نگاهی به تور اروپایی «شی»

زمانی برای افشای اختلاف‌ها‌

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۰ کد : ۲۰۲۵۹۵۴ اخبار اصلی آسیا و آفریقا
رئیس‌جمهوری چین در روزهای آینده برای اولین بار در پنج سال گذشته در سفری به اروپا می‌رود که ممکن است اختلاف‌های اروپایی‌‌ها را بر سر تجارت با پکن و اینکه چگونه این قاره خود را به‌عنوان قطبی بین ایالات متحده و چین قرار می‌دهد، آشکار کند. «شی جین‌پینگ» در حالی به فرانسه، صربستان و مجارستان سفر می‌کند که اتحادیه اروپا تهدید کرده است تعرفه‌هایی را بر صنعت خودروهای برقی و انرژی سبز چین اعمال خواهد کرد. با توجه به اینکه اقتصاد چین با «باد مخالف» مواجه است و ایالات متحده درهای اقتصاد خود را به روی شرکت‌های چینی بسته‌، اتحادیه اروپا می‌تواند وزنه‌ای برای پکن باشد.
زمانی برای افشای اختلاف‌ها‌

دیپلماسی ایرانی: رئیس‌جمهوری چین در روزهای آینده برای اولین بار در پنج سال گذشته در سفری به اروپا می‌رود که ممکن است اختلاف‌های اروپایی‌‌ها را بر سر تجارت با پکن و اینکه چگونه این قاره خود را به‌عنوان قطبی بین ایالات متحده و چین قرار می‌دهد، آشکار کند. «شی جین‌پینگ» در حالی به فرانسه، صربستان و مجارستان سفر می‌کند که اتحادیه اروپا تهدید کرده است تعرفه‌هایی را بر صنعت خودروهای برقی و انرژی سبز چین اعمال خواهد کرد. با توجه به اینکه اقتصاد چین با «باد مخالف» مواجه است و ایالات متحده درهای اقتصاد خود را به روی شرکت‌های چینی بسته‌، اتحادیه اروپا می‌تواند وزنه‌ای برای پکن باشد.

به گزارش شرق، این در حالی است که تحلیلگران می‌گویند‌ ۲۷ عضو اتحادیه اروپا کاملا همسو نیستند و این امر توانایی آنها را برای شکل‌دادن به تفکر چینی تضعیف می‌کند. این دیدار همچنین تحت‌الشعاع نگرانی اروپا درباره حمایت چین از اقتصاد روسیه در زمان جنگ علیه اوکراین قرار دارد. به نوشته رویترز، لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، گفته است سفر شی به توسعه روابط چین و اروپا و تلاش‌های جدید برای صلح و ثبات در جهان کمک می‌کند. این ادعا در حالی مطرح شده که متیو دوشاتل، کارشناس ارشد مؤسسه مونتین در فرانسه، گفته است ‌هدف شی خنثی‌کردن برنامه امنیت اقتصادی اتحادیه اروپا، از‌جمله تهدیدات تعرفه‌ای آن، با بهره‌برداری از اختلاف‌های داخلی در این قاره است.

دوشاتل درباره استراتژی چین در قبال اروپا گفته است: «فاکتور بسیار قوی تفرقه بینداز و حکومت کن وجود دارد. این پنهان نیست و کاملا آشکار است». شرکت‌ها و دولت‌های اروپایی مدت‌هاست از محدودیت دسترسی به بازار چین و رقابت ناعادلانه شکایت دارند. کمیسیون اروپا حق انحصاری اجرای سیاست تجاری برای کل اتحادیه اروپا را دارد، اما در داخل این بلوک، کشورهای عضو اتحادیه برای توافق درباره چگونگی رفع عدم تعادل تجاری تلاش کرده‌اند. مکرون درباره روابط تجاری اتحادیه اروپا هشدار داده است که اگر اتحادیه اروپا در مواجهه با «یارانه‌های بیش از حد» چین و آمریکا اجازه معافیت از قوانین رقابتی خود را صادر نکند، خطر پسرفت را در پی دارد. او در مصاحبه‌ای با اکونومیست گفته است: «ما بیش از حد قانون‌گذاری می‌کنیم، به اندازه کافی سرمایه‌گذاری نمی‌‌کنیم، به اندازه کافی محافظت نمی‌کنیم».

اولاف شولز، صدراعظم آلمان، در ماه آوریل «شی جین‌پینگ» را برای دسترسی بهتر به بازار چین برای شرکت‌های آلمانی تحت فشار قرار داده است. این خبرگزاری نوشته است که شکاف نگران‌کننده‌ای بین موضع آلمان در قبال چین از یک سو و موضع فرانسه و کمیسیون اروپا از سوی دیگر باز شده است. همچنین در صربستان و مجارستان، هرگونه اظهارنظر عمومی شی درباره روسیه با بررسی دقیق مواجه خواهد شد. مجارستان همچنین در گذشته با بیانیه‌های اتحادیه اروپا در انتقاد از چین درباره حقوق بشر مخالفت کرده است. ناظران گفته‌اند انتخاب صربستان و مجارستان توسط شی جین‌پینگ برای نزدیک‌تر‌کردن دو کشور اروپایی طرفدار روسیه و دریافت‌کنندگان بزرگ سرمایه‌گذاری چین‌ طراحی شده است.

الکساندر ووچیچ، رئیس‌جمهور صربستان گفت ‌از سفر شی مفتخر شده است و او انتظار دارد ‌توافق‌نامه تجارت آزاد بین دو کشور که اکتبر گذشته امضا شد، از اول جولای اجرائی شود. به نوشته رویترز، تحلیلگران چینی می‌گویند شی می‌تواند از توقفگاه خود در بلگراد‌ که مصادف با بیستمین سالگرد بمباران سفارت چین توسط ناتو در آنجا‌ست، برای اجرای دستور کار چین علیه ناتو استفاده کند. شن دینگلی، محقق روابط بین‌الملل مستقر در شانگهای، ارتباط با صربستان و مجارستان را بخشی از تلاش‌های چین برای تعمیق اختلافات در غرب توصیف کرد. چین همچنین تلاش‌های روسیه را برای سرزنش آمریکا و ناتو به دلیل ارسال تسلیحات به کی‌یف افزایش داده است. شی قرار است در اواخر ماه می، میزبان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در چین باشد./شرق

کلید واژه ها: چین اروپا آلمان شی جین پینگ


( ۱ )

نظر شما :

ابراهیم قدیمی ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۲۰:۴۴
چین بسیار بسیار بزرگ و اروپای بینهایت کوچک ا ختلاف انها اظهر من الشمس است۔بزرگی وکوچکی است ۔احترام وحرف شنوی کوچکتر از بزرگتر تربیت متمدنانه است۔ دوران استعمار گذشته است که اسیا وافریقا مستعمره انگلستان وو فرانسه وهلند وبلژیک قنداقی باشند۔۔اقتصاد چین با ان حجم و نیروی تولید با اعمال تعرفه هایسنگین صدمه نمی بیند این اروپائی است که گران میخرد وتولیداتش گران میشود۔ناپلئون گفت بگذارید این غول خفته بخوابد ۔این غول خفته با همت صدر مائو واستالین کبیر ومردم چین از خواب بیدار وبزرگ جهان بدون ادعای بزرگی شد۔