پیامی به ایران است؟

عملیات جسورانه‌ اسرائیل در سوریه

۱۵ دی ۱۴۰۳ | ۲۰:۰۰ کد : ۲۰۳۰۳۹۸ اخبار اصلی خاورمیانه
این عملیات که در تاریخ ۸ سپتامبر انجام شده، جسورانه و قهرمانانه توصیف شد. ارتش اسرائیل همچنین تصاویری از دوربین‌های سربازان واحد ویژه "شلداغ" نیروی هوایی اسرائیل را منتشر کرد. این تأسیسات که در حدود ۲۰۰ کیلومتری (۱۲۵ مایلی) شمال شرقی مرز اسرائیل و سوریه قرار داشت، توانایی تولید ۳۰۰ موشک دقیق و دوربرد را داشت که ایران و نیروهای نیابتی‌اش می‌توانستند به سمت اسرائیل شلیک کنند.
عملیات جسورانه‌ اسرائیل در سوریه

نویسنده: بن کاسپیت

دیپلماسی ایرانی: فرماندهی نظامی اسرائیل روز پنجشنبه جزئیات عملیات مخفیانه‌ای را که چهار ماه پیش در سوریه برای نابودی یک تأسیسات تولید موشک ساخت ایران انجام شد، منتشر کرد.

این عملیات که در تاریخ ۸ سپتامبر انجام شده، جسورانه و قهرمانانه توصیف شد. ارتش اسرائیل همچنین تصاویری از دوربین‌های سربازان واحد ویژه "شلداغ" نیروی هوایی اسرائیل را منتشر کرد. این تأسیسات که در حدود ۲۰۰ کیلومتری (۱۲۵ مایلی) شمال شرقی مرز اسرائیل و سوریه قرار داشت، توانایی تولید ۳۰۰ موشک دقیق و دوربرد را داشت که ایران و نیروهای نیابتی‌اش می‌توانستند به سمت اسرائیل شلیک کنند.

حفاری برای ساخت این تأسیسات از سال ۲۰۱۷ آغاز شده و تأسیسات به گونه‌ای در عمق زمین ساخته شده بود که از شناسایی و بمباران هوایی در امان باشد. اداره اطلاعات نظامی و موساد از آن زمان سایت را زیر نظر داشته‌اند. ناظران نظامی می‌گویند این عملیات زمینی که تأسیسات را نابود کرد، نشان‌دهنده تمایل روزافزون اسرائیل برای انجام عملیات در فواصل دور است.

این عملیات پس از حملات هوایی انجام شد که اکثر ۳۰ سرباز سوری محافظ تأسیسات مخفی را کشت. کماندوها با هلیکوپترهایی که تجهیزات بیمارستانی صحرایی نیز حمل می‌کردند به محل رسیدند. آن‌ها میکسرهای سنگین برای تولید سوخت موشک و همچنین هشت موتور موشک در مراحل مختلف ساخت را شناسایی کردند. بمب‌هایی که روی این محل انداخته شد، همراه با مواد منفجره‌ای که کماندوها استفاده کردند، منطقه را به لرزه درآورد.

مقدمه‌ای برای حمله به ایران؟

اداره سانسور نظامی اسرائیل تصمیم گرفت جزئیات این حمله را منتشر کند، حمله‌ای که رسانه‌های خارجی در اواسط سپتامبر گزارش داده بودند. این در حالی است که اسرائیل در حال تلاش برای متقاعد کردن دولت آینده ترامپ برای حمله به ایران در سال جاری است.

بحث های فزاینده در اسرائیل درباره حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران در حالی انجام می‌شود که تهران در آستانه ریاست جمهوری دونالد ترامپ در حال بازنگری در استراتژی خود است. تهران پس از ضربات سخت اسرائیل به حماس و حزب‌الله در غزه و لبنان و همچنین حمله هوایی ۲۶ اکتبر که به سامانه‌های دفاع هوایی ایران آسیب رساند و سقوط رژیم سوریه که به ایران پایگاهی در منطقه داده بود، در وضعیت نابه‌سامانی به سر می‌برد.

بسیاری از پژوهشگران معتقدند که تهران در حال تصمیم‌گیری است که آیا نیروهای نیابتی، سامانه‌های دفاع هوایی و توانایی‌های تولید موشک خود را بازسازی کند یا به تولید بمب هسته‌ای بپردازد.

خبرنگار آکسیوس، باراک راوید، گزارش داده که رئیس‌جمهور جو بایدن و مشاورانش جلسه ای اضطراری درباره این موضوع برگزار کرده اند که شامل حمله احتمالی ایالات متحده به ایران در صورت پیش‌بینی گریز هسته‌ای ایران در هفته‌های آینده بود.

آتش‌بس اسرائیل و لبنان در حال فروپاشی؟

عصر پنجشنبه، نیروی هوایی اسرائیل مجموعه‌ای از حملات را در خاک لبنان انجام داد، پس از اینکه سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل پرتابگرهای موشکی را شناسایی کردند که برای شلیک به اسرائیل آماده شده بودند و نقض آتش‌بس ۲۶ نوامبر به شمار می‌رفت.

یک منبع ارشد امنیتی اسرائیل به شرط ناشناس ماندن به المانیتور گفت: "ما اجرای آتش‌بس را سست نخواهیم کرد. حزب‌الله در تلاش است تا خود را بازسازی کند و به طور فزاینده‌ای آتش‌بس را نقض می‌کند."

توافق آتش‌بس خروج نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان ظرف ۶۰ روز را خواستار است اما نقض‌های فزاینده این مهلت را زیر سؤال برده است.

یک منبع امنیتی گفت: "واضح است که ما اجازه نخواهیم داد حزب‌الله در جنوب لبنان قدرت بگیرد. وضعیت قبلی که در آن اسرائیل آنچه حزب‌الله در مرز ساخته بود را نادیده می‌گرفت، تکرار نخواهد شد، حتی اگر این کار فروپاشی آتش‌بس را باعث شود. فقط حزب‌الله است که چیزی برای از دست دادن دارد. ارتش اسرائیل آماده و مهیای هر سناریویی است."

در حالی که شدت جنگ چند جبهه‌ای که اسرائیل از زمان حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز کرده، کاهش یافته، وضعیت هنوز بسیار ناپایدار است.

یک منبع سیاسی ارشد اسرائیلی به المانیتور به شرط ناشناس ماندن گفت: "آتش‌بس در لبنان ممکن است فروبپاشد. امیدواریم این اتفاق نیفتد، اما این یک احتمال است." وی افزود: "جنگ با حوثی‌ها نیز ادامه دارد."

شب پنجشنبه، حوثی‌ها بار دیگر یک موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کردند و صدها هزار اسرائیلی را به سمت پناهگاه‌ها هدایت کردند. ارتش اسرائیل نیز به عملیات در غزه علیه تلاش‌های حماس برای تجدید قوا ادامه می‌دهد.

علی رغم اظهارات دونالد ترامپ در ۳ دسامبر مبنی بر اینکه "ما دیگر وارد جنگ‌های خارجی که ایالات متحده به طور غیرضروری در آن‌ها درگیر شده است، نخواهیم شد"، بی‌ثباتی ادامه‌دار به این آسانی حل و فصل نخواهد شد.

یکی از نزدیکان بنیامین نتانیاهو به المانیتور گفت که نخست‌وزیر تمام تلاش خود را می‌کند تا اوضاع را پیش از مراسم تحلیف ۲۰ ژانویه آرام کند، اما افزود که برخی چیزها از کنترل او خارج است.

گزارش‌هایی از پیشرفت در ۲۴ ساعت گذشته در مذاکرات برای توافقی برای آزادسازی گروگان‌های اسرائیلی که توسط حماس در غزه نگه داشته شده‌اند، منتشر شده است. این توافق می‌تواند توقف موقت عملیات اسرائیل علیه حماس را شامل باشد. نتانیاهو روز پنجشنبه تأیید کرد که هیأتی دیگر از اسرائیل برای دور دیگری از مذاکرات به دوحه اعزام شود، در حالی که گزارش‌هایی از ظهور یک پیشرفت بین دو طرف به گوش می‌رسد.

یک مقام دیپلماتیک ارشد اسرائیلی به شرط ناشناس ماندن به المانیتور گفت: "چنین پیشرفت‌هایی در گذشته بارها اتفاق افتاده و هر بار با ناامیدی پایان یافته است. این بار، ناامیدی نه تنها برای خانواده‌های گروگان‌ها بلکه برای افراد تیم ترامپ نیز خواهد بود. ما هر کاری می‌توانیم انجام خواهیم داد تا از این اتفاق جلوگیری کنیم. وقت آن است که گروگان ها به خانه برگردند."

منبع: المانیتور / تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱

کلید واژه ها: اسرائیل سوریه حمله اسرائیل به ایران حمله اسرائیل به سوریه حمله اسرائیل به غزه حمله اسرائیل به لبنان جنگ غزه ایران و اسرائیل جنگ لبنان جنگ لبنان و اسرائیل ارتش اسرائیل ایران حمله آتش بس


( ۸ )

نظر شما :

ناشناس ۱۶ دی ۱۴۰۳ | ۱۰:۳۸
همش به خاطر جنگ اوکراین است.