وبینار موسسه «توسعه و صلح کاریتاس کانادا»

«درباره فلسطین: ۱۰۷ سال درگیری. بس است!»+فیلم

۲۵ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۵:۰۰ کد : ۲۰۳۱۱۰۶ اخبار اصلی وبینار دیپلماسی ایرانی
در این وبینار، کشیش آلبرت لگات، اسقف اعظم سنت بونیفاس و محقق یسوعی دیوید نوهاس، آنتون اسفار، دبیرکل مرکز کاریتاس بیت المقدس، ناگو دمیان، هماهنگ‌کننده موسسه «توسعه و صلح کاریتاس»، هل گوبیل، مدیر ارتباطات و کمپین‌های موسسه «توسعه و صلح» مشارکت داشتند.  
«درباره فلسطین: ۱۰۷ سال درگیری. بس است!»+فیلم

دیپلماسی ایرانی: وبینار «درباره فلسطین: 107 سال درگیری. بس است!» توسط مدیر سلینا هانت، مدیر عمومی موسسه «توسعه و صلح کاریتاس کانادا» برگزار شد. 

در این وبینار، کشیش آلبرت لگات، اسقف اعظم سنت بونیفاس و محقق یسوعی دیوید نوهاس، آنتون اسفار، دبیرکل مرکز کاریتاس بیت المقدس، ناگو دمیان، هماهنگ‌کننده موسسه «توسعه و صلح کاریتاس»، هل گوبیل، مدیر ارتباطات و کمپین‌های موسسه «توسعه و صلح» مشارکت داشتند.  

در ابتدا اسقف سنت بونیفاس برای مردم غزه و رنج و سختی‌های که بر آنها تحمیل شده است، دعا کرد. 

سپس محقق یسوعی، دیوید نوهاوس، مروری بر تاریخ اخیر سرزمین مقدس ارائه کرد. او توضیح داد که چگونه ریشه‌های مناقشه کنونی به بیش از یک قرن قبل بازمی‌گردد، به زمانی که بی‌عدالتی‌هایی که برای اولین بار توسط مقامات استعماری بریتانیا انجام شد، تداوم انقیاد و سرکوب مردم فلسطین و اشغال غیرقانونی مستمر سرزمین‌های آنها توسط اسرائیل را تسهیل کرد. وی گفت: «واقعاً سخت است باور کنیم که آنها بتوانند در صلح زندگی کنند. زخم ها عمیق هستند و افراطیون از آنها برای گسترش نفرت و خشونت بیشتر استفاده می کنند. و بنابراین، آنها همانند یک دملین چرکین بزرگ می شوند و به قدری آزاردهنده هستند که نمی توانند بهبود یابند. پیش از این به نظر می‌رسید که همزیستی همانند اروپایی‌ها می‌تواند به وجود آید. همان طور که فرانسوی‌ها و آلمانی‌ها، سفیدپوستان و سیاه‌پوستان آفریقای جنوبی و غیره در کنار هم زندگی می کردند، اما اکنون وضعیت در غزه به اندازه ای دردناک و اسفناک است که هرگز نمی توان تصور کرد با تداوم این رنج و محنت مردمان مختلف بتوانند در کنار هم زندگی کنند. این در حالی است که تا همین نیم قرن پیش، یهودیان با دیگر فلسطینی‌ها زندگی می‌کردند (قبل از 1948)، یهودیان در سراسر خاورمیانه (مراکش، الجزایر، تونس، مصر، یمن، عراق، سوریه، لبنان...) به عنوان مردم عرب در کنار دیگر مذاهب و اقدام زندگی می‌کردند. اگر جهان متقاعد شود که چنین زندگی مسالمت آمیزی همچنان امکان‌پذیر است و در این راستا اقدامات جدی برای اطمینان دادن اقوام به یکدیگر برای زندگی مسالمت آمیز انجام شود،‌ آنگاه می توان انتظار داشت آینده ای بسیار متفاوت از وضعیت اسفناک و دردناک فعلی وجود داشته باشد.» وی سخنان خود را با بیان این که «107 سال درگیری. بس است!» به پایان رساند.

آنتون اسفار، دبیرکل کاریتاس در بیت المقدس نیز در این وبینار به وضعیت جاری در غزه پرداخت و به محرومیت هایی که مردم و به ویژه جامعه رو به کاهش مسیحی با آن روبه‌رو هستند، اشاره کرد و به تلاش های سازمان زیر نظر خود که  برای کمک و امداد رسانی به مردم محاصره شده و بمباران شده غزه انجام می شود اشاره و آن را شجاعانه توصیف کرد. وی گفت: «قبل از 7 اکتبر 2024، روزانه به طور متوسط 500 کامیون وارد غزه می شد که کالاهای ضروری از جمله مواد غذایی و غیرخوراکی را تحویل می دادند. با این حال، این تعداد در سال گذشته به شدت کاهش یافته است. از ابتدای اکتبر 2024 تا الآن روزانه کمتر از 30 کامیون به غزه وارد می شود. این کاهش شدید، مستقیماً بر امنیت غذایی غزه تأثیر گذاشته است. طبق آخرین گزارش طبقه‌بندی مرحله امنیت غذایی یکپارچه (IPC)، تقریباً 1.84 میلیون نفر در نوار غزه با سطوح شدید ناامنی غذایی حاد (IPC فاز 3 یا بالاتر) بین سپتامبر تا اکتبر 2024 مواجه بودند. از جمله نزدیک به 133هزار نفر که در مرحله ناامنی غذایی فاجعه‌بار (IPC) قرار دارند. این وضعیت نیاز فوری به فشار بین المللی برای اطمینان از ورود فوری کامیون های کمک به غزه دارد.»

وی تاکید کرد، سرزمین مقدس برای سه دین ابراهیمی یهودیت، اسلام و مسیحیت اهمیت عمیقی دارد. در حالی که همه آنها با افراط‌گرایی درگیر هستند، در این جوامع افرادی نیز وجود دارند که اهداف واقعی صلح و آشتی را در سر می پرورانند. متأسفانه، بحران جاری هر دو جامعه را عمیقاً متلاشی کرده و اجازه داده است نفرت و تفرقه ریشه دوانده باشد. برای هموار کردن راه برای گفت‌وگوی معنادار و آینده‌ای صلح‌آمیز، تمرکز بر التیام زخم‌های هر دو جامعه، تقویت تفاهم و ایجاد پایه‌ای برای اعتماد متقابل ضروری است.

ناگوی دمیان، هماهنگ‌کننده برنامه‌های بین‌المللی موسسه «توسعه و صلح»، توضیحاتی درباره کاری که برخی از شرکای این موسسه برای ارائه سرپناه، غذا و حمایت پزشکی و روانی اجتماعی به مردم غزه و دفاع از حقوق فلسطینیان در کرانه باختری انجام می‌دهند، ارائه کرد.

هلن گوبیل، مدیر ارتباطات و کمپین‌های موسسه «توسعه و صلح» نیز، فعالیت‌های حمایتی را که در طول سال گذشته با اعضای خود، شرکای جامعه مدنی کانادا، گروه‌های بین‌المللی و سایرین در شبکه کاریتاس انجام داده‌اند، بررسی کرد.

در نهایت، مدیر اجرایی لوک استوکینگ و برندا آراکازا، رئیس موسسه «توسعه و صلح»، از شرکت کنندگان تشکر کردند و از مردم دعوت کردند که برای غزه کمک مالی جمع‌آوری کنند و به نمایندگان مجلس خود نامه بنویسند تا فشار بیاروند از آتش‌بس فوری و تحریم تسلیحاتی معنادار از اسرائیل حمایت کنند.

این وبینار را در این آدرس می توانید مشاهده کنید.

منبع: موسسه توسعه و صلح کاریتاس کانادا / تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱

کلید واژه ها: فلسطین فلسطینیان نوار غزه مردم غزه جنگ غزه اسرائیل حمله اسرائیل به غزه کانادا صلح


نظر شما :