گزارش دیپلماسی ایرانی از آغاز فاز ضدایرانی بی بی
تنش تل آویو – تهران اوج می گیرد!
دیپلماسی ایرانی: امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه در تماسی تلفنی، پیروزی ائتلاف بنیامین نتانیاهو در انتخابات کنست و بازگشت او به سمت نخستوزیری را تبریک گفت. مکرون و نتانیاهو در این تماس درباره مسائل منطقهای با محوریت ایران گفتوگو کردند. در این رابطه دفتر نتانیاهو اعلام کرد که مکرون از او دعوت کرده است به پاریس برود.
در کنار آن منابع رسانهای عبری زبان اعلام کردند که بنیامین نتانیاهو پیش از اینکه رسماً توسط رئیس جمهور اسرائیل مامور به تشکیل دولت شود، تماسهایش را برای تشکیل یک دولت راستگرا آغاز کرده است. به گزارش روزنامه القدس العربی به نقل از رسانههای عبری نوشت؛ بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسبق اسرائیل منتظر طی مراحل اداری و پروتکلی و مکلف شدن توسط اسحاق هرتزوگ، به تشکیل دولت نمانده و بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات کِنست تلاشهایش برای تشکیل یک دولت راستگرا را آغاز کرده است. در همین باره شبکه کان گزارش داد که نتانیاهو از «یاریو لیون»، مسئول مذاکرات حزب لیکود برای ائتلاف با دیگر احزاب خواسته است تا ارتباط و تماس با رؤسای بلوک راست ازجمله حزب «شاس»، حزب «صهیونیسم دینی» به ریاست بتسلئیل سموتریتچ و یهدوت هتوراه را آغاز کند. طبق این گزارش، این اقدام در چارچوب تلاشهای نتانیاهو برای تسریع در تشکیل ائتلاف دولتی جدید و تشکیل دولت پیش از پایان موعدهای قانونی صورت میگیرد.
در مقابل منابع سیاسی اسرائیلی اعلام کردند، نتانیاهو برای پرهیز از انزوای بینالمللی تلاش میکند از نمایندگان افراطی راستگرا در دولت خود استفاده نکند. به گزارش سایت خبری فلسطین الآن، این منابع گفتند، بنیامین نتانیاهو، رئیس حزب لیکود تمایل ندارد با دادن پستهای دولتی به نمایندگان راستگرای افراطی همچون ایتمار بن غفیر ریسک کند.
منابع مذکور ادا کرده اند، نتانیاهو تلاش میکند دو رقیب انتخاباتی خود یعنی یائیر لاپید و بنی گانتس را متقاعد کند به دولت وی بپیوندند تا دچار انزوای بینالمللی نشود. گزارشهای مطبوعاتی نیز نشان میدهد که دولت آمریکا و کشورهای اروپایی به نتانیاهو اعلام کردهاند که بن غفیر را به عنوان یک وزیر نمیپذیرند. همچنین کشورهای عربی به او نسبت به انتخاب بن غفیر به عنوان وزیر هشدار دادهاند. منابع مذکور تصرح کردند که احتمالا نتانیاهو از منصور عباس، رئیس فهرست متحد عربی برای ایجاد تعادل در برابر افراطیهای جناح راست استفاده میکند. در همین راستا، نفتالی بنت، نخست وزیر دورهای اسرائیل نیز به لاپید اطلاع داده که قصد دارد ظرف روزهای آینده از سمتش استعفا کند.
اگرچه در این فضای دوگانه رسانه ای امکان تشکیل یک دولت راستگرای رادیکال در اسرائیل بیشتر است، اما به نظر می رسد دولت نتانیاهو با هر چینشی در کابینه بدون شک برنامه جدی برای تقابل با جمهوری اسلامی ایران در همه ابعاد سیاسی، دیپلماتیک، امنیتی، نظامی، دفاعی و ... دارد. لذا به باور بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان آغاز دوره نخست وزیری نتانیاهو به اوج گیری تنش تهران - تلآویو در سطح منطقه و جهان منجر خواهد شد و به همین دلیل تبعات آن کل منطقه خاورمیانه را در بر خواهد گرفت.
از طرف دیگر تماس های نتانیاهو با کشورهای اروپایی با تمرکز بر مسئله ایران حکایت از آن دارد که دولت پیش رو در اسرائیل به دنبال نوعی اجماع سازی و همراهی برخی کشورها با خود در برابر تهران است؛ از کشورهای حاشیه خلیج فارس گرفته تا قاره سبز، آمریکا و ...؛ در این میان این گزاره احتمالی هم وجود دارد که نتانیاهو بتواند با تغییر عملکرد و رفتار تلآویو در قبال جنگ اوکراین، روابط نیمه سرد خود با روسیه را هم احیا کند. به گونه ای که ضمن حمایت از کی یف، مناسبات نیم بندی را هم با روس ها در دستور کار قرار دهد.
نظر شما :