نقش ایران اسلامی در میانه تحولات افغانستان
غرب صلیبی با مهاجرت افغانستانیان اکثرا شیعی چه در سر دارد؟
نویسنده: محمد صادق امینی، کارشناس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
دیپلماسی ایرانی: در بسیاری از نظراتی که تاکنون از مردم و مسئولان ایرانی و افغانستانی خوانده و شنیده ایم، بر این نکته تاکید می کنند که این طالبان دیگر آن طالبان نیستند و همه جنگجویان طالب هم یکدست و منسجم و همفکر نبوده و نیستند و میان هیات رهبری و بدنه طالبان هم هماهنگی کاملی نیست؛ لذاست که برخی افراطی های طالبان به دور از چشم رهبرانِ دستِ اول، دست به اقدامات خرابکارانه می زنند و اعمال ضد شیعی شان هم به دست همین افراطی ها انجام می گیرد.
تصور کنید جریانی که ادعا می کند با استقبال و یا عدم مقاومت مردم و ارتش به کابل رسیده و درصدد تشکیل دولت فراگیر است، هنوز در روزهای اول حضورش قادر نیست افراطی های خود را شناسایی و تنبیه کند، اما قرار است یک کشور ۴۰ میلیونی با قومیت ها و مذاهب مختلف و متنوع فرهنگی را اداره کند.
پر واضح است که مردم خسته از جنگ، دولت فاسد و بی خاصیت را با رای ندادن رها کرده بودند، حال آیا به امارت جدید رای حداکثری خواهند داد. آیا در افغانستان انتخابات آزاد برگزار خواهد شد و طالبان رای اکثریت مردم را بدست خواهند آورد!؟
اصلا مدل انتخاباتی طالبان چگونه خواهد بود؟
اگر طالبان به انتخابات آزاد تن ندهد، به نظر می رسد شاهد موج گسترده تر مهاجرت مردم به بلاد دیگر خواهیم بود.
اخیرا در خبرها خوانده ایم که آمریکا جمعی از پناهجویان افغانستان را به کشور اوگاندا میفرستد و دولت اوگاندا هم اعلام کرده با درخواست آمریکا برای اسکان موقت دو هزار پناهجوی افغانستانی که به دلیل سلطه طالبان از افغانستان فرار کردهاند، موافقت کرده است. گزارش های واصله حکایت از آن دارد که بیشترین مهاجران افغانستان که با هواپیماهای آمریکایی از کشور خارج می شوند فارسی زبانان هستند نه پشتون ها؛ حال آیا این حرکت، حداقل حکایت از پاک سازی قومی و امحاء زبان فارسی دری در افغانستان ندارد و یا به تضعیف این زبان در افغانستان نمی انجامد!؟
چه نقشه ای برای مسلمانان در سر دارد این غرب صلیبی؟
از سوی دیگر، می بینیم که کشورهای انگلیس و کانادا هم آمادگی پذیرش بیست هزار افغانستانی را به کشورشان اعلام کرده اند. چه می توان گفت؟ هیچ گاه چنین شرایطی گریبانگیر افغانستانی ها نشده، به طوری که غربیان سلطه جو این چنین ملتی را از آب و خاک خود دور می کنند، واقعا چه کاسه ای زیر این نیم کاسه است!؟
وقتی صلیبیان راه جنگ نظامی را می بازند، به راه های دیگری در ضدیت با اسلام و فرهنگ حاکم بر منطقه اسلامی روی می آورند: «حل کردن مسلمان در جامعه بی دین و زدودن صورت و سیرت مسلمانی!»
واقعا جای ما ایرانیان در اینجا کجاست؟
گذشته از پذیرش مردمان عادی افغانستان، لازم است دستگاه های دیپلماسی سیاسی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، زمینه حضور بالاجبار نخبگان و اهالی فرهنگ شان را به ایران اسلامی فراهم آورند.
چه بسیار نخبگان فرهنگی و ادبا و شاعران و شیعیان افغانستانی که تجربه تحصیل و کار علمی و فرهنگی در تهران و قم و مشهد را داشته اند و دارند؛ لذا انتظار می رود در شرایط خاص فعلی تمهیدات لازم خصوصا برای حضور موقتشان در سه استان همجوار با افغانستان عزیز و مظلوم فراهم آید. به طور قطع حضور نخبگان افغانستانی در استان های همجوار، به هماهنگی، همسازی و تقویت مناسبات فرهنگی دو کشور کمک شایان توجه ای خواهد کرد.
نظر شما :