کمپ دیوید، دیتون، لوزان
ویلیام برنز، معاون سابق وزارت خارجه ایالات متحده در نیویورک تایمز درباره مذاکره کنندگان ایرانی مینویسد: «درحالی که به شدت مشغول تلاش و مردد بودند، به صورت حرفهای ماهر بودند و در لوزان هیچ چیزی را واگذار نکردند.»
ادامه مطلبویلیام برنز، معاون سابق وزارت خارجه ایالات متحده در نیویورک تایمز درباره مذاکره کنندگان ایرانی مینویسد: «درحالی که به شدت مشغول تلاش و مردد بودند، به صورت حرفهای ماهر بودند و در لوزان هیچ چیزی را واگذار نکردند.»
ادامه مطلبچارلز ناس، کاردار اسبق ایالات متحده آمریکا در تهران: عربستان سعودی و شیخنشینهای سنی در حالی از احساسات ضد سنی ایران شکایت میکنند که خودشان به طور قابل توجهی احساسات و اقدامات ضد شیعه را به منظور تضعیف سیاستهای ایران در منطقه ترویج میدهند.
ادامه مطلبدکتر سعید خالوزاده، استاد دانشگاه و پژوهشگر ارشد مطالعات اروپا در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی نوشت: تفاهم سوئیس انرژی زیادی از ایران را آزاد خواهد کرد تا با فراغ بال به سایر مسائل و مشکلات دیگر کشور، چه در عرصه داخلی و چه در عرصه سیاست خارجی بپردازد.
ادامه مطلبتوماس پیکرینگ، معاون اسبق وزارت خارجه ایالات متحده: ما یک توافق بسیار خوب داریم. به نظر میرسد این توافق متوازن است. مزایای زیادی برای ایالات متحده و دیگر کشورهای 1+5 دارد.
ادامه مطلبیوشکا فیشر، وزیر امور خارجه اسبق آلمان مینویسد: بدون دیپلماسی و اراده در جهت رسیدن به درک متقابل قابل دوام، همانند آنچه که در چارچوب توافق با ایران رخ داد، خاورمیانه جدید بشکه باروت جهان خواهد بود.
ادامه مطلبپیتر جنکینز مینویسد: ایرانیها با افزایش تئوری زمان گریز هستهای در نطنز به حدود یک سال موافقت کردند و به این ترتیب دولت ایالات متحده میتواند با مخالفتهای وحشیانه اسرائیل و دوستانش در کنگره با برنامه جامع اقدام مشترک مقابله کند.
ادامه مطلبصادق ملکی، کارشناس و تحلیلگر ارشد سیاسی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی به ارزیابی سفر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به تهران پرداخته است.
ادامه مطلبهنری پرکت مینویسد: اوباما به سختی برای شروعی جدید با ایران تلاش خواهد کرد. همان طور که وی توانست روابط با کوبا را مجدداً برقرار کند، اگر به طور پیوسته، با پشتکار و به آرامی و بیسر و صدا عمل کند، میتواند در زمینه ایران هم موفق شود.
ادامه مطلبریجارد هاس مینویسد: یک نگرانی درباره مسائلی است که همچنان لاینحل باقی ماندهاند. شاید دشوارترین آنها زمانبندی لغو تحریمهای اقتصادی است که بزرگترین نگرانی ایران است.
ادامه مطلبعباس پرورده، کارشناس مسائل خاورمیانه در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی نوشت: عربستان نظارهگر فروپاشی حصارهای امنیتی خارج نزدیک خود است که در بحرین کلید خورد و در یمن به بار نشست و آرامش ساختگی خاندان سلطنتی را بر هم زد.
ادامه مطلب