واشنگتن پست:

جنگ‌های خاورمیانه شاید تا 10 سال دیگر ادامه یابند

۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ | ۱۴:۵۴ کد : ۱۹۴۶۶۹۹ اخبار اصلی خاورمیانه
چارچوب حکومت‌های منطقه به قدری ضعیف هستند که فضا برای فعالیت گروه‌های تندرو که از قدرت بیشتری برخوردارند باز شده، بارزترین آنها داعش است که به عنوان یک قدرت نظامی تلاش دارد کشورگشایی کند و مناطق بیشتری را به تصرف خود در آورد.
جنگ‌های خاورمیانه شاید تا 10 سال دیگر ادامه یابند

دیپلماسی ایرانی: روزنامه امریکایی واشنگتن پست پیش بینی کرد که بحران در خاورمیانه برای چند سال دیگر ادامه یابد و احتمالا درگیری های خونینی که به دلیل وجود این بحران جریان دارد باعث ایجاد تغییرات شگرف در این منطقه خواهد شد. واشنگتن پست می نویسد اگر این بحران دهه ها طول کشید نباید زیاد تعجب کرد، محرک های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و دموگرافیکی به اندازه ای سریع و گسترده هستند که نه تنها ایالات متحده بلکه قدرت های خارجی دیگر نیز به فکر کنترل آن برآمده اند، این مساله سبب می شود که بی ثباتی موجود به نسل بعد برسد و در آنیده خاورمیانه ای متفاوت را شاهد باشیم.

واشنگتن پست همچنین می نویسد، سیر تحولات به قدری سریع است که تحلیلگران نمی توانند تحلیلی صحیح از اوضاع جاری بدهند، حوادث تغییرات ریشه ای ایجاد کرده اند که به هیچ وجه نمی توان آینده ای روشن را پیش بینی کرد. همان طور که دیدیم در تونس حادثه خودسوزی یک سبزی فروش ساده در البوعزیزی در سال 2010 موجی از انقلاب ها و جنگ های داخلی را رقم زد که سلسله وار ادامه داشتند به کشورهای دیگر رسیدند در حالی که کسی نمی توانست دقیقا بگوید که آیا این حوادث می توانند در آخر موازنه را در منطقه تغییر دهند؟

واشنگتن پست سپس می نویسد، چارچوب حکومت های منطقه به قدری ضعیف هستند که فضا برای فعالیت گروه های تندرو که از قدرت بیشتری برخوردارند باز شده، بارزترین آنها داعش است که به عنوان یک قدرت نظامی تلاش دارد کشورگشایی کند و مناطق بیشتری را به تصرف خود در آورد.

این روزنامه امریکایی سپس تاکید می کند، امریکا که برای حکومت های حاکم بر کشورهای خاورمیانه نسخه اصلاحات تجویز می کند باید شناخت بیشتری از خاورمیانه به دست آورد تا بتواند دقیقا بفهمد که چه چیزی برای خاورمیانه مناسب است.

واشنگتن پست در تایید این که امریکا شناخت صحیحی از اوضاع و بطن جوامع خاورمیانه ندارد، می نویسد: باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا اخیرا میزبان حیدر العبادی، نخست وزیر عراق بود. عبادی در این دیدار تلاش کرد که حمایت بیشتری از امریکا برای مبارزه با داعش کسب کند، اما حمله جدیدی که داعش اخیرا به مناطق نزدیک به شهر رمادی انجام داد نشان داد که اشکالات ایالات متحده که در میدان جنگ حضور مستقیم دارد تا چه اندازه بالا است و استراتژی آن تا چه اندازه آسیب پذیر است.

واشنگتن پست در ادامه می نویسد: حیدر العبادی دائما شکایت می کند که ایالات متحده به اندازه کافی مهمات در اختیار عراق قرار نمی دهد و هر وقت از آن سلاح سنگین خواسته از ارسال آنها خودداری کرده و به نوعی تلاش کرده است که این مساله را از سر باز کند. اوباما همچنین با هر گونه حضور ناظران هوایی امریکایی در خط مقدم مخالفت کرده است. این مسائل و مسائل دیگر نشان می دهد که سفر العبادی به واشنگتن با چالش های جدی مواجه بوده و چندان موفقیت آمیز نبوده است.

واشنگتن پست سپس می نویسد، هر چه ایالات متحده امریکا حمایت ضعیف تری از عراق و دولت عبادی داشته باشد، او مجبور خواهد شد که به ایران و گروه های شبه نظامی شیعی وابسته به آن بیشتر نزدیک شود و این مساله در آخر می تواند به ضرر ایالات متحده و منافع آن تمام شود.

واشنگتن پست در آخر می نویسد: کاخ سفید فاقد رویکرد استراتژیک و طولانی مدت در عراق و سوریه است در حالی که از امریکا انتظار می رود بیش از این اقتصاد و دیپلماسی خود را در خدمت آن قرار دهد. مساله ای که به نظر می رسد در وضعیت فعلی واشنگتن آمادگی آن را ندارد.  

 

منبع: الجزیره / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: خاورمیانه


نظر شما :