عضو هیات رئیسه مجلس: تا به سمت بمب اتمی نرویم تعادل در منطقه برقرار نمی‌شود

۲۶ آبان ۱۴۰۳ | ۱۵:۲۳ کد : ۲۰۲۹۴۲۷ سرخط اخبار

ایلنا: یک عضو هیات رئیسه مجلس با بیان این‌که ما تا به سمت بمب اتمی نرویم تعادل در منطقه برقرار نمی‌شود، تاکید کرد: طرف مقابل تعداد نامعلومی کلاهک هسته‌ای دارد که هر لحظه بخواهد می‌تواند به هرکجا شلیک کند پس دلیلی وجود ندارد ما سلاح متناسب و متقارن آن را نداشته باشیم لذا ما باید به آن سمت برویم. این را هم تاکید کنم، این درخواست جمع کثیری از نخبگان ایرانی در دانشگاه‌ها و غیردانشگاه‌هاست که من اعلام می‌کنم و علاوه بر این که نظر شخصی خود من است، نظر مردم هم هست که بیان می‌کنند.
 
احمد نادری درباره روی کار آمدن مجدد ترامپ در ایالات متحده و این‌که وی پیش از آن‌که دوباره به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شود گفته بود به توافق با ایران فکر می‌کند، گفت: شخصیت ترامپ یک شخصیت منحصر به فرد است، در مورد تصمیماتی که می‌گیرد برخی معتقدند بر اساس یک عقلانیت تاجرمآبانه و کاسب‌کارانه است و برخی هم در تحلیل شخصیت وی معتقد هستند تصمیماتش غیرکارشناسانه و به تعبیری یکباره و بدون پختگی است. البته هر دو نوع تصمیمات ایشان را در دوره ۴ ساله‌ای که در دولت آمریکا بود، مشاهده کرده‌ایم.
 
این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید ببینیم رفتار ترامپ چگونه خواهد بود؟ چیزی که من می‌توانم بگویم این است که ما در جمهوری اسلامی ایران برای تمامی سناریوها آمادگی داریم، این سناریوها در محافل خاص در جمهوری اسلامی ایران در حال بحث است و هر سناریویی که ایالات متحده آمریکا روی میز بگذارد ما سناریوی متناسب با آن را آماده کرده‌ایم و نکته‌ای که باید بگویم این است که ما در حفظ منافع جمهوری اسلامی ایران هیچ خط قرمزی نداریم.
 
وی درباره مطرح شدن تغییر دکترین هسته‌ای در ایران گفت: این تغییر را خود من بعد از شهادت سیدحسن نصرالله در یک نطق در مجلس دوازدهم مطرح کردم و بعد از آن هم مصاحبه و توییت‌های زیادی در بحث لزوم تغییر دکترین هسته‌ای داشتم. معتقدم باید به سمت تغییر دکترین هسته‌ای و نظامی برویم. معتقدم ما باید به سمت آزمایش بمب اتم برویم و هیچ راه دیگری برای ما وجود ندارد، چرا که تعادل در منطقه برقرار نیست.
 
نادری با بیان این‌که در روابط بین‌الملل اصل حفظ تعادل و برقرار کردن تعادل است، از نظر ما پاردایم رئالیستی هم همین است، ادامه داد: در پاردایم رئالیستی روابط بین‌الملل، دولت‌ها موجوداتی هستند که برای کسب امنیت مشغول رقابت‌اند، بنابراین دولت‌ها مادامی که نتوانند تعادل را برقرار کنند، موجودیت‌های قوی‌تر که سلاح و ابزارهای قوی‌تری دارند به موجودیت‌هایی که احتمالاً در آن زمینه از آن‌ها ضعیف‌تر هستند تعرض می‌کنند. لذا باید تعادل برقرار شود و تعادل هم با سلاح‌ها و ابزارهای متناسب برقرار می‌شود.
 
وی با بیان این‌که ما تا به سمت بمب اتمی نرویم تعادل در منطقه برقرار نمی‌شود، تاکید کرد: طرف مقابل تعداد نامعلومی کلاهک هسته‌ای دارد که هر لحظه بخواهد می‌تواند به هرکجا شلیک کند پس دلیلی وجود ندارد ما سلاح متناسب و متقارن آن را نداشته باشیم لذا ما باید به آن سمت برویم. این را هم تاکید کنم، این درخواست جمع کثیری از نخبگان ایرانی در دانشگاه‌ها و غیردانشگاه‌هاست که من اعلام می‌کنم و علاوه بر این که نظر شخصی خود من است، نظر مردم هم هست که بیان می‌کنند.
 
نادری در پاسخ به این که آیا این اقدام باعث اجماع جهانی بر ضد ایران نمی‌شود،‌ گفت: اولاً باید تعریف کنیم جهان کجاست؟ اگر منظور از جهان ایالات متحده آمریکا و متحدین غربی وی است این‌ها هیچ کار دیگری نمانده است که علیه ما انجام دهند. این را هم بگویم ما هزینه چندبرابری ساخت بمب اتم را در طول این سال‌ها در بحث برنامه هسته‌ای خودمان پرداخته‌ایم و هیچ عایدی در حوزه امنیتی برای ما نداشته است، بله در حوزه برق، رادیو ایزوتوپ و دارویی داشته اما در حوزه امنیتی نداشته است. وقت آن رسیده که در دکترین امنیتی خودمان بحث برنامه هسته‌ای را داشته باشیم. بازهم می‌گویم دیگر کاری نمانده است که ایالات متحده آمریکا بخواهد و نتواند آن را انجام دهد، اگر منظور از جهان ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی است برای ما موضوعیت ندارند برای ما آنچه که اهمیت دارد امنیت شهروندان خودمان است.


( ۲ )

نظر شما :

مهندس مهراب لاهیجانی ۲۶ آبان ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۶
الف ب سیاست با جوهر قدرت نگاشته شده و بدون قدرت نظامی، لبخند و اداب سیاسی پشیزی ارزش ندارد. اگر امکان داشت امریکا که کدخدای برخی از سیاسیون است 900 میلیارد دلار بودجه نظامی نداشت و اگر بالبخند میشد هرگز غرب اسرایل را تسلیح اتمی نمیکرد و برتری مطلق نظامی او را بر جمیع کشور های غرب اسیا راهبرد خود قرار نمیداد. تسلیح هسته ای ایران از اهم واجبات است و از رهبر عظیم الشان استدعا میشود . برای حفظ کیان ایران و شیعه در نظر فقهی خویش تجدید نظر فرمایند.