ناگفته‌های هفته از زبان دیپلماسی ایرانی:

از حمایت سارکوزی و ژوپه از فیون تا تلاش ترامپ برای گسترش گوانتانامو

۲۸ بهمن ۱۳۹۵ | ۱۵:۳۰ کد : ۱۹۶۷۱۲۱ اخبار اصلی آمریکا خاورمیانه
حمایت سارکوزی و ژوپه از فیون، تلاش ترامپ برای گسترش زندان گوانتانامو، تهدید غرق شدن تاسیسات نظامی امریکا و نگرانی نظامیان بریتانیایی از برگزار مانور مشترک با امریکا از جمله ناگفته‌های این هفته دیپلماسی ایرانی هستند.
از حمایت سارکوزی و ژوپه از فیون تا تلاش ترامپ برای گسترش گوانتانامو

دیپلماسی ایرانی: "ناگفته های هفته " مجموعه ای است که در آن مجموعه اخباری که عموما در مقاله ها، یادداشت ها، منابع خبری، روزنامه ها و پایگاه های خبری جهان منتشر می شوند و از چشم بسیاری از خبرگزاری ها و منابع خبری دور می مانند، استخراج شده و در اختیار خوانندگان قرار می گیرد:

 

تاسیسات نظامی امریکا زیر آب می روند

نشریه نشنال جئوگرافیک در گزارشی مفصل نوشت که تاسیسات نظامی مستقر در سواحل امریکا، اعم از منطقه آلاسکا، سواحل شرقی در منطقه کالیفرنیا و سواحل غربی مشرف به اقیانوس اطلس در معرض خطر زیر آب رفتن هستند.

بنا به این گزارش، با گرم شدن کره زمین و آب شدن بیشتر یخ ها به ویژه در قطب شمال مناطق و جزایر متعلق به امریکا در معرض رفتن زیر آب هستند و این احتمال وجود دارد که میلیاردها دلار سرمایه نظامی امریکا از بین بروند.

نشنال جئوگرافیک همچنین گزارش داد که پنتاگون تدابیری را برای رفع این مشکل اندیشیده است اما این تدابیر نیاز به بودجه های کلان دارند که با پیچ و تاب ها و اولویت های بندی های موجود در کنگره امریکا دستیابی به این منابع مالی بسیار سخت است.

 

دستور عملیات سرتاسری برای شناسایی خمپاره اندازهای مخفی

شورای وزارتی امنیت ملی عراق دستور بازرسی گسترده در سرتاسر کشور برای کشف خمپاره اندازهای مخفی را صادر کرد.

به گزارش الفرات نیوز، این شورا در جلسۀ روز یکشنبه خود که به ریاست حیدر العبادی، نخست وزیر عراق، برگزار شد تظاهرات روز شنبه و به خشونت کشیده شدن آن را بررسی کرد و بر اهمیت پایبندی به قانون و حفظ سلامت و امنیت تظاهرکنندگان تأکید کرد. در این جلسه از فرماندهی عملیات بغداد و ستاد مشترک خواسته شد که عملیات بازرسی گسترده سرتاسر کشور به خصوص بغداد برای شناسایی خمپاره اندازهای مخفی را آغاز کند. عملیات موصل و تدارکات لازم برای اتمام آن از دیگر دستور کارهای این جلسه بود.

 

نگرانی روسیه نسبت به مشارکت پایین در انتخابات پیش رو

روزنامه روسیه آر پی کا، گزارش داد که کرملین نگران است در انتخابات آینده روسیه مشارکت مردمی کمتر از حد انتظارش باشد. بنا به این گزارش آن چه مسکو در نظر دارد افزایش میزان مشارکت به بالای 70 درصد است تا در انتخابات تاریخ روسیه بی سابقه باشد. برای همین کرملین به این فکر افتاده که فضای بیشتری برای نامزدی چهره های جدید ایجاد کند، یعنی به جای این که فقط رهبران احزاب «مخالف ملایم» که در پارلمان نماینده دارند در انتخابات شرکت کنند و همانند بیست سال گذشته تنها آنها در انتخابات نامزد داشته باشند، طیف گسترده تری برای انتخابات نامزد بفرستند.

اما منابع آگاه می گویند که کرملین هنوز نتوانسته چهره هایی را کشف کند که نگاه ها را به سوی خود جذب کنند. تازه ترین مطالعه ای که در این زمینه صورت گرفته حاکی از آن است که مردم روسیه جز رهبران احزاب هیچ شناختی از آنها ندارند و این بدان معناست که معرفی نامزدهای جایگزین چندان فایده ای ندارد. برای همین به نظر می رسد که کرملین قصد دارد روی نامزدهای مستقلی که چندان نقش جدی ای ندارند، حساب کند، که اگر هم نتوانند در رقابت های انتخاباتی تب و تاب لازم را ایجاد کنند حداقل تنور انتخابات را داغ کنند. توجه به این سناریو چندان دور از ذهن نیست البته همه چیز به نتایج انتخابات شوراهای شهر در ایالت ها در سپتامبر آینده بستگی دارد. 

 

نگرانی نظامیان بریتانیایی از برگزاری مانور با امریکا

پایگاه خبری میدل ایست آی گزارش داد که مقامات بریتانیایی نسبت به زمان برگزاری مانور دریایی مشترک با امریکا و فرانسه در خلیج فارس نگرانند و از این می ترسند این مانور از سوی ایران تعبیر به رویکرد جنگی غرب شود.

دریادار لرد وست، رئیس سابق نیروهای دریایی بریتانیا درباره این مانور به پایگاه خبری میدل ایست آی گفت که زمان برگزاری این مانور مشترک دریایی نگران کننده است و فرماندهان نظامی از بالا گرفتن تنش ها در منطقه پس از قدرت گرفتن ترامپ و اظهارات وی به دقت آگاه هستند. این دریاسالار که در خلال جنگ 1982 فالکلند ناو «اچ ام اس آدرنت» را از دست داد، همچنین گفت: «شکی نیست که تنش ها در حال افزایش است و اظهارات نسنجیده و سطحی ترامپ موجب تشدید این وضعیت می شود. من شخصاً معتقدم که توافق هسته ای ایران، توافق خوبی است هرچند ترامپ مخالف این توافق است و دیدگاه های او درباره ایران به مراتب جنجال برانگیزتر است.»

 

کاخ سفید گفت وگوی ترامپ با پوتین را سانسور کرد

مجله جی کیو گزارش داد که کاخ سفید بر خلاف معمول متن گفت وگوی تلفنی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را سانسور کرده است.

به نوشته این مجله این سانسور در حالی انجام می شود که کاخ سفید متن گفت وگوی ترامپ با ملک سلمان، پادشاه عربستان را به طور کامل منتشر کرد.

به نوشته جی کیو، این اقدام نگرانی ها را نسبت به ارتباطات مشکوک ترامپ با پوتین افزایش داده است.

 

حمایت سارکوزی و ژوپه از فیون

فرانسوا فیون، نامزد حزب راست میانه فرانسه اعلام کرد از تصمیمی که برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه گرفته است به هیچ وجه باز نمی گردد و در ادامه مسیر در رقابت های انتخاباتی مصمم است.

به گزارش روزنامه الحیات فیون همچنین گفت که در این رابطه با نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری سابق و آلن ژوپه، نخست وزیر سابق گفت وگو کرده و آنها نیز او را تشویق به ماندن در انتخابات کرده اند و گفته اند از او حمایت می کنند.

 

ترامپ در پی گسترش گوانتانامو

دیوید نیوین، وکیل خالد شیخ محمد، متهم به مهندس عملیات 11 سپتامبر در سال 2001 گفت که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا به طور جدی به فکر گسترش گوانتانامو و افزایش زندانیان آن است.

به گزارش رویترز، وی در کنفرانسی درباره حقوق بشر در دوحه گفت: «رئیس جمهوری ما می گوید که می خواهد زندان گوانتانامو را حفظ کند و افراد بیشتری را در آن زندانی کند. باید حرف او را جدی گرفت.»

وی در ادامه افزود: «ترامپ به حرفی که می زند عمل می کند و وعده داده است که گوانتانامو را از "اشرار" پر کند.»

 

تکذیب حضور نظامی عراق در مرز با کویت

اعضای مجلس کویت می گویند که سلیم الجبوری، رئیس مجلس عراق به آنها اطمینان داده که حضور نیروهای نظامی عراقی در مرز با کویت جای نگرانی ندارد.

به گزارش روزنامه الحیات یکی از مقامات امنیتی عالی رتبه در کویت نیز گفت وجود تحرکات نظامی در مرز کویت و عراق به هیچ وجه صحت ندارد.

سرهنگ سلیمان فهد الفهد، سرپرست وزارت کشور کویت نیز گفت: «منطقه مرزی ما با عراق شاهد هیچ گونه تجمع غیرقانونی نیست و حرکت تجاری نیز مثل همیشه در جریان است.»

 

تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: کویت گوانتانامو عراق فرانسوا فیون روسیه


( ۱ )

نظر شما :