شکایت مجامع بین المللی از شکنجه روس ها در زندان ها
دیپلماسی ایرانی: اعمال شکنجه توسط نیروهای پلیس و در زندانها هنوز هم رواج دارد. سازمانهای مدافع حقوق بشر، مقامات مسئول را فراخواندهاند تا از اقدامات ضدشکنجه حمایت کنند.
در روسیه بیشترین موارد شکنجه از سوی پلیس به هنگام بازداشت یا بازجویی از متهمین صورت میگیرد. اعمال شکنجه در زندانها هم رواج دارد. به گفته الیزاووتا یریکووا، فعال حقوق بشر مواردی مشاهده شده که یک زندانی به مدت چندین روز در سلول با صدای بلند موزیک، به منظور اعتراف آزار داده شده است. وی به مورد دیگری اشاره میکند که در آن سگها را به جان یک زندانی که مجبورش کرده بودند زانو بزند، انداختهاند.
به گزارش انجمن مدافع حقوق بشر فردیکت، در بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ دادستان کل روسیه صدها مورد شکایت در مورد اعمال شکنجه دریافت کرده است. ناتالیا تاوبینا، رئیس این انجمن میگوید: «البته از این همه شکایت، ۱۵۶ مورد آن در ۲۷ شهر مبنای واقعی داشتهاند. یکی از مراکز اصلی شکایات قفقاز شمالی است که البته در این آمار گنجانده نشده است.»
به گزارش دویچه وله، البته تنها در قفقاز شمالی نیست که برای گرفتن اعتراف از شکنجه استفاده میشود. در مواردی که پلیس برای گرفتن اعتراف از متهمین آنها را مورد ضرب و جرح قرار میدهد، اغلب گزارشی به بیرون نمیرسد. علاوه براین، مجازات شکنجهگران از آنجایی که جزئی از دستگاه دولتی هستند، به سادگی امکانپذیر نیست.
به گفته رئیس انجمن مدافع حقوق بشر فردیکت، کمیتههای تحقیق اغلب به ضرر متهمان رای میدهند تا این که به شکنجه توسط پلیس اعتراف کنند. تحقیقات در امر شکنجه اغلب ماهها طول میکشد و حتی در مواردی نیز پزشکی قانونی آثار شکنجه را ناشی از تصادف اعلام کردهاست.
ناتالیا تاوبینا، رئیس انجمن مدافع حقوق بشر یکی از راههای مهم مقابله با شکنجه را آموزش بهتر نیروهای پلیس میداند.
علاوه بر این، وی میگوید که کمیتههای تحقیقات برای رسیدگی به شکایتها در زمینه شکنجه، باید از استقلال برخوردار باشند و از نظر سازمانی، مستقل از پلیس عمل کنند.
وی همچنین خواستار ایجاد معاینات پزشکی مستقل برای قربانیان شکنجه شده است.
مدافعان حقوق بشر در روسیه میگویند: «ممانعت از اعمال شکنجه تنها زمانی امکانپذیر است که مقامات و دستگاههای امنیتی به شعور لازم در این زمینه دست یابند. بدون همکاری پلیس این معضل قابل حل نیست.»
نظر شما :