فرانسه: اسد میتواند در انتخابات سوریه شرکت کند
وزیر خارجه فرانسه مشارکت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در انتخابات این کشور به عنوان شرطی لازم برای سازش سیاسی در سوریه را بعید ندانست. او گفت: اسد میتواند در روند انتخابات سوریه مشارکت داشته باشد.
به گزارش ایسنا، ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه در کنفرانس مطبوعاتی با ایمن الصفدی، همتای اردنی خود در امان با تاکید بر اینکه پاریس به حل بحران در سوریه از راههای سیاسی پایبند است، انتخابات را بخشی از این روند دانست.
لودریان اظهار کرد: شروط روند برقراری صلح بر انتخاباتی که به شکل شفاف انجام شود، اعمال میشود، حال اگر بشار اسد در این انتخابات کاندیدا شود خب کاندیدا خواهد بود و این مردم سوریه هستند که باید درباره آینده خود تصمیم بگیرند.
وزیر خارجه فرانسه در ادامه گفت: اما آنها تنها در قالب روند صلحی که مورد تایید همه باشد و انتخابات برای اصلاح قانون اساسی فعلی میتوانند این کار را انجام دهند.
رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه افزود: سناریو این است، پس از آن مردم سوریه رای خواهند داد و ما امیدواریم که همه مردم سوریه در رایگیری شرکت کنند چه آنهایی که آواره هستند و چه آنها که پناهنده شدهاند بتوانند نمایندگان خود را انتخاب کنند، این دیگر به عهده سوریهاست که درباره آینده خود تصمیم بگیرند.
وی با اشاره به اینکه جنگ در سوریه همچنان ادامه دارد، گفت: سوریه با دو جنگ همزمان مواجه است، یکی جنگ علیه داعش که هنوز به پایان نرسیده و هر کسی که تصور میکند داعش کاملا نابود شده سخت در اشتباه است همینطور یک جنگ داخلی نیز در سوریه وجود دارد.
وزیر خارجه فرانسه با اشاره به بررسی تحولات بحران سوریه در دیدار با الصفدی، تاکید کرد: اولویت پاریس در حال حاضر ریشهکنسازی داعش و برقراری ثبات در خاورمیانه است، به همین دلیل ما به شکلی خستگیناپذیر به تلاشهایمان برای تحقق راهحلی برای این بحران ادامه میدهیم.
لودریان پیشتر نیز گفته بود که خروج نیروهای فرانسوی از سوریه تنها در صورت دستیابی به راهحلی سیاسی برای بحران ممکن خواهد بود.
وزارت خارجه فرانسه در دسامبر گذشته ماندن اسد در قدرت پس از تحقق صلح و سازش در این کشور را غیرواقعبینانه خوانده و در بیانیهای تاکید کرده بود، پاریس اولویت را به مبارزه با گروه تروریستی داعش میدهد اما تنها راه برقراری صلح در سوریه و برقراری ثبات در منطقه همراه با نابودی قطعی تروریسم را دستیابی به یک راهحل سیاسی جدی و پایدار مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت میداند.
همچنین لودریان در دیدار با الصفدی راههای تقویت هماهنگیهای دو کشور و آغاز تلاشها جهت دستیابی به راهحلی سیاسی برای بحران سوریه و نیز پیامدهای تصمیم اخیر آمریکا را برای خارج کردن نیروهایش از سوریه بررسی کرد.
طبق بیانیه وزارت خارجه اردن، الصفدی نیز در این دیدار تاکید کرد، اولویت کشورش پایان دادن به بحران سوریه و بازگشت اوضاع سوریه به حالت عادی و برقراری دوباره امنیت و ایجاد شرایطی برای بازگشت داوطلبانه پناهجویان سوری به کشورشان است.
وزیر خارجه اردن در ادامه اظهار کرد: اردن مسؤولیت تامین مایحتاج یک میلیون و ۳۰۰ هزار برادر سوری را برعهده دارد، ما از بازگشت در اسرع وقت این برادران به کشورشان حمایت میکنیم.
وی بر ادامه هماهنگیهای اردن با آمریکا، فرانسه، روسیه و دیگر کشورهای دوست و برادر برای تحقق راهحل سیاسی در سوریه در اسرع وقت تاکید کرد.
الصفدی بار دیگر بازگشت سوریهای مقیم اردوگاه الرکبان به کشورشان را خواستار شد و گفت: بازگشت ساکنان الرکبان به کشورشان تنها راهحل این مشکل است، ما همکاری موفقیتآمیزی با آمریکا و روسیه در جنوب غرب اردن داشتیم و بر همکاریها با آنها برای مقابله با چالشها در جنوب شرقی کشور و تامین امنیت ساکنان الرکبان در مسیر بازگشت به شهرهایشان نیز حساب بازکردهایم.
وزیر خارجه فرانسه در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی این مساله که طرح صلح آمریکا معروف به "معامله قرن" در مذاکرات مطرح باشد را تکذیب کرد و گفت: اینها تنها تبلیغاتی هستند که تا این لحظه محقق نشدهاند و ما برای دستیابی به راهحل تشکیل دو کشور و پایتختی قدس برای هر دو کشور تلاش میکنیم.
این مقام فرانسه در ادامه نسبت به وخامت شرایط در میدان درگیریها و اثر آن بر راهحل مسالمتآمیز ابراز نگرانی کرد.
وی افزود: ما کاملا درباره اهداف و چارچوب آن برای آینده و نیز اسلوب مذاکره اتفاق نظر داریم.
لودریان پیش از دیدار با الصفدی، در دیداری که با عبدالله دوم، پادشاه اردن داشت، درباره شرایط منطقه و روابط استراتژیک دو کشور گفتوگو کرده بود.
نظر شما :