نگاهی به مواضع و ارزیابی‌ها

اسرائیلی‌ها برای سوریه چه در سر دارند؟

۰۹ دی ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰ کد : ۲۰۳۰۲۱۶ اخبار اصلی خاورمیانه
رژیم صهیونیستی که به واسطه تحولات شتابان دچار نوعی سردرگمی شده است، سه تهدید اصلی را متوجه خود می‌داند و به همین منظور اخیرا هیئتی را در پوشش گفت‌وگو در زمینه تبادل اسرا در غزه، روانه روسیه کرد تا ملاحظات خود را درباره آینده سوریه با مقامات مسکو مطرح کند.
اسرائیلی‌ها برای سوریه چه در سر دارند؟

دیپلماسی ایرانی: منابع سیاسی اعلام کردند رژیم صهیونیستی بعد از چند روز سردرگمی در نحوه برخورد با تحولات سریع سوریه، منافع و تهدیدات خود در این کشور را مشخص کرده و جلوگیری از بازگشت نفوذ ایران به سوریه و عدم ورود مخالفان حکومت بشار اسد به مرزهای جولان را از اهداف اصلی خود می‌داند.

منابع سیاسی در تل آویو فاش کردند دولت بنیامین نتانیاهو منافع خود را مشخص کرده و تصمیم به مداخله برای جلوگیری از بازگشت نفوذ ایران به وضعیت قبلی خود در سوریه گرفته و مصصم است اجازه ندهد شبه نظامیان مخالف دمشق به مرزهای این رژیم برسند.

این منابع گفتند یک هیئت اسرائیلی در روزهای اخیر تحت پوشش گفت‌وگو و معامله درباره مبادله اسرا در غزه به مسکو سفر کرد تا این پیام‌ها را به مسئولان روس ابلاغ کند.

این منبع نوشت: هیئت اسرائیلی در لفافه طرح موضوع مبادله اسرا در غزه، با تمرکز بر بازداشت‌شدگانی که تابعیت روسی دارند، به مسکو سفر کرد، اما پیام اصلی آن برای روسیه این بوده است که اسرائیل اجازه نخواهد داد که سوریه به کانونی برای فعالیت نیروهای ایرانی یا شبه‌نظامیان وابسته به آن تبدیل شود یا اینکه حزب‌الله لبنان برنامه‌های مبارزه با اسرائیل را از سر بگیرد.

ران بن یشای، تحلیلگر نظامی روزنامه یدیعوت آحارونوت در همین خصوص نوشت، در پی تحولات سوریه سه تهدید علیه اسرائیل وجود دارد. تهدید نخست مربوط به احتمال افتادن سلاح‌ها، به ویژه موشک‌ها و شاید سلاح‌های شیمیایی واقع در شمال و مرکز سوریه در روزها یا ساعت‌های آینده به دست شورشیان جهادی است البته اگر چنین اتفاقی تا کنون رخ نداده باشد.

وی افزود: تهدید دوم به طور مستقیم ناشی از ضعف ارتش رژیم سوریه و این واقعیت است که روسیه دیگر قادر به دفاع از اسد به مانند سال ۲۰۱۵ نیست و بمباران‌های هوایی اخیر روسیه در جلوگیری از اشغال حلب موفق نبود و اشغال شهر حماه در مرکز سوریه را نیز تنها یک روز به تعویق انداخت.

این تحلیلگر اسرائیلی خاطر نشان کرد: سومین تهدید ناشی از ضعف یک ارتش سازماندهی شده است که امکان دارد ایران با انتقال نیروهای خود به سوریه یا حداقل نیروهایی متشکل از مبارزان شیعه افغان و پاکستانی به فرماندهی نیروهای سپاه پاسداران ایران یا انتقال صدها جنگجوی حزب الله به سوریه به کمک بشار اسد بیایند که البته تا کنون چنین طرحی موفق نبوده است.

این منابع به نقل از فرماندهان نظامی در تل آویو تصریح کردند: بزرگترین تهدید این است که اسد سقوط کند و سوریه به کشور شکست خورده دیگری مانند یمن، لبنان، سومالی و منطقه غزه تبدیل شود و ایرانی‌ها یک نیرو یا ارتش تروریستی در آنجا تشکیل دهند و آن را تأمین مالی کنند تا ضد اسرائیل و شهرک‌های آن در جولان و الجلیل شرقی وارد عمل شود.

بن یشای خاطرنشان کرد اسرائیل بر این باور است رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز از فروپاشی رئیس جمهور اسد در سوریه به شدت نگران است و علاقه دارد که به طور کامل از هم فرو نپاشد، بلکه بیشتر به کنترل دو منطقه کوچک محاصره شده ادامه دهد که نخستین منطقه آن در دمشق و اطراف آن و دومین منطقه در اطراف لاذقیه و طرطوس باشد چرا که تنها در این صورت است که به ترکیه و اسرائیل آسیب چندانی نخواهد رسید.

از سوی دیگر، آلون بن دیوید، تحلیلگر نظامی کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی با اشاره به تحرکات هیئت تحریر الشام تصریح کرد: تل آویو هیچ علاقه‌ای به کنترل سوریه به دست فرزندان سازمان تروریستی القاعده ندارد و به نظر می‌رسد اسرائیل بیشتر به این سمت و سو گرایش دارد که یک حکومت سوری ضعیف و دور از محور شیعه در این کشور بر سر کار باشد.

در همین زمینه بن دیوید در مقاله هفتگی خود در روزنامه معاریو افزود: حال پرسش این است که در شرایط جدید سوریه، چگونه می‌توان این آمال و آرزو‌ها را پیش برد و چه حد و مرزهایی وجود دارد که در صورت پشت سر گذاشته شدن آن‌ها تل آویو مجبور به مداخله شود.

«عاموس هرئیل» تحلیلگر نظامی در روزنامه هاآرتص، نیز در این باره نوشت: اسرائیلی‌ها اکنون خطر مستقیم قریب الوقوع متوجه خود را در نتیجه وضعیت سوریه تشخیص نمی‌دهند و از تنگنایی که برای ایران به وجود آمده راضی هستند اما در دراز مدت، تهدید و خطری فزاینده در بلندی‌های جولان و همچنین در مرزهای اردن به وجود خواهد آمد. از این رو در هفته جاری، فرماندهی شمالی ارتش اسرائیل واحد جدیدی از نیروهای ذخیره را در جولان تشکیل داد تا در آینده به عنوان نیروی واکنش سریع در چنین شرایطی بتوانند به ایفای نقش بپردازند ضمن آنکه به موازات این اقدام تیم‌های در حال آماده باش در شهرک‌های اسرائیلی مستقر و تقویت شده‌اند و تدابیر امنیتی در طول دیوار مرزی با سوریه در جولان اشغالی تقویت شده است.

به گفته هرئیل، ترس اسرائیل از تحولات سوریه حملات ناگهانی گروه‌های و سازمان‌های افراطی است چرا که گزارش‌های اطلاعاتی اسرائیل در مورد فعالیت‌های آن‌ها و توانایی درک ملاحظات آن‌ها نسبتاً محدود است.

منبع: الشرق الاوسط / تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱

کلید واژه ها: اسرائیل سوریه مردم سوریه حمله اسرائیل اسرائیل و سوریه سقوط سوریه سقوط بشار اسد حمله اسرائیل به سوریه جولان ایران ایران و اسرائیل اران و سوریه و اسرائیل


( ۲ )

نظر شما :

ناشناس ۰۹ دی ۱۴۰۳ | ۱۹:۳۱
تکنولوژی هایپرسونیک رامش کرد.
نا شناس ۰۹ دی ۱۴۰۳ | ۱۹:۵۴
سیاست اسرائیل تضعیف سوریه و زمین سوخته است.
احمد ۱۰ دی ۱۴۰۳ | ۰۴:۲۴
صحنه گردان اصلی و بازیگر ماهر چگونه دچار سر در گمی شده ما نیاز به برداشتهای منطبق با واقعیطیم.