در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد
مانور نظامی مشترک آمریکا و اسرائیل
دیپلماسی ایرانی: آمریکا و اسرائیل بزرگترین مانور نظامی دفاع هوایی و موشکی خود را در شرایطی که تنش ها بر سر ایران افزایش یافته و آخرین دور مناظره نامزد های انتخابات ریاست جمهوری پیش روست، آغاز کرده اند.
چالش سخت 12 نام این مانور دفاع هوایی است که در نوع خود بزرگترین مانور مشترک بین دو کشور به شمار می رود. این مانور از روز یکشنبه آغاز شده و تا 3 هفته دیگر ادامه خواهد داشت. در این مانور 3 هزار و 500 پرسنل آمریکایی و هزار عضو نیروی دفاعی اسرائیل حضور دارند.
هرچند ارتش اسرائیل می گوید از دو سال قبل برای برگزاری این مانور برنامه ریزی شده است اما مانور هوایی مشترک آمریکا و اسرائیل در شرایطی برگزار شده که تنش ها بر سر برنامه های هسته ای ایران رو به افزایش است. مقامات در تل آویو مدعی تهدید آمیز بودن برنامه های هسته ای ایران هستند و هر از چندی ادعا می کنند باید از اقدام نظامی برای منهدم کردن تاسیسات هسته ای ایران استفاده کرد.
بلومبرگ به نقل از یک کارشناس نظامی می نویسد، این مانور نظامی در شرایطی برپا شده که ایران برای توافق هسته ای تحت فشار قرار دارد. این مانور این پیام را برای ایران ارسال می کند که فشار ها ادامه دارد و باوجود برخی اختلافات استراتژیک بین آمریکا و اسرائیل، این دو کشور اتحاد خود را به خصوص در مقابل ایران حفظ کرده اند .
همزمان با آغاز این مانور نظامی مشترک، گزارشی در روزنامه نیویورک تایمز منتشر شد که در آن به توافق آمریکا و ایران برای مذاکره مستقیم اشاره شده بود . اما این گزارش چند ساعت بعد در تهران و واشینگتن تکذیب شد.
بلومبرگ در ادامه گزارش خود در خصوص مانور نظامی آمریکا و اسرائیل می نویسد، دولت اوباما با ایده اسرائیل در خصوص اقدام نظامی علیه ایران و اینکه برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی پیشرفت زیادی در جهت تولید سلاح داشته مخالف است.
اما این مانور نظامی به فاصله 24 ساعت پیش از سومین و آخرین دور مناظره اوباما با رامنی آغاز شد. باراک اوباما، رئیس جمهوری کنونی آمریکا و نامزد انتخابات ریاست جمهوری 6 نوامبر دوشنبه شب با میت رامنی، نامزد جمهوریخواه مناظره ای بر سر سیاست خارجی دارد. این در حالی است که رامنی از سیاست های اوباما در قبال ایران انتقاد کرده و وی را به رویکردی غیر قاطع در برابر جمهوری اسلامی متهم می کند . از سوی دیگر رامنی در سفر تابستانی خود به اسرائیل به وضوح اعلام کرد از سیاست های تل آویو در قبال ایران حمایت می کند.
گفتنی است مانور مشترک آمریکا و اسرائیل به دنبال به پایان رسیدن مانور دریایی آمریکا و 30 کشور متحدش در منطقه آغاز شده است. مانور مین روبی در ماه گذشته در خاورمیانه جریان داشت. البته مانور نظامی آمریکا و اسرائیل نیز بنا بود اوایل سال جاری میلادی برگزار شود که بنا به دلایلی به تعویق افتاد. تهران نیز در واکنش به برگزاری مانور های پیاپی آمریکا و متحدانش در منطقه اعلام کرده است یکی از بزرگترین رزمایش های نظامی را در ماه های آینده برگزار خواهد کرد.
تحریریه دیپلماسی ایرانی/ 10
نظر شما :