چرا جهان «اوباما» را میخواهد؟
عصرایران - بسیاری از مردم جهان از پیروزی "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا، در برابر "میت رامنی" رقیب جمهوری خواه او، حمایت می کنند. به راستی چه دلایلی پشت این حمایت وجود دارد؟
اوباما و میت رامنی در داخل مرزهای آمریکا رقابت نفس گیری دارند اما در خارج از مرزهای این کشور، این رقابت چندان نفس گیر نیست. طبق نظرسنجی منتشر شده در سایت خبری "بی بی سی"، ساکنان ۲۱ کشور جهان از اوباما حمایت می کنند و تقریبا ۵۰ درصد آنان امیدوارند که اوباما در این رقابت پیروز شود، در حالی که این رقم برای میت رامنی تنها ۹ درصد است.
در این میان، فرانسوی ها با ۷۲ درصد حمایت از اوباما، از بزرگ ترین حامیان رئیس جمهوری آمریکا به شمار می آیند. اما آنچه این تحقیقات را جالب می کند، آن است که تنها پاکستانی ها می خواهند که رامنی در انتخابات ششم ماه نوامبر پیروز شود. حال باید گفت که چرا خارجی ها این چنین پشتیبان اوباما هستند؟ تحلیل گران سیاسی سه تئوری را در این زمینه مطرح می کنند:
کارآمدبودن سیاست خارجی اوباما
"جفری سیمپسون" تحلیل گر مرکز "گلوب اند میل" کانادا، در این باره می گوید که در خارج مرزهای آمریکا، اوباما رکورد بی سابقه ای از خود به جای گذاشته است.
اوباما در طول چهار سال گذشته نشان داد توانایی این را دارد که به رغم محدودیت های موجود، سیاست های قابل انعطافی را طرح و اجرا کند؛ به عنوان مثال، او توانست نیروهای آمریکایی را از عراق خارج کند و بخشی از آنها را نیز از افغانستان بیرون ببرد ، او از دخالت مستقیم در سوریه خودداری کرد و یا هیچ گاه مانند رامنی درباره حمله به ایران این چنین بی پروا صحبت نکرد و در آن سوی میدان، به عنوان عامل کلیدی در تغییر رژیم در لیبی نقشی ماندگار بازی کرد.
در همین حال، همین افراد بر این باورند که میت رامنی به شدت "مغرور قدرت" است و به طور کلی مفهوم "اتحاد" را نادیده می گیرد. او بدون اینکه به خارج از مرزهای بیاندیشد، از جنگ صحبت می کند و برای همه خط و نشان می کشد.
رامنی، رفیق جورج بوش
"مکس فیشر" تحلیل گر روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" درباره رامنی می گوید که در اکثر موارد، سیاست های نامزد جمهوری خواهان، بازتابی از خود او نیستند. به عنوان مثال، پاکستانی ها آنقدر که به برنامه هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در نزدیکی مرزهای افغانستان معترض هستند، از سیاست ها رامنی دفاع نمی کنند.
از طرفی دیگر، نظرسنجی ها منتشر شده درباره رامنی در خارج از مرزهای آمریکا، بسیار شبیه آمار و ارقامی هستند که در سال ۲۰۰۸ میلادی درباره "جان مک کین" نامزد جمهوری خواهان منتشر می شد.
این مسئله گواه آن است بسیاری از غیرآمریکایی ها بر این باورند که این شباهت ها نشان می دهد که نامزدهای جمهوری خواه برنامه خاصی برای خود ندارند و در حقیقت دنباله رو همان سیاست های هستند که توسط "جورج بوش" رئیس جمهوری سابق آمریکا، مطرح می شد؛ همان سیاست های نامحبوبی که دولت جمهوری خواه بر اجرای آن تاکید داشت.
حتی برخی بر این باورند که رامنی بسیار شبیه "بوش پدر" است. "تام بروکو" یکی از مدیران سابق شبکه خبری "ان بی سی"، در این باره می گوید: هیچ شکی وجود ندارد که مسیر رامنی و بوش پدر یکسان است؛ گذشته آنان، ظاهر و حتی اشتباه های آنان در طول مبارزات انتخاباتی مانند هم است.
در ماه دسامبر ۲۰۱۲، جورج بوش در گفت و گوی با روزنامه "هوستون کرونیکل" گفت: معتقدم که رامنی بهترین گزینه برای جمهوری خواهان است و من ثبات، تجربه و اصول رامنی را می ستایم.
بوش در این گفت و گو ادامه داد که رامنی انسان خوبی است و او را فردی بالغ، منطقی نه طغیان گر می داند که می تواند آمریکا را به مسیر اصلی بازگرداند.
همچنین زمانی که رامنی در حال رقابت های درون حزبی در ایالت "اوهایو" بود و به شدت از "ریک سنتروم" رقیب درون حزبی اش، انتقاد کرد، "باربارا" همسر بوش پدر در گفت و گوی تلفنی از رامنی دفاع کرد. او گفت که ما سال های زیادی است که آقای رامنی را می شناسیم و معتقدیم که او بهترین گزینه برای اداره کشور است و "آن" همسر او نیز بهترین بانوی اول آمریکا می شود.
نابودی ثروتمندان
"متو بالام" تحلیل گر "نیوز بوستر" می گوید که دلیل اصلی اینکه در بین کشورهای اروپایی، فرانسویان بیشتر از دیگران، حامی اوباما هستند خود موضوع جالبی است.
او ادامه می دهد: "این حمایت فقط به دلیل حرف ها و وعده های اوباما صورت می گیرد." فرانسه اکنون یک دولت چپ گرای نوزاد است؛ "فرانسوا اولاند" رئیس جمهوری سوسیالست این کشور، نیز در تلاش است که ۷۵ درصد درآمد مالیاتی خود را از شهروندانی بگیرد که بیش از یک میلیون یورو در سال درآمد دارند؛ حرکتی که به گفته متخصصان بنیاد هریتج یک "خودکشی اقتصادی" است. اما در حقیقت همین پیشنهاد سکوی پرسش اولاند به سمت ریاست جمهوری بود. پس نمی توان تعجب کرد که چرا فرانسوی ها این چنین از نامزد دموکرات ها حمامت می کنند ؛ دموکرات های آمریکا نیز مانند رئیس جمهور فرانسه ، طرفدار گرفتن مالیات هی سنگین از ثروتمندان هستند.
نظر شما :