حتی قیمت بالاتر هم به داد نفت آمریکا نمیرسد
صنعت نفت شیل آمریکا به حدی ضررده شده که حتی ایالت تگزاس درصدد بررسی تعیین سهم تولید برای شرکتهای این حوزه است.
به گزارش ایسنا، رایان سیتون، کمیسر "کمیسیون خط آهن تگزاس" در مقالهای در بلومبرگ این ایده را مطرح کرد که این رگولاتور یک کاهش ۱۰ درصدی تولید را اعمال کند. در صورت چنین اقدامی، برای نخستین بار از دهه ۱۹۷۰ خواهد بود که این رگولاتور به ساماندهی تولید نفت میپردازد.
اگرچه محدودیت تولید نفت ممکن است به تقویت قیمتها کمک کند اما علاقه سرمایهگذاران به این بخش را کاملا از بین میبرد و باید دید چنین ایدهای به مرحله اجرا میرسد یا خیر.
این وضعیت که صنعت نفت شیل آمریکا در آن گرفتار شده و با بحران بقا روبروست، نتیجه یک دهه حفاری غیرسودآور است. موسسه تحلیل مالی و اقتصاد انرژی (IEEFA) درگزارش جدیدی به بررسی عملکرد مالی این صنعت پرداخت و نشان داد ۳۴ شرکت شیل در طی یک دهه گذشته مجموعا ۱۸۹ میلیارد دلار بیش از آنچه به دست آوردهاند، هزینه کردهاند که شامل ۲.۱ میلیارد دلار نقدینگی منفی در سال گذشته بوده است.
صنعت نفت شیل آمریکا تولید نفت را طی ۱۰ سال گذشته به میزان چشمگیری افزایش داد و کمک کرد آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شود. با این حال از نظر مالی رونق تولید باعث ضرر مالی بیوقفه شد.
طبق گزارش این موسسه، ۳۴ شرکت مورد بررسی که شامل نامهای بزرگی مانند هس، ماراتون و پایونیز نچرال ریسورسز هستند، در یک دهه گذشته هر سال جریان نقدینگی منفی داشتهاند.
اگرچه قابل درک است که شرکتهای حفاری در فاصله رکود سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ ضررده بودند اما از میان این ۳۴ شرکت تنها شش شرکت در فاصله سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ جریان نقدینگی مثبت گزارش کردند. چنین ارزیابی برای یک صنعت که به کاهش هزینه، نوآوری فنی، آمار بزرگ و دیجیتالی شدن بالیده است، کاملا منفی است.
بخش انرژی بدترین عملکرد را در میان شرکتهای شاخص "اس اند پی ۵۰۰" در بیش از یک دهه گذشته داشته است و عملکرد منفی این بخش حتی پیش از شیوع جهانی ویروس کرونا و فروپاشی توافق اوپک پلاس بوده که باعث شد قیمت شاخص وست تگزاس اینترمدیت به ۲۲ دلار در هر بشکه سقوط کند و قیمتها ممکن است در هفتههای آینده سقوط بیشتری پیدا کند.
کاهش گسترده هزینهها و اخراج کارکنان در جریان است و همزمان ورشکستگیها افزایش پیدا کرده است.
اعمال کاهش اجباری تولید نفت از سوی رگولاتورهای تگزاس که بعید به نظر میرسد، تاثیر چندانی در حذف اشباع عرضه نفت در بازار جهانی نخواهد داشت. تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی نوشتند: کاهش عرضه تاثیر اندکی در جبران افت هشت میلیون بشکه در روز تقاضا برای نفت خواهد داشت و از سرریز شدن مخازن نفت در چند ماه آینده نمیتواند جلوگیری کند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، در ابتدای سال ۲۰۲۰ و حتی پیش از شروع شیوع ویروس کرونا شرکتهای نفت شیل آمریکا در قیمت ۵۰ دلار وست تگزاس اینترمدیت تحت فشار مالی قرار گرفته بودند. اکنون که قیمتها از این سطح بسیار پایینتر رفته است، چرخهای این صنعت از گردش میافتد.
نظر شما :