اجلاس شانگهای چه پیامی برای جهان دارد
تلاش چین برای رهبری آسان شرایط تحریم
دیپلماسی ایرانی: رئیس جمهور ایران ماه آینده در گوانجو مهمان چینی خواهد بود درحالی که پکن و مسکو سعی دارند بلوکی را رهبری کنند تا از منافع تجاری طرفین دفاع کند. با ترس و تردید شرکت های اروپایی از مواجهه با تحریم های ناگهانی ترامپ، پس از خروج او از معامله هسته ای با ایران شرکت های چینی و روسی بال و پر خود را گشوده اند. وال استریت ژونال از چشم انداز تغییراتی گفت که در ایران دیده می شود:
در ابتدای ماه جاری، غول نفتی چینی، قراردادی معادل 3 میلیارد دلار برای توسعه میدان نفتی ایران را نهایی کرد. این قرار پیش از این در دست رویال داچ شل بود. شرکت بریتانیایی اما از ترس تحریم ها مذاکرات را در ماه مارس رها کرده بود. شرکت ملی نفت چین نیز ممکن است سهام یک میلیارد دلاری شرکت فرانسوی توتال را در پروژه توسعه میدان گازی پارس جنوبی به دست آورد. شرکت ملی نفت چین در حال حاضر شریک توتال در این قرارداد محسوب می شود.
شرکت های چینی در حال حاضر روابط و سرمایه گذاری طولانی مدتی با شرکت های ایرانی در زمینه حمل ونقل، وسایل الکترونیک و لوازم خانگی دارند. در عین حال روسیه، با احتیاط روابط تجاری خود با ایران را گسترش داده است. شرکت نفت روسیه، روسنفت، 30 میلیارد دلار معاملات استراتژیک در ایران انجام داده است.
نشست شانگهای راهی است تا روابط موجود تقویت شود. ایران خود را آماده می کند تا در برابر تحریم های ایالات متحده قرار بگیرد. تحریم هایی که وزیر امور خارجه ایالات متحده، مایک پومپئو، گفته است «قوی ترین تحریم های تاریخ» خواهد بود. برای مواجهه با این تحریم ها، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران خود را آماده می کند تا به چین برود. چینی ها سعی خواهند کرد و امیدوارند تا رهبری تلاش برای تخفیف دادن مشکلات ناشی از تحریم ها را برعهده بگیرند.
اجلاس سازمان همکاری های شانگهای در اواسط ماه ژوئن برگزار می شود و انتظار می رود تا ایران در آن اجلاس به عنوان عضو ناظر پذیرفته شود تا به این ترتیب راهی برای جلوگیری از اخلال در پروژه های مشترک یافت شود. مطابق اعلام رسمی چینی ها، رئیس جمهور روجانی برای دیدارهای کاری و شرکت در نشست سازمان همکاری های شانگهای راهی چین خواهد شد و مقدمات کارها از هم اکنون آغاز شده است.
منبع: آسیا تایمز/ مترجم: روزبه آرش
نظر شما :