بازگشت نتانیاهو به نقطه‌صفر

۱۲ آذر ۱۴۰۲ | ۰۹:۳۲ کد : ۲۰۲۳۴۲۲ سرخط اخبار

مواضع صهیونیست‌ها و آمریکا درباره جنگ غزه، انباشته از تناقض است و اقدام آنها در شروع دوباره جنگ بر تناقضات افزوده و استیصال و سردرگمی رژیم صهیونیستی و حامیانش را بیش از گذشته نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا، روزنامه «جام‌جم» در مطلبی با این عنوان دلایل شروع مجدد جنگ از سوی رژیم صهیونیستی را بررسی کرده که در ادامه می‌خوانید:

نتانیاهو سه هدف اصلی برای جنگ غزه مشخص کرده که عبارتند از نابودی حماس، آزادی تمام گروگان‌ها و تبدیل غزه به منطقه‌ای امن که دیگر تهدیدی علیه رژیم صهیونیستی نباشد. تمام کارشناسان معتقدند که رژیم صهیونیستی قطعا موفق به تحقق دو هدف اول نمی‌شود اما حداقل با پذیرش آتش‌بس موفق شده بود عده‌ای از اسرای صهیونیست را در قبال آزادی اسرای فلسطینی‌ مبادله کند. بامداد جمعه اعلام شد رژیم صهیونیستی پیشنهادهای حماس  را برای ادامه آتش‌بس نپذیرفته و دوباره حملات به غزه را از سرگرفته است.  در چنین شرایطی این سؤال مطرح است که دلیل پذیرش آتش‌بس از سوی رژیم صهیونیستی چه بود و چرا پس از چند روز، دوباره شروع به جنگ کرد. 
   
توافق آتش‌بس، یک اجبار بود

درخصوص اولین دلیل از سرگیری جنگ توسط رژیم صهیونیستی می‌توان به این مسأله اشاره کرد که اصولا وحشیگری و جنایت در صهیونیست‌ها نهادینه شده و اولین انتخاب آنها جنگ و جنایت است مگر این‌که مجبور به توقف آن شوند. در جنگ غزه نیز حملات هوایی و زمینی، گزینه مورد علاقه نتانیاهو و کابینه اوست اما ناتوانی صهیونیست‌ها آنها را مجبور به ایجاد وقفه در جنگ کرد. بنابراین باید گفت توافق آتش‌بس برای نتانیاهو یک انتخاب نبود بلکه یک اجباربود. بدون شک، انتخاب رژیم صهیونیستی در قبال غزه و حماس، تداوم جنگ و نسل‌کشی بود.

هرتزی هالوی، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی، روز پنجشنبه گفت: «این رژیم آماده از سرگیری جنگ در غزه است؛ جنگی که به گفته او در کوتاه مدت پایان نخواهد یافت. ارتش قصد دارد با استفاده از آتش‌بس، آمادگی خود را برای از سرگیری جنگ گسترش دهد و از هر فرصتی برای بازگردانی اسرای صهیونیست نزد حماس استفاده خواهد کرد.»  آنچه سبب شد رژیم صهیونیستی مجبور به پذیرش آتش‌بس شود، ناکامی او در دستیابی به اهدافش از طریق بمباران غزه و فشار شدید افکار عمومی در داخل اراضی اشغالی برای آزادی اسرا بود.
   
فرار از شکست مضاعف

 صهیونیست‌ها پس از مواجهه با عملیات حیرت‌انگیز طوفان الاقصی در ۱۵مهر، تلاش کردند با شروع جنگ و تصویر یک ارتش مقتدر، رسوایی شکست نظامی و امنیتی را جبران کنند و آمریکا و کشورهای اروپایی نیز تمام قد به حمایت از صهیونیست‌ها پرداختند با این تصور که این رژیم در کوتاه مدت می‌تواند با یک پیروزی، شکست‌های اخیر را سرپوش بگذارد اما بعد از ۵۰روز جنایت، کوچک‌ترین موفقیتی برای صهیونیست‌ها ایجاد نشد و مجبور به پذیرش آتش‌بس شدند. این در حالی است که توافق برای آتش‌بس در صورتی که به پایان جنگ منجر شود، شکستی مضاعف برای رژیم صهیونیستی و به‌خصوص برای کابینه نتانیاهو است، زیرا تنها دستاورد آن از جنگ ۵۰ روزه علیه غزه، نسل‌کشی و تخریب زیرساخت‌ها در غزه بود. این در حالی است که رژیم صهیونیستی مدعی بود از طریق جنگ، اسرای صهیونیست را آزاد خواهد کرد و حماس را نیز از بین خواهد برد. اکنون در حالی بار دیگر جنگ علیه غزه از سر گرفته شد که مقامات صهیونیست به‌خوبی می‌دانند از این طریق، باقیمانده اسرا را نمی‌توانند آزاد کنند و از بین بردن حماس نیز دست یافتنی نیست. بنابراین به نظر می‌رسد یکی از علل از سرگیری جنگ این است که رژیم تلاش دارد موازنه وحشت‌ایجادکند.
   
یکه‌تازی افراطی‌های صهیونیست‌ 

دیگر دلایل شروع دوباره جنگ را می‌توان به ترکیب فعلی کابینه نتانیاهو مرتبط دانست. صهیونیست‌ها با جنایتکاری خو گرفته‌اند و این مسأله استثنابردار نیست اما وضعیت کابینه فعلی نتانیاهو به شکلی است که حتی سایر صهیونیست‌ها نیز نسبت به آنها انتقاد دارند و کابینه نتانیاهو را تندرو می‌خوانند. یکی از دلایل عملیات طوفان‌الاقصی و حمله گردان‌های الاقصی به سرزمین‌های اشغالی، افزایش بی‌حرمتی‌ها به مقدسات مسلمانان و قدس شریف در دوره کابینه جدید نتانیاهو بود و وزیران کابینه نتانیاهو صراحتا از این بی‌حرمتی‌ها دفاع می‌کردند و بانی بخشی از این اهانت‌ها بودند. با وجود چنین افرادی، ازسرگیری جنگ علیه غزه دور از انتظار نیز نبود. درهمین راستا، ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم اشغالگر صهیونیستی خواستار نابودی کامل نوار غزه، حماس و اشغال کامل این منطقه و پرهیز ازهرگونه توافق و امتیازدهی شد. درصورتی که نتانیاهو بدون دستاورد مشخصی جنگ علیه غزه را خاتمه دهد، افراطی‌ها ازکابینه وی خارج خواهند شد ونتانیاهو با خطر فروپاشی کابینه مواجه می‌شود.
   
ترس از سرنوشت سیاسی

یکی دیگر از دلایل بسیار روشن برای ادامه جنگ، شرایط بحرانی نتانیاهو در داخل سرزمین‌های اشغالی است. نتانیاهو مدت‌هاست که مورد انتقاد فعالان سیاسی و ساکنان سرزمین‌های اشغالی قرار گرفته و هر هفته تجمعات بسیار گسترده‌ای در اعتراض به عملکرد نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی برگزار می‌شود. پس از شکستی که صهیونیست‌ها در عملیات طوفان الاقصی خوردند، این انتقادها افزایش یافت تا جایی که هم‌حزبی‌های نتانیاهو نیز به این نتیجه رسیدند که باقی ماندن او در قدرت ممکن نیست. در چنین شرایطی نتانیاهو می‌داند در صورت توقف جنگ، باید منتظر محاکماتی باشد که پیش از نخست‌وزیری در جریان بود و احتمالا اتهامات بیشتری نیز بر پرونده او افزوده شده است. او نگران است که توقف جنگ علیه غزه موجب شکل‌گیری فرصتی برای مخالفان وی شود تا تلاش‌ها برای برکناری وی از قدرت را افزایش دهند. بنابراین، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با از سرگیری جنگ علیه غزه، سعی دارد همچنان فضا را در اراضی اشغالی، امنیتی نگه دارد.
   
حمله به خان‌یونس در دور جدید جنایات

در چنین شرایطی همان‌گونه که انتظار می‌رفت با پایان آتش‌بس هفت‌روزه، رژیم صهیونیستی جنگ علیه غزه را از بامداد جمعه ازسرگرفته است. به گزارش وزارت بهداشت فلسطین در دور جدید جنایات صهیونیست‌ها ۱۹۳ فلسطینی به شهادت رسیده‌اند و ۶۵۲ نفر دیگر زخمی شده‌اند و بر این اساس از ابتدای جنایات اخیر رژیم صهیونیستی تاکنون، ۱۵هزارو۲۰۷ نفر به شهادت رسیده و ۴۰هزارو۶۵۲ نفر دیگر زخمی شده‌اند. نکته قابل توجه این‌که بر اساس گزارش‌ها، رژیم اشغالگر در دومین روز از موج جدید حملات خود، بیشترین عملیات نظامی را بر استان خان یونس در جنوب نوار غزه متمرکز کرده و از زمین، هوا و دریا مردم این منطقه را مورد حمله قرار داده است. این در حالی است که پیش از آتش‌بس، صهیونیست‌ها از مردم فلسطین می‌خواستند برای در امان ماندن از حملات  از مناطق شمالی غزه به جنوب بروند. 
   
پاسخ مقاومت

در مقابل جنایات صهیونیست‌ها، مقاومت نیز با شجاعت و صلابت به نبرد در خط مقدم ادامه می‌دهد و بر همین اساس، سرایا القدس در بیانیه‌ای تأکید کرد مبارزان آن وارد درگیری‌های شدیدی در محور الزیتون و غرب شهر غزه و منطقه شمال نوار غزه شده‌اند. گردان‌های القسام نیز از حملات موشکی به تل‌آویو و شهرهای غلاف غزه خبردادند. با پایان آتش‌بس هفت‌روزه در غزه از روز گذشته، حملات حزب‌ا... لبنان علیه مواضع ارتش اشغالگر نیز آغاز شده و دیروز نیروهای مقاومت لبنان از سه حمله جداگانه به مقر صهیونیست‌ها خبر دادند. در اولین حمله حزب‌ا... اعلام کرد مواضع توپخانه‌ای اشغالگران را در مقر نظامی خربه ماعر در نزدیکی مرز لبنان هدف حمله موشکی قرار داده است. ساعاتی بعد در حمله دوم، مقاومت اسلامی لبنان خبر داد در حمایت از غزه و مقاومت، مقر نظامی الراهب و تجهیزات دفاعی آن را با سلاح مناسب با موفقیت هدف قرار داده است. در حمله سوم نیز موشک حزب‌ا... لبنان به مقر نظامی برانیت، متعلق به فرماندهی لشکر ۹۱ ارتش رژیم صهیونیستی اصابت کرده است.

ضرورت ورود نهادهای بین‌المللی

با از سرگیری دوباره جنایات صهیونیست‌ها در غزه، بار دیگر تلاش‌های منطقه‌ای برای آتش‌بس جدید افزایش یافته است و برخی رسانه‌ها از حضور تیم مذاکراتی رژیم صهیونیستی در قطر خبر دادند اما دیروز دفتر نخست وزیری اعلام کرد مذاکرات مربوط به توافق آتش‌بس جدید در نوار غزه به بن‌بست رسیده است. با این وجود تحلیلگران، برقراری وقفه‌های کوتاه‌مدت دیگر را دور از انتظار نمی‌دانند. گرچه آتش‌بس‌های کوتاه مدت از جنایت‌های رژیم اشغالگر علیه مردم غزه می‌کاهد اما نمی‌تواند به بحران کنونی پایان دهد.


( ۳ )

نظر شما :