الگوی رهبری هوشمند جمهوری اسلامی ایران در وعده صادق

تقابل با افراط و تفریط

۲۱ مهر ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۰ کد : ۲۰۲۸۷۴۴ خاورمیانه انتخاب سردبیر
عباسعلی رهبر در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بعد عقلایی بودن عملیات وعده صادق را می‌توان به دو اصل دفاع مشروع از کیان و سرزمین خود و تمسک به اصول موضوع حقوق بین الملل در نظر داشت.
تقابل با افراط و تفریط

نویسنده: دکتر عباسعلی رهبر، استاد دانشگاه و هئیت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

دیپلماسی ایرانی: حرکت منطقی و قابل دفاع جمهوری اسلامی ایران در عملیات وعده صادق ۲ برآمده از الگوی رهبری هوشمند جمهوری اسلامی ایران بوده که مبتنی بر نگاه ابعادی و متناسب با مسوولیت ملی و فراسرزمینی خود بر اساس عزت و حکمت موثر بوده، در عین حال که به ابعاد سه گانه عقلایی، هیجانی و معنوی رهبری هوشمند توجه داشته است.

در بعد عقلایی بودن عملیات وعده صادق را می‌توان به دو اصل دفاع مشروع از کیان و سرزمین خود و تمسک به اصول موضوع حقوق بین الملل در نظر داشت.
 
پیامد عقلایی دیگر این عملیات ایجاد وحدت و انسجام در گرایش‌های مختلف سیاسی و متنبه کردن اولیه رژیم کودک کش صهیونیستی بوده است.

در بعد هیجانی عملیات فوق می‌توان از انتظارات طبیعی مردم و جریان مقاومت در تنبیه متجاوز سخن گفت. در این میان شب آسایش مردم غزه در حین عملیات بسیار جالب و فرحناک بوده است. 

در بعد معنوی رهبری هوشمند عملیات وعده صادق می‌توان به سخن یکی از بنیان‌گذاران این پیشرفت در بعد صنعت موشکی یعنی شهید حسن طهرانی مقدم گوش داد که در جریان ساخت و پرواز موشک به یارانش این آیه شریفه را قرائت می‌کرد که «وَ مَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَلَکنَّ اللَّهَ رَمَی.»

ناگفته نماند بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری، امام بزرگوار که این همه تحوّلات را به وجود آورد و به معنای واقعی کلمه امامِ تحوّل بود، امّا این‌ها را از خدا می‌دانست؛ واقعش هم همین است که از خدا است؛ لا حول و لا قوّة الّا بالله العلیّ العظیم، همه چیز و هر حول و قوّه‌ای از خدا است؛ و امام واقعاً این [آیه‌ی] «ما رَمَیتَ اِذ رَمَیت» را به معنای واقعی کلمه معتقد بود. (۱۴ /۳/ ۱۳۹۹)

کتاب «جهان بینی قدرتمندترین رهبر ایران» که توسط بنیاد کارنگی برای صلح بین المللی چاپ شده است اشاره به شناخت نگرش و بینش سیاسی مقام معظم رهبری آیه الله خامنه‌ای دارد. نویسنده اشعار دارد که «شناخت مهم‌ترین رهبری که در امور جهان حضور دارد لازم است چراکه هنوز ایشان ناشناخته مانده، رهبری که هیچ فساد مالی برای او وجود نداشته است.» نویسنده کتاب به چند مولفه مهم زیر تاکید می‌کند: 

۱- مواجه رهبری جمهوری اسلامی ایران با آمریکا نه رویارویی مستقیم بوده است و نه سازش

۲-  تاکید برفضایل انقلابی ۱۹۷۹ توسط ایشان بر عدالت، استقلال، خودکفایی و اسلام

۳- توجه جالب به دو مقوله بنیادین ایدئولوژی و منافع ملی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران

۴- تاکید رهبری ایران بر نام انقلاب اسلامی نه صرفا انقلاب شیعی (به گونه‌ای در تقابل هلال شیعی و القای نفوذ مخربانه شیعه در کشور‌های اسلامی قرار گرفت)

۵- توجه به سیاست‌های جایگزین در ارتباط با امریکا

۶- پاسخ غیر تعهدی به اشتیاق امریکا برای از سرگیری روابط به خصوص در دوران اوباما (به نظر رهبرایران سخنان اوباما به عنوان تغییر تاکتیکی امریکا بوده است نه تغییر رفتاردولت امریکا)
 

کلید واژه ها: عباسعلی رهبر وعده صادق عملیات وعده صادق ۲ عملیات وعده صادق وعده صادق ۲ ایران و اسرائیل حمله موشکی ایران به اسرائیل فلسطین مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای


( ۲ )

نظر شما :