مسلمانان روهینگیا همچنان قربانی خشونت های بی منطق می شوند
نسل کشی در میانمار به بهانه تهدید ساختگی
نویسنده: دکتر عظیم ابراهیم
دیپلماسی ایرانی: تازه ترین موج نسل کشی و پاکسازی قومی مسلمانان میانمار که روهنگیا نامیده می شوند در اوت 2017 در پی حمله یک گروه کم اهمیت آزادی بخش به نام "ارتش آزادی بخش آراکان روهنگیا" به یک پاسگاه مرزی میانمار آغاز شد.
این حمله چندان اهمیتی نداشت و شمار اندکی کشته برجای گذاشت اما بهانه ای به دست ارتش میانمار (برمه سابق) داد تا به سرکوب گروه های شورشی و سپس غیرنظامیان وابسته به این گروه ها و عمدتا مسلمانان این کشور بپردازد.
در عملیات پاکسازی قومی و نسل کشی از سوی ارتش میانمار در مدتی حدود شش ماه، 70 درصد جمعیت یک میلیون نفری روهنگیا از سرزمین آبا و اجدای خود بیرون رانده شدند. این عملیات در سرکوب گروه های عمده شورشی چندان موفق نبوده است.
در میان گروه های شبه نظامی، سازمان مهم چریکی ارتش آراکان وجود دارد که یک گروه بومی بودایی است اما دولت میانمار برای توجیه کشتار مسلمانان روهنگیا مدعی است که علیه گروه های تروریست اسلامی مبارزه می کند. اما ارتش آراکان یک گروه شبه نطامی اسلامی نیست و آرمان های اسلامی نیز ندارد.
در مقابل گروه ارتش آزادی بخش آراکان یک گروه شبه نظامی اسلامگرای افراطی اما کم اهمیت و سازمان نیافته است که شمار اعضای آن نیز بسیار اندک است. این واقعیت دارد که این گروه می تواند عملیات کمین انجام دهد و به پاسگاه های پلیس حمله کند اما یک گروه شبه نظامی سازمان یافته جدی محسوب نمی شود. شاید بتوان به این گروه نام سلول تروریستی گذاشت.
با وجود این، ارتش میانمار همواره تلاش می کند تا از مبارزه با گروه تروریستی اسلام گرای ارتش آزای بخش اراکان یاد کند و رسانه های این کشور نیز همه تلاش خود را برای مطرح ساختن مسلمانان این کشور به عنوان عوامل و عناطر افراط گرا معرفی می کنند.
قرار است دولت میانمار به زودی در مورد تدابیری که برای حفاظت از مسلمانان روهنگیها اتخاذ کرده است به دیوان بین المللی دادگستری گزارش دهد. این دادگاه در ماه ژانویه از دولت میانمار خواسته بود چنین گزارشی را به دادگاه تسلیم کند.
شیوع بیماری کرونا در جهان باعث شده است تا مساله سرکوب مسلمانان روهنگیا توسط ارتش میانمار از دید جهانیان پنهان بماند. دولت میانمار برای توجیه سرکوب و پاکسازی قومی یک میلیون غیر نظامی مسلمان روهنگیا که آواره شده و شمار زیادی از آنها به بنگلادش پناهنده شده اند و همچنین آنهایی را که همچنان در میانمار باقی مانده اند را مسلمان افراطی و تروریست معرفی می کند و به جای آن که ارتش آراکان را که گروه تروریستی عمده در این کشور است خطر جدی به شمار آورد گروه کوچک شبه نظامی ارتش آزادی بخش اراکان را خطر عمده معرفی می کند.
البته بعید است که دیوان بین المللی دادگستری تسلیم فریب ادعاهای دولت میانمار شود اما انتظار نمی رود که شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه الزام آوری علیه دولت میانمار صادر کند چون دولت چین تصویب چنین قطعنامه ای را وتو خواهد کرد.
منبع: عرب نیوز / تحریریه دیپلماسی ایرانی
نظر شما :