لندن پشیمان شده است
انگلیس در فکر بازگشت به اتحادیه اروپا
دیپلماسی ایرانی: دولت کارگر انگلیس درصدد استخدام یک نخبه سیاسی با حقوق ۱۵۳ هزار پوند در سال برای بازنویسی توافق انگلیس – اتحادیه اروپایی است. این امر بیانگر پشت پا زدن به دولت محافظه کار قبلی، بهخصوص دولت بوریس جانسون است که با هدایت و اصرر آن انگلیس از اتحادیه اروپا جدا شد و بین آنها مرزبندی شد.
در همین راستا دولت کارگر انگلیس نشستی با بیش از ۵۰ کشور اروپایی برگزار کرده است تا روابط انگلیس با یکایک کشورهای اروپایی ترمیم شود.
حالا بعد از حدود ۸ سال از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، این کشور مضرات و هزینه های سنگین این جدایی را کاملا حس کرده و اکنون به صرافت افتاده است تا دوباره به اتحادیه برگردد. طبیعتا این بازگشت آسان نخواهد بود و احتمالا کشورهای اتحادیه اروپایی به خصوص سه کشور اصلی آن، شرایط سنگینتری را برای بازگشت انگلیس به این اتحادیه در نظر خواهد گرفت. شرایطی که چه بسا قدرت مستقل انگلیس در اتحادیه را تحت الشعاع قرار دهد و آن را دیگر همانند گذشته مدعی نخواهد کرد. آنها همواره از این گونه رفتارهای انگلیس شکایت داشتند و حالا هم اگر بنا باشد دوباره این کشور به جمع اتحادیه برگردد باید سازوکارهایی تدارک ببینند تا دیگر بار فکر جدایی از اتحادیه به سرش نزند.
بنابراین می توان نتیجه گرفت:
۱- اقدام انگلیس در فاصله گرفتن از قاره اروپا و همسایگانش در این قاره دستآورد موفقیت آمیزی نداشته و بیانگر نیازمندی کشورها به کار جمعی – منطقهای است، اگر خواهان موفقیت هستند .این اتفاق می تواند الگویی برای دیگر کشورهای جهان که فکر می کنند با ترک گروه ها و اتحادیه ها به ویژه آن دسته از اتحادیه هایی که کارآمدی خود را نشان داده اند، می توانند موفق باشند.
۲ - تجربه «دستگاه سلطنت انگلیس» در خصوص دولت محافظهکار افراطی راستگرای بوریس جانسون تجربه خوشایندی نبوده است. بعد از این دیگر بعید است اجازه استقرار چنین افراد و دولت های افراطی در لندن داده شود .اتفاقی که چه بسا برای دیگر کشورهای غربی نیز بیفتد.
۳- پدیده ترامپ ۲ نیز بر نرمش عقب نشینی لندن در پیوستن به همسایگان خود در قاره سبز بی تاثیر نبوده است. استقرار مستاجر جدید در کاخ سفید که از اتحادیه ها و گروه ها و مجامع چندان خوشش نمی آید و در دور قبل بر فروپاشی آنها از جمله اتحادیه اروپا تلاش کرد، تاثیر مستقیم بر حال و هوای سیاسی تمامی کشورهای اروپا از جمله انگلیس داشته است.
۴- در همین رابطه با استشمام به قدرت رسیدن دوباره دونالد ترامپ در امریکا، نخست وزیر انگلیس دو سفر به برلین و پاریس انجام داد تا این دو کشور موتور محرک اتحادیه اروپا را به بازگشت انگلیس به اتحادیه اروپا متقاعد کند و آنها را قانع کند که برای پذیرش انگلیس همکاری کنند. گفته می شود تدوین توافق جدید با توجه به فسخ توافق قبلی با اتحادیه اروپا در دولت جانسون کاری بسیار دشوار است و برای همین دولت جدید انگلیس به دنبال نخبه سیاسی خاص با حقوق و مزایای فوق العاده برآمده تا جایگاه قبلی انگلیس اعاده شود.
آنچه در این مدت انگلیس در جدا شدن از همکاری منطقه ای تجربه کرد تجربه ای تلخ بود که به این راحتی ها امکان عبور از آن نیست و همین مساله می تواند هزینه های جدیدی را بر این کشور تحمیل کند.
در اینجا باید به این نکته نیز اشاره کنیم که این اتفاق درسی هم برای ما داشته است تا همکاری های منطقهای با مثلث ترکیه، ایران و عربستان را ضروری بدانیم و برای تقویت آن بیش از پیش تلاش کنیم.
نظر شما :