سایه برگزیت و امنیت ملی بر انتخابات زودرس بریتانیا
تناقضات ترزا می در کمپین انتخاباتی
نویسنده: تام مک تاگ
دیپلماسی ایرانی: با نزدیک شدن انتخابات، سیاست در بریتانیا اوج می گیرد.
اما فارغ از اینکه در باب مهمترین پرسش ها – از برگزیت تا امنیت ملی و آینده اقتصادی بریتانیا - اوضاع با چه سرعتی در حال تغییر است، تنش در افکار عمومی رو به افزایش است.
پس از بمبگذاری منچستر اوضاع یک ماهی آرام بود تا اینکه دعواهای سیاسی بار دیگر از سر گرفته شد، پس از حملات پل لندن بازگشت آرامش کمتر از یک روز به طول انجامید.
دوشنبه صبح ترزا می دوباره به طور کامل در کارزار انتخاباتی فرو رفت، کوشش کرد انتخابات را مجددا به موضوعات دوگانه برگزیت و رهبری بازگرداند، موضوعاتی که به باور اداره کنندگان مقر اصلی کمپین او می توانند در روز پنجشنبه پیروزی خوبی نصیب وی کنند.
وی اعلام کرده است: "وقتی برای آموختن این شغل وجود ندارد." تداعی گر اظهارات گوردون براون است که در انتخابات سال 2010 که در آن ناکام شد به رای دهندگان گفته بود:" وقتی برای مبتدیان وجود ندارد."
اما پس از برگزیت همه در حال آموختن این شغل هستند – گویی هیچ کس تا به حال این شغل را امتحان نکرده است.
مضاف بر این، می توان به آسانی به اظهارات ترزا می خرده گرفت و گفت در سایه تهدیدات قریب الوقوع تروریسم علیه بریتانیا بدون شک اصلا زمان آن نیست که همکاری های امنیتی لندن با اتحادیه اروپا نادیده گرفته شود.
حزب کارگر در اظهارات شفاف سیاسی خود وعده داده است جلوی برگزیت نایستد.
ترزا می در مرکز لندن و در انستیتو خدمات متحده سلطنتی مورد پرسش و پاسخ قرار گرفت و علی رغم اذعان به نقش حیاتی همکاری های امنیتی اروپا در اموری همچون سیستم اطلاعاتی شینگن و پایگاه اطلاعاتی تروریسم اتحادیه اروپا که بریتانیا در حال حاضر به آن دسترسی دارد (و مصمم است این دسترسی را حفظ کند) اعلام کرد در حفظ خط قرمزهای خود در خصوص دادگاه قضائی اروپا مصمم است.
می سیستم اطلاعاتی شینگن را نه فقط در مبارزه علیه تروریسم بلکه در نبرد علیه جنایت های سازمان یافته و جدی و همچنین مهاجرت مفید توصیف کرده است. وی گفته است:"بخشی از مذاکرات فعلی در این خصوص است و درباره دیگر برنامه ها و پروژه ها و هماهنگی ها که در حال حاضر به عنوان یک عضو اتحادیه اروپا انجام می دهیم که ممکن است زمانی که از اتحادیه خارج می شویم مختل شود و در آینده باید این همکاری ها ادامه یابد."
بنابراین ما با نخست وزیر محافظه کاری سروکار داریم که در کشورش تحت فشار شدید است تا پلیس مسلح را حذف کند، آن هم در حالی که همین پلیس مسلح در جریان حملات شنبه شب در عرض چند دقیقه هر سه تروریست را کشت.
اما در خصوص پرسش قریب الوقوع همکاری با اتحادیه اروپا و خط قرمز قضائی اعمال شده توسط می که احتمالا تاثیر بسیاری بر موضع بریتانیا در مذاکرات خواهد گذاشت هیچ بحث معناداری انجام نشده است.
در خصوص امنیت هم اوضاع همچون برگزیت است. می از رای دهندگان می خواهد تا به ثبات رای دهند حال آنکه به صورت بالقوه تغییرات رادیکال را به آن ها پیشنهاد می دهد. کوربین در خصوص "ریاضت اقتصادی محافظه کاران" خواستار تغییرات جدی است اما در مساله مهم برگزیت چیزی شبیه به وضع موجود را پیشنهاد می دهد.
منبع: پولتیکو / ترجمه تحریریه دیپلماسی ایرانی / ۳۳
نظر شما :