اوباما و کنگره به اختلاف خوردند

۱۰ دی ۱۳۹۱ | ۱۳:۳۴ کد : ۱۹۱۰۹۳۲ سرخط اخبار

گفت و گوی باراک اوباما با رهبران کنگره آمریکا توافقی اساسی به همراه نداشته است. بااین حال هر دو طرف با خوش بینی اعلام کردند که ظرف ۲۴ ساعت آینده، راهکاری برای پرهیز از سقوط در "پرتگاه مالی" پیدا خواهد شد.


به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، پس از دیدار با رهبران کنگره این کشور در کاخ سفید، امکان توافق بر سر راه حل نجات اقتصاد بحران زده ی این کشور را منتفی ندانست. کارشناسان سیاسی معتقدند که توافق احتمالی، تنها بر سر موارد "نه چندان اساسی" و به منظور جلوگیری از سقوط قطعی آمریکا به "پرتگاه مالی" خواهد بود.


جمهوری خواهان و دموکرات ها در تابستان سال ۲۰۱۱، هنگامی که آمریکا باز هم در آستانه "پرتگاه مالی" قرار داشت، قانون "کنترل بودجه" را به تصویب رساندند. بر اساس این قانون، در صورت عدم توافق دو طرف بر سر چگونگی افزایش مالیات و کاهش هزینه های دولتی تا اول ژانویه ی سال جدید میلادی، مالیات ها به طور خودکار به شدت افزایش می یابد و از هزینه ها ی دولتی تا حدود نیم میلیارد یورو کاسته می شود.


بر اساس این قانون، آمریکا باید در عرض ۱۰ سال آینده، حدود 2 , 1 میلیارد دلار صرفه جویی کند. دولت اوباما در نظر دارد در سال جدید، حدود ۱۰۹ میلیارد دلار از بودجه ی نظامی خود بکاهد.


صبر لبریز شده مردم

 

رییس جمهور آمریکا پس از دیدار با رهبران کنگره به خبرنگاران گفت، در صورت عدم دستیابی به توافق قابل پذیرش از سوی دو طرف، خواستار رای گیری فوری در کنگره برای پیش گیری از افزایش مالیات ها خواهد شد. در حال حاضر رهبران سنا درتلاشند، طرح مالیاتی تدوین شده را باز هم تغییر دهند تا بتواند، پیش از پایان مهلت ۲۴ ساعته با حمایت سناتورها و نمایندگان مجلس به تصویب برسد.

به گزارش دویچه وله، بحران کنونی مالی در دور نخست ریاست جمهوری اوباما نیز آمریکا را به ورطه مشکلات جدی مالی کشاند.

باراک اوباما در این رابطه گفت: مردم آمریکا بر کار ما نظارت می کنند و کاسه صبرشان مدت هاست که لبریز شده است.


تغییرات طرح اصلی

گفت وگوهای رهبران جمهوری خواه و دموکرات بر سر چگونگی تنظیم بودجه دولت، هر چند ماه هاست که بدون نتیجه ا ی مثبت ادامه داشته است، ولی به طور کلی بی ثمر هم نبوده است. این توافق ها اغلب به تغییر طرح اولیه ی دولت به سود پیشنهادهای جمهوری خواهان صورت گرفته است. جمهوری خواهان و دموکرات ها، از جمله به توافق رسیدند که میزان مالیات خانواده هایی با درآمد بیش از یک میلیون دلار در سال، افزایش یابد و بر سقف بدهی های این کشور نیز افزوده شود.

اوباما ابتدا خواستار آن بود که میزان مالیات بردرآمد خانواده هایی که درآمدی بیش از ۲۵۰ هزار دلار دارند، افزایش یابد.


دو حزب جمهوری خواه و دمکرات آمریکا بر سر موضوعات دیگری نیز اختلاف دارند. برای مثال، جمهوری خواهان پیشنهاد کرده اند که سن واجدان شرایط دریافت خدمات درمانی از شصت و پنج سال به شصت و هفت سال افزایش یابد. اما دمکرات ها صرفه جویی بیشتر در هزینه ی خدمات و تامین اجتماعی را رد می کنند.


جمهوریخواهان معتقدند که برای جلوگیری از سقوط در "پرتگاه مالی"، کاهش شدید بودجه های تامین برنامه های بهداشت و درمان ویژه ی سالمندان و نیز کاهش میزان دریافتی بازنشستگان آمریکایی از محل صندوق های بازنشستگی، "موثرترین راهکار" است.


چه خواهد شد؟

 

به نظر کارشناسان اقتصادی، در صورت عدم دستیابی توافقی مورد پذیرش دو طرف، آمریکا بلافاصله در پرتگاه مالی سقوط نخواهد کرد. وزارت اقتصاد این کشور امکانات متعددی در اختیار دارد تا در فرصتی دو ماهه، از ورشکستگی کامل آمریکا جلوگیری کند.


از سوی دیگر، در روز اول ژانویه، بر اساس گزارش وزارت اقتصاد این کشور، سقف قانونی بدهی های دولتی به

39 / 16 تریلیون دلار خواهد رسید. اگر بر این سقف افزوده نشود، دولت تنها می تواند به میزان درآمدهای خود، هزینه کند و در نتیجه قادر نخواهد بود تعهدات مالی خود را بپردازد. در این صورت در درجه ی نخست، شغل اکثر کارمندان دستگاه اداری به خطر می افتد و آنان احتمالا، در نهایت به جرگه ی بیکاران می پیوندند. سازمان های بین المللی اعتبارسنجی مالی، هم چنین در صورت عدم توانایی پرداخت بدهی های دولت، رتبه ی اعتبارات مالی آمریکا را کاهش خواهند داد و در نتیجه به اعتبار دلار به عنوان ارزی بین المللی در بازار مالی جهانی، خدشه وارد خواهد آمد.
 

کلید واژه ها: آمریکا مالی دلار توافق اوباما مالیات رهبران "پرتگاه مالی" در صورت عدم صورت عدم مالی" کنگره سقوط "پرتگاه


نظر شما :