افشای جزئیات طرح آمریکا برای آینده غزه پس از جنگ
مقامات بلندپایه آمریکایی آنچه به گفته آنها جزئیات طرح دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای پس از جنگ در نوار غزه است، فاش کردند.
به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی پالتیکو گزارش داد که مقامات کاخ سفید، وزارت خارجه و سایر آژانسها به رهبری هماهنگکننده امور خاورمیانه کاخ سفید هفتهها را صرف تدوین این طرح کردهاند که شامل افزایش کمکهای امنیتی واشنگتن به تشکیلات خودگردان فلسطین و اعطای نقش بیشتر به هماهنگ کننده امنیتی آمریکا در منطقه است.
مقامات آمریکایی اشاره کردند که نیاز به یک نیروی بینالمللی برای دستیابی به ثبات بلافاصله پس از توقف جنگ و به دنبال آن روی کار آمدن قدرتی فلسطینی با «حکمرانی تجدید شده» در بلندمدت وجود دارد.
پالتیکو همچنین به نقل از یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا نوشت، تشکیلات خودگردان فلسطین از نظر «مشروعیت و قابلیتها» با چالشهای بزرگی مواجه است.
این روزنامه به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی نوشت: آنچه هنوز ناشناخته باقی ماندهاست، حجم جنبش مقاومت اسلامی (حماس) است که پس از جنگ در غزه باقی خواهد ماند.
این مقام مسؤول با اشاره به اینکه علیرغم تلاشهای انجام شده، دولت آمریکا نتوانست رهبران صهیونیست را به سمت بحث معنادار درباره شکل غزه پس از جنگ سوق دهد، تاکید کرد: هیچ صحبتی از محدود کردن کمکهای نظامی آمریکا به عنوان ابزاری برای فشار بر اسرائیل نیست.
این روزنامه آمریکایی خاطرنشان کرد که اگرچه آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه و سایرین در دولت بایدن اعلام کردند که تشکیلات خودگردان فلسطینی «احیا شده» باید نوار غزه را مدیریت کند، اما جزئیات چگونگی انجام این کار را فاش نکردند و تلآویو مخالفت خود را اعلام کرد و موضوع را کنار گذاشتهاست.
پالتیکو به نقل از یک مقام ارشد دولت بایدن گفت: «در نهایت، ما میخواهیم پس از درگیری، یک ساختار امنیتی فلسطینی در غزه داشته باشیم.»
این در حالی است که کاخ سفید بیانیهای رسمی درباره طرح فوق صادر نکردهاست.
اگرچه دولت بایدن به دلیل حمایت از جنگ اشغالگران در نوار غزه با مخالفتهای داخلی فزایندهای مواجه است، رئیسجمهوری آمریکا - بیش از یک بار - آمادگی خود را برای ارسال منابع نظامی بیشتر به رژیم صهیونیستی اعلام کردهاست.
بایدن - در اظهارات خود - گفت که واشنگتن در کنار اشغالگران ایستاده و از آنها حمایت میکند و آماده است به زعم او به تمام نیازهای تلآویو برای «دفاع از خود»، از جمله تأمین مهمات و موشک برای گنبد آهنین، پاسخ دهد.
در اول دسامبر، آتشبس بشردوستانه هفت روزه بین گروههای مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی پایان یافت. این توافق آتشبس با میانجیگری قطر و با حمایت مصر و آمریکا منعقد شد و طی آن اسرا مبادله شدند و کمکهای بشردوستانه محدود به نوار غزه که حدود ۲.۳ میلیون فلسطینی در آن زندگی میکنند، وارد شد.
نظر شما :