امید جهان به یک معامله‌گر

ترامپ باید بحران کره شمالی را درک کند

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۱۹:۲۵ کد : ۱۹۶۸۶۵۱ آسیا و آفریقا ترجمه برگزیده
مطمئنا ترامپ هیچ توجهی به مسائل حقوق بشری در کره ندارد. او فقط می‌خواهد روزی کیم را پدرانه برای یک معامله در آغوش بگیرد. حتی اگر این معامله، معامله بزرگی نباشد. ترامپ می‌داند که ترس به مراتب بزرگتر از کیم برای او، در معامله با کشور همسایه و پکن نهفته است.
ترامپ باید بحران کره شمالی را درک کند

نویسنده: سیمون جنکینس

دیپلماسی ایرانی: کیم جونگ اون 27 ساله بود که در مراسم سال روز بنیان گذاری کره شمالی شرکت کرد. رهبری در چنین زمانی و در چنین کشوری باید کار سختی باشد. متحد او، رئیس جمهور ژی جین پینگ، از نگاهش «مرد بسیار خوبی است که به خوبی می شناسدش و کشورش را دوست دارد.» ژی به سختی سعی دارد تا بحران بسیار سخت کره را حل کند. البته که ژی نمی خواهد مرگ و آشفتگی را در چند قدمی کشورش ببیند و علاقمند است تا کاری برای این بحران انجام دهد اما ممکن است نتواند کاری از پیش ببرد. با این اوضاع نوبت به دونالد ترامپ می رسد تا مناقصه ای را کلید بزند که به پایان بحران کره شمالی منجر شود.

شخصیت «دلال اموال نیویورکی» آمریکا در عرصه دیپلماسی نیز در حال ظهور است. بحران کره شمالی برای ترامپ و هشدار او باعث منحرف شدن اذهان از تصادفات پشت سرهم در 100 روز اول ریاست جمهوری او بود. ترامپ تا به حال از توافقنامه تجارت مکزیک و کانادا، مهاجرت، پناهندگان، مراقبت های بهداشتی و دیوار مکزیک عقب کشیده است و باید دید دیدگاه او درباره کره شمالی به چه سمت خواهد رفت.

در شرایط مشابه با تهدیدات کره شمالی، رئیس جمهورهای سابق آمریکا در جستجوی کشوری فقیر، کوچک و معمولا مسلمانی بودند تا با هیولا نشان دادن آن کشور تمام شوک ها و ترس ها را از بین ببرند. اما کیم با توجه به بعد مسافت هیچ تهدید قابل تصوری برای آمریکا یا حتی متحدان آسیایی آن ندارد و هر واکنش آمریکا می تواند بندبازی خطرناکی در کره شمالی باشد.

اما بحران، بحران است. هنری کسینجر زمانی گفته بود که او مذاکره با افرادی را ترجیح می دهد که «معامله گر» باشند. او نمی توانست مذاکره تاچر در برابر گالتری را بر سر جزیره فالکند به صورت روندی طبیعی تصور کند. معامله گر واکنشی سریع دارد و رقیبش را به طور کامل زیر نظر می گیرد و هر حرکت او را از نظر روانشناسانه مورد بررسی قرار می دهد. او می داند چه زمانی شرایط سخت است و چه زمانی زمینه برای سازش فراهم است. اما دستان او از اشتیاق برای معامله احتمالی خواهد لرزید.

مطمئنا ترامپ هیچ توجهی به مسائل حقوق بشری در کره ندارد. او فقط می خواهد روزی کیم را پدرانه برای یک معامله در آغوش بگیرد. حتی اگر این معامله، معامله بزرگی نباشد. ترامپ می داند که ترس به مراتب بزرگتر از کیم برای او، در معامله با کشور همسایه و پکن نهفته است.

کره شمالی اموالی برای معامله ندارد اما بحران دیپلماتیکی است که توسط یک معامله گر حل خواهد شد. به این ترتیب به نظر می رسد که ترامپ باید هوش هیجانی خود در برابر کیم و ژی را کنترل کند در حالی که در روزهای اول ریاست جمهوری او چنین چیزی دیده نشد. ترامپ برای معامله گر شدن باید واقعی فکر کردن مانند یک انسان عادی را آغاز کند.

منبع: گاردین/ مترجم: روزبه آرش

انتشار اولیه: شنبه 9 اردیبهشت 1396 / انتشار مجدد: شنبه 23 اردیهبشت 1396

کلید واژه ها: ژی ترامپ کیم کره شمالی ایالات متحده امریکا چین


نظر شما :