سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسش دیپلماسی ایرانی

بقایی: هیچ ارتباطی با حاکمان جدید سوریه نداریم

۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۲:۰۵ کد : ۲۰۳۲۵۱۵ اخبار اصلی خاورمیانه
وی در پاسخ به پرسش دیپلماسی مبنی بر اینکه آیا جمهوری اسلامی ایران با حاکمان سوریه در ارتباط است و آیا برنامه فعالانه‌ای برای برقراری ارتباط با آنها و بازگشایی سفارت ایران در دمشق در جریان است؟ پاسخ داد: «خیر.»
بقایی: هیچ ارتباطی با حاکمان جدید سوریه نداریم

دیپلماسی ایرانی: اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست سخنگویی هفتگی خود با خبرنگاران به پرسش‌های آنان پاسخ داد.

وی در پاسخ به پرسش دیپلماسی مبنی بر اینکه آیا جمهوری اسلامی ایران با حاکمان سوریه در ارتباط است و آیا برنامه فعالانه‌ای برای برقراری ارتباط با آنها و بازگشایی سفارت ایران در دمشق در جریان است؟ پاسخ داد: «خیر.»

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا در جریان مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و امریکا بر سر خطوط قرمز ایران توافقی انجام شده است، گفت: «جزئیات هر مذاکره‌ای باید بر اساس چارچوب کلیات انجام شود. خطوط قرمزی که نام برده می شود بخشی از اصول مذاکراتی ماست که ما با دقت دنبال خواهیم کرد و به هیچ عنوان از آن عدول نخواهیم کرد.»

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره دستگیری دو شهروند ایرانی در کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه گفت: «این نشان از رفتارهای متناقض کشورهای اروپایی است. این که شهروندانی حق ابراز بیان نسبت به یک جنایت سیستماتیک داشته باشند، حق هر شهروندی است و اینکه کشورهای اروپایی حتی حق ارتباط کنسولی را از آن شهروند بگیرند به هیچ وجه قابل قبول نیست و مغایر با حق آزادی بیان و اصول اولیه حقوق شهروندی است و حتی به نوعی همراهی با عاملان این جنایت محسوب می شود. شهروندان ایرانی مرتکب هیچ جرمی نشدند جز اینکه احساسات خود را نسبت به یک جنایت روشن اعلام کرده اند. در حال حاضر توانسته ایم با کشور فرانسه تماس بگیریم و توافق شده است تا تماس های کنسولی با شهروند ایرانی زندانی در فرانسه برقرار شود.»

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد، ما موظفیم برای هر تبعه ای از کشورمان در هر کجای دنیا اگر مشکلی پیش بیاید وارد عمل شویم و حل مشکل آن شهروند را پیگیری کنیم و مشکل او را حل کنیم. وقتی این شهروند ایرانی در فرانسه دستگیر شد به ما اطلاع داده نشد و ما از طریق منابع خودمان در تهران موضوع را فهمیدیم. خوشبختانه توانستیم با فرانسه با توافق برسیم که با این شهروندانمان ارتباط بگیریم و امیدواریم هر چه سریعتر او آزاد شود.

بقایی در پاسخ به پرسشی درباره سفر هیئت آژانس به تهران طی روزهای آینده گفت: «سفر هیئت فنی آژانس در ادامه مذاکراتی است که یک هفته قبل میان آژانس و مقامات جمهوری اسلامی ایران انجام شد. این هیئت در سفر به تهران گفت‌وگوهایی را با مقامات کشورمان خواهد داشت. ما از آژانس انتظار داریم به دور از هر گونه نگاه سیاسی وظایف فنی خود را دنبال کند.»

وی در پاسخ به پرسشی نسبت به تهدید شب گذشته بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که رسما نابودی تاسیسات هسته ای کشورمان را خواستار شد و آیا این موضوع با طرف امریکایی در مذاکرات در میان گذاشته شده است، گفت: «خیلی جای تعجب نیست که مقامات رژیم صهیونیستی سعی کنند تا با دو هدف یک، سرپوش گذاشتن بر جنایات سیستماتیک خود در سرزمین‌های اشغالی و دو، تحت تاثیر قرار دادن مذاکرات چنین اظهاراتی را بیان کنند. آنها خوب می‌دانند که در صورت انجام چنین اشتباهی با چه واکنشی از سوی ایران مواجه خواهند شد. در عین حال باید کشورهای غربی به هوش باشند که به جای موضع گرفتن در برابر اشغالگری این رژیم به نوعی برخورد می کنند که گویی از بی‌نظمی و ناامن‌سازی منطقه‌ای این رژیم حمایت می‌کنند.»

بقایی درباره دور چهارم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و امریکا که قرار است کجا برگزار شود و چقدر طول خواهد کشید، گفت: «دور بعدی مذاکرات فعلا برای شنبه برنامه ریزی شده است. درباره زمان و مکان با طرف عمانی هماهنگ هستیم. تعیین آن طبیعتا با هماهنگی هر سه طرف خواهد بود. هر چه بیشتر وارد جزئیات شویم طبیعتا زمان بیشتری گرفته خواهد شد و طبیعتا کارشناسان بیشتری نیز در مرتبط با موضوعات مطرح ورود خواهند کرد.»

وی در این زمینه تاکید کرد، در این دور از مذاکرات نیز کارشناسان اقتصادی و همچنین کارشناسان مجرب، بارز و توانمند در زمینه هسته‌ای که با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ارتباط هستند حضور داشتند. درباره پول‌های بلوکه شده نیز باید بگویم که دسترسی ما به دارایی‌های بلوکه شده یکی از خواسته های ماست که بخشی از مذاکرات ما محسوب می شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره تنشی که میان هند و پاکستان در جریان است، گفت: «حادثه‌ای که در هند اتفاق افتاد دردناک بود و ما بلافاصله آن حادثه را محکوم کردیم و با مردم هند ابراز همدردی کردیم. ما معتقدیم که هر حادثه تروریستی به هر شکل آن محکوم است و زمینه ساز تهدید علیه صلح و امنیت محسوب می‌شود. وزیر امور خارجه کشورمان نیز در تماس با همتای خودشان اعلام آمادگی کردند که ایران از هر گونه تلاشی برای رفع تنش استفاده خواهد کرد. ما با هر دو کشور روابط بسیار عمیقی داریم و به هیچ عنوان نمی پسندیم که در شبه قاره شاهد تنش باشیم. رئیس جمهوری محترم نیز در تماس با همتایان خود برای هر گونه مساعدت برای رفع تنش ها اعلام آمادگی کردند. این موضع رسمی ماست و امیدواریم هر دو کشور بتوانند با متانت و خویشتنداری این موضوع را مدیریت کنند.»

وی درباره سفر مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری کشورمان به آذربایجان گفت: «این سفر بسیار مهمی است. ماه ها برای آماده‌سازی این سفر تلاش شد. این سفر می تواند فصل تازه ای در روابط ایران و جمهوری آذربایجان ایجاد کند. روابط ما با آذربایجان بسیار مهم است. ثبات و امنیت در قفقاز جنوبی برای ما بسیار اهمیت دارد. بنابراین امیدواریم در این سفر علاوه بر فرصتی که برای گسترش روابط دو جانبه وجود دارد تفاهم نامه ها و توافق نامه های متعدد در جهت گسترش روابط فرهنگی و اقتصادی امضا شود.»

بقایی در پاسخ به پرسش دیگری درباره این که طرف مقابل چگونه می تواند به تعهد خود به پایان دادن به تحریم ها عمل کند، گفت: «موضع ما در این زمینه روشن است. اینکه طرف مقابل چگونه این تحریم‌ها را خاتمه دهند به خودشان مربوط است و همان طور که خودشان وضع کردند خودشان نیز بهتر می‌دانند که چگونه آن را رفع کنند و چگونه به تعهداتشان عمل کنند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات وزیر امور خارجه که اعلام آمادگی کرد که امریکایی ها می توانند در ساخت رآکتور جدید در ایران همکاری کنند، گفت: «این بیان در واقع در راستای تبیین نیازهای ایران بوده است. یکی از بهانه هایی که همواره طرف های مقابل درباره برنامه هسته ای ایران بیان می کردند این بوده که ایران به خاطر منابع غنی برق و گازی که دارد نیازی به توانایی هسته ای ندارد. نکته ای که وزیر امور خارجه بیان کردند بیان ظرفیت هایی بود که در حوزه انرژی در ایران وجود دارد و ایران هیچ مناعی برای مشارکت در این حوزه ندارد.»

کلید واژه ها: نشست سخنگوی وزارت امور خارجه با خبرنگاران ایران و سوریه ایران و امریکا مذاکرات ایران و امریکا پرونده هسته ای ایران جمهوری اسلامی ایران


نظر شما :