ترامپ میخواهد وفادار به اسرائیل باشد
2017، سالی سخت برای فلسطینیها
نویسنده: اشرف ابوالهول
دیپلماسی ایرانی: فلسطینی ها در حالی بعد از تصویب قطعنامه مشهور شورای امنیت سازمان ملل به شماره 2234 در محکومیت شهرک سازی های اسرائیل در سرزمین های اشغالی احساس خوش بینی بسیاری می کنند که به اعتقاد من به عنوان یک روزنامه نگار متخصص در امور فلسطین برای پرونده فلسطین در سال 2017 جای نگرانی بسیاری وجود دارد. نگرانی ام از قضیه فلسطینی بسیار بالا و جدی است و از این می ترسم که بر مردم فلسطین بیش از پیش سخت گرفته شود و نکبت و مصیبت های بیشتری بر سر آنها بیاید. همه نشانه ها حاکی از آن است که سناریوهای فاجعه باری در دوران رئیس جمهوری جدید امریکا، دونالد ترامپ در انتظار پرونده فلسطینی است. او همچنان بر تحقق وعده هایی که به رژیم صهیونیستی داده، پایبند است و گفته به محض آغاز به کار به تمامی آنها عمل می کند.
با این وجود صدور قطعنامه 2234 در سازمان ملل بی سابقه بوده است. اما بعد از صدور این قطعنامه اظهارات ترامپ نیز بی سابقه بودند، او تاکید کرد که بر روی تغییر سازمان ملل به عنوان سازمانی که به امور جهانی رسیدگی می کند، کار خوهد کرد و همه کشورهایی که علیه تل آویو رای داده اند را مجازات خواهد کرد و از دولت نتانیاهو خواست که صبر پیشه کند و تحمل کند تا وی در 20 ژانویه وارد کاخ سفید شود. گویی که تصمیم اوباما به امتناع از رای دادن علیه این قطعنامه و طرح نگرش راه حل دو کشوری از زبان جان کری، وزیر امور خارجه اش هدفی جز این ندارد که رئیس جمهوری آینده شور و شوق بیشتری برای سرسپردگی بیشتر به اسرائیل پیدا کند تا در صد روز کاری ای که وعده داده است فورا آن چه در طرح کری هم بر آن تاکید شده، یعنی یهودی کردن سرزمین های اشغالی و نه عکس آن، اجرا شود.
دلیل انتظارات بدبینانه من که واقعا از خدا می خواهم تحقق نیابند، حرف هایی است که از زبان نفتالی بنت، وزیر آموزش و رهبر حزب تندروی «خانه یهودی» گفته شده است، او در حالی دیدگاه خود را بیان می کرد که در حقیقت تلاش داشت از کابوس آن چه کری گفته بود، بکاهد. او گفت که دولت متبوعش قوانین معمول مربوط به شهرک هایی که در شهرهای اشغالی کرانه باختری ساخته شده است را تقویت می کند و قوانین مستقل تازه ای نیز در این زمینه وضع خواهد کرد. وی همچنین ایده راه حل دو کشوری و ایجاد کشور مستقل فلسطینی را رد کرد و آن را تنها محدود به غزه دانست. اینها نشان می دهد که موضوع فلسطین از دستور العمل جامعه جهانی از 20 ماه جاری میلادی حذف خواهد شد.
منبع: الاهرام / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :