تصمیم عجیب دولت میانمار درباره مسلمانان
به گزارش باشگاه خبرنگاران،حدود یک سال از آغاز قتل عام فجیع اقلیت مسلمان در میانمار می گذرد و هنوز هم این جنایات سازمان یافته از طرف دولت این کشور در تبانی گروه های تندرو بودایی به طور گسترده و وحشتناک آن ادامه دارد.
اخیرا دولت میانمار در قانونی جدید و عجیب، محدودیت داشتن 2 فرزند را برای خانواده های مسلمان این منطقه اعمال کرده ؛ اقدامی که برای بوداییان اعمال نشده است. مقام های محلی میانمار روز شنبه هفته جاری اعلام کردند این اقدام جدید در 2 منطقه در راخین که هم مرز بنگلادش است و جمعیت کثیری از مسلمانان در آن زندگی می کنند، اعمال شده است.
در این 2 شهر 95 درصد جمعیت را مسلمانان تشکیل می دهند. خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: میانمار با اعمال این قانون تنها کشور در جهان است که چنین محدودیتی را علیه یک گروه مذهبی اعمال کرده است، چرا که جمعیت اکثریت بوداییان را بر مسلمانان اقلیت این کشور ارجح دانسته و علیه مسلمانان تبعیض قائل شده؛ در حالی که منشور هر دولتی، حفاظت از اقلیت در برابر اکثریت را شامل می شود.
دولت چین نیز سیاست تک فرزندی را در کشور اعمال کرده اما نه بر مبنای استثناها و مذاهب همچنین اعمال بر گروه های اقلیت قومی، هندوستان نیز برای کنترل جمعیت از اواسط دهه 1970 میلادی شبیه به این قانون را اعمال کرده است. سخنگوی استان راخین میانمار گفت: این برنامه جدید به معنای جلوگیری از رشد سریع جمعیت در جامعه مسلمانان است.
با وجود آنکه جمعیت مسلمانان در این 2 شهر استان راخین بسیار زیاد است اما تنها 4 درصد جمعیت 60 میلیونی میانمار را تشکیل می دهند. این اقدام جدید یک هفته قبل و پس از آنکه کمیسیون منتسب به دولت میانمار این برنامه را به خانواده مسلمانان در راخین اعلام کرده به مرحله اجرا درآمده است. این کمیسیون همچنین تعداد نیروهای امنیتی را در این منطقه 2 برابر کرده است.
سخنگوی استان راخین افزود: رشد جمعیت مسلمانان روهینگیا در این استان 10 برابر بیشتر از بوداییان این منطقه است و افزایش جمعیت در این منطقه، یکی از فاکتورهای تنش ها محسوب می شود. این تدابیر امنیتی علیه مسلمانان در این کشور در حالی اتخاذ می شود که تین سین، رئیس جمهوری میانمار هفته گذشته در مصاحبه با تلویزیون سی ان ان مدعی شد، «دولت میانمار سیاست تبعیض نژادی یا مذهبی ندارد. این هرج و مرج ها به علت برخی اقدامات مجرمانه شروع شد. ما همه تلاش خود را برای مهار کردن این درگیری ها صورت می دهیم.
به علت همین تلاش ها، هم اکنون صلح و ثبات در مناطق درگیری برقرار شده است. همچنین برای بازسازی منطقه و سکونت مجدد مردم آن تلاش می کنیم.» طبق این گزارش، خشونت های فرقه ای در میانمار برای اولین بار سال گذشته میلادی در استان راخین میان بوداییان و مسلمانان رخ داد. بوداییان قمه به دست به خانه های هزاران تن از مسلمانان هجوم برده و صدها کشته بر جای گذاشتند.
این اقدام آنها موجب شد 125 هزار تن که اکثرا مسلمان بودند، فرار کنند. شاهدان و گروه های حقوق بشری می گویند، در حالی که آشوب طلبان به کشتار مسلمانان و تخریب منازل آنها می پرداختند، پلیس ضد شورش در کناری ایستاده بود و درگیری را تماشا می کرد! گروه ناظر حقوق بشر مستقر در نیویورک آمریکا مقام های استان راخین را به برپایی یک کمپین برای پاکسازی قومی مسلمانان روهینگیا متهم کرده است.
این اقدام همچنین تصویر آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسی خواه میانمار را مخدوش کرده است، چرا که وی در حمایت از جمعیت مسلمانان این کشور ناکام مانده است. از نظر دولت میانمار مسلمانان روهینگیا مهاجران غیرقانونی هستند که از بنگلادش به میانمار آمده بنابراین به عنوان شهروند میانماری پذیرفته نمی شود. این در حالی است که دولت بنگلادش می گوید، روهینگیاها چندین قرن است که ساکن میانمار هستند و باید به عنوان شهروند این کشور به رسمیت شناخته شوند.
خشونت های فرقه ای در میانمار از 20 مارس بار دیگر از سر گرفته شده و در حالی که این خشونت های فزاینده تاکنون منجر به کشته و سوزانده شدن ده ها مسلمان و آوارگی هزاران نفر دیگر از این گروه اقلیت در میانمار شده است، رسانه های جریان غالب در جهان هیچ چیز در این باره نمی گویند، در حقیقت نوعی سکوت ناعادلانه غرب و دایه داران حقوق بشر در قبال این جنایات مخوف علیه مسلمانان میانمار وجود دارد.
سازمان ملل، مطبوعات، شبکه های تلویزیونی و خبری در سراسر جهان در قبال این جنگ جهانی با اسلام و روند نسل کشی بر ضد افرادی که در واقع هیچ کاری به کسی نداشته و تنها مسلمان هستند، سکوت اختیار کرده اند. آمریکا و اروپا حتی فراتر از این رفته اند و تحریم ها علیه دولت میانمار را برداشته اند.
قدر مسلم آن است که حقوق بشر و دموکراسی امروز در محدوده منافع قدرت ها قابل تعریف است، چنانچه منافع شان ایجاب کند با لشکرکشی و به راه انداختن هیاهوی حقوق بشر و دموکراسی، هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای خود در براندازی دولت ها متحد می شوند، ولی در میانمار به علت نزدیک شدن به حکومت نظامی در این کشور و پیشی گرفتن در رقابت های جهانی بر سر منافع شان، قتل عام و کوچاندن اجباری ده ها هزار مسلمان را نادیده گرفته اند.
البته یکی دیگر از انگیزه های سکوت غرب در قبال قتل عام در میانمار، پیش دستی و کوتاه کردن دست کشور در حال ابر قدرت شدن چین از منابع طبیعی در کشور میانمار است که می خواهند انحصار آن را در دست گرفته و جایگاه اقتصادی چین را در این منطقه تضعیف کنند.
حبس های طولانی مدت برای مسلمانان میانماری
7 مسلمان در پرونده مربوط به خشونت های بوداییان علیه مسلمانان میانمار محکوم شدند. به گزارش پرس تی وی، دادگاهی در میانمار حبس های طولانی مدت تا 28 سال برای 7 مسلمان در رابطه با درگیری ها و خشونت های اخیر در این کشور صادر کرد. این افراد به قتل یک راهب بودایی در شهر میختیلا متهم شده اند. تاکنون هیچ بودایی در رابطه با خشونت ها علیه مسلمانان این کشور -که اواخر ماه مارس آغاز شد و به کشته شدن ده ها مسلمان و آوارگی هزاران مسلمان دیگر منجر شد- محکوم نشده است.
گروه های حقوق بشر و برخی نهادهای بین المللی، بوداییان میانمار را متهم می کنند به شکلی سازمان یافته و با حمایت دولت و ارتش این کشور مسلمانان بویژه مسلمانان روهینگیا را پاکسازی قومی می کنند. این نهادها و گروه های حقوق بشری همچنین دولت میانمار را به خودداری از دفاع از مسلمانان در برابر حملات بوداییان متهم می کنند. از سوی دیگر، گروه های حقوق بشر خواستار موضع گیری جامعه بین المللی درباره نقض حقوق مسلمانان در میانمار شدند.
به گزارش الجزیره، این درخواست پس از آن مطرح شد که مسؤولان میانمار محدودیت 2 فرزندی را برای مسلمانان روهینگیا وضع کردند. این تصمیم به منظور مهار رشد بی سابقه جمعیت مسلمانان اتخاذ شده است. آنها نتیجه گیری کرده اند خانواده های پرجمعیت مسلمانان یکی از علل درگیری های فرقه ای در این منطقه است.
نظر شما :