدی از داعش را به همراه دارد.
«جاناتان هال کیسی» بازرس مستقل قوانین تروریسم در انگلیس گفت به همان اندازه که درباره لیبی، عراق و افغانستان نگران بوده، اکنون نیز نسبت به تحولات سریعی که منجر به تصرف دمشق توسط گروه هیئت تحریر الشام شده، نگران است.
او ابراز نگرانی کرد که ممکن است این تحولات به آزادسازی تروریستها و نظامیان افراطی از زندانها و اردوگاههای بازداشت در شمال شرق سوریه منجر شود و این افراد هسته اصلی یک داعش جدید را تشکیل دهند.
پیش از این «کر استارمر» نخستوزیر بریتانیا ضمن استقبال از سقوط دولت دمشق، تاکید کرد هنوز مشخص نیست که آیا لندن با رهبری آینده در سوریه تعامل خواهد داشت یا خیر. این در حالی است که بریتانیا از سال ۲۰۱۷ هیئت تحریر الشام را به دلیل ارتباطاتش با گروه تروریستی القاعده، بهعنوان یکی سازمان تروریستی معرفی کرده است.
گرچه در حال حاضر حمایت از این گروه و تعامل با آن بر اساس قوانین بریتانیا یک جرم تلقی میشود، اما وزارت کشور بریتانیا اعلام کرده است که ممکن است این وضعیت در آینده تغییر کند، زیرا این گروه دیگر از القاعده جدا شده است.
جاناتان هال گفت: «ما نمیدانیم برای زندانها و مراکز بازداشت در شمال شرق سوریه که تحت کنترل کردها هستند، چه اتفاقی خواهد افتاد. ممکن است خودمختاری کردها در این بخش از سوریه حفظ شود. با این حال، همیشه این ترس وجود دارد که اگر کردها کنترل خود را از دست بدهند، بقایای سرسخت و افراطی داعش که در حال حاضر در بازداشت هستند، هستهای برای یک داعش جدید تشکیل دهند یا به هیئت تحریرالشام پیوسته و آن را افراطیتر کنند.»
«رابرت جنریک» وزیر دادگستری دولت سایه بریتانیا و وزیر پیشین مهاجرت این کشور با اشاره به احتمال آزادی دهها هزار عضو داعش از زندانها، نسبت به احتمال سرازیر شدن این افراد به مرزهای اروپا یا بازگشت آنها به میدانهای جنگ ابراز نگرانی کرد.
به گزارش تایمز، بیشتر تحلیلگران بر این باورند که حذف نام تحریرالشام از فهرست نهادهای تروریستی دولت بریتانیا زمانبر خواهد بود و به اقدامات این گروه در آینده بستگی خواهد داشت. این روزنامه با اشاره به اینکه خارج شدن یک نهاد از فهرست سازمانهای تروریستی این کشور از سال ۲۰۰۰ تا کنون به ندرت اتفاق افتاده، تاکید کرد وزارت کشور انگلیس در اظهارنظری کمسابقه، به جدایی این گروه از القاعده اشاره کرده و حذف آن در بلندمدت را بهعنوان یکی از گزینههای ممکن اعلام کرده است.
«جان ساورز» رئیس پیشین سازمان اطلاعاتی «امآی۶» میگوید در گذشته هیئت تحریرالشام را بهعنوان یک نهاد بسیار افراطی و نزدیک به القاعده دستهبندی کرده، اما «ابومحمد جولانی» رهبر این گروه در ۱۰ سال گذشته تلاشهای زیادی کرده تا خود را از این گروههای تروریستی دور کند. او میگوید تحریر الشام در ۲ هفته گذشته نه مانند یک گروه تروریستی، بلکه در قامت یک «جنبش آزادیبخش» رفتار کرده است.
نظر شما :