پیشرفت پهپادهای ایران بر معادلات منطقه اثرگذار است
تحلیلگر اندیشکده «امریکن انتپرایز» به بیان اینکه ایران هر ماه یک قابلیت پهپادی جدید رو می کند، نوشته است که چنین پیشرفت هایی قطعا بر ناوگان پهپادی کشورهای منطقه اثرگذار خواهد بود.
به گزارش فارس، اندیشکده دست راستی «امریکن انترپرایز» در گزارشی در مورد رونمایی پهپادهای جدید ایران با قابلیت ایجاد اخلال در سامانه های راداری دشمن، نوشته است که چنین توانمندی هایی می تواند بر ناوگان پهپادی دیگر کشورهای منطقه اثر بگذارد. متن این گزارش در ادامه آمده است:
پرنده های هدایت پذیر از دور (پهپادها) به زمینه ای بدل شده اند که جایگاهش هر روز بیش از پیش در دکترین نظامی ایران برجسته می شود. به نظر می رسد که ایران هر ماه یک پهپاد یا یک قابلیت پهپادی جدید رو می کند. هرچند که ایران اولین بار در دهه 1980 پهپاد تولید کرد، اما این کشور تنها در 6 سال نخست این دهه انواع مختلفی از پهپادهای شناسایی، پهپادهای «کامیکازه» (انتحاری) و پهپادهای متنوع تهاجمی تولید کرده و علاوه بر این ادعا کرده است که پهپادهایی در اختیار دارد که بدون نیاز به کنترل در امتداد خط دید و با جی پی اس (GPS) هدایت می شوند.
اگر گزارشی که در چندین روزنامه ایرانی بازنشر شده دقیق باشد، یعنی ایران ناوگان پهپادی خود را با پهپادهایی که می توانند روی ارتباطات دشمن پارازیت انداخته و ارتباط بین پهپادهای دشمن و هدایت کننده هایشان را مختل کنند، تکمیل کرده است.
با این خال، هنوز مشخص نیست که آیا ایران واقعا به این فناوری دست یافته یا این ادعا صرفا یک هدفگذاری است. هرچند که رسانه های ایرانی معمولا اغراق می کنند، اما در هر حال توان هک و مهندسی ایران در حال پیشرفت است و این یعنی حتی اگر این پهپاد هنوز به نقطه هدف مورد نظر نرسیده باشد هم احتمالا ایران به زودی به این توانمندی دست خواهد یافت. چنین توانی اگر بر پهپادهای ایالات متحده اثرگذار نباشد، قطعا بر ناوگان پهپادی کشورهای منطقه اثر خواهد گذاشت.
به نظر می رسد تأکید ایران بر پهپادها، سرمایه گذاری روی راهبردهای جنگ نامتقارن است. هرچند ایران به صورتی فزاینده در منطقه فعالیت نظامی دارد، اما عمده قدرت خود را از طریق نوابش یا شمار معدودی "مربی نظامی" بسط می دهد. با وجود آنکه تنش ها افزایش یافته و احتمال درگیری با عربستان سعودی یا دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) قوت گرفته، اما بعید است که ایران به عامدانه درگیر جنگ مستقیم دریایی یا رویارویی با ارتش ها شود. ممکن است که این کشور بخواهد با خرید هواپیما از روسیه یا چین جان تازه ای به نیروی هوایی اش دهد یا ناوگان دریایی اش را نوسازی کند، اما تأکید این کشور بر انواع مختلف پهپادها، این گمانه را مطرح می کند که نیروهای نظامی ایران احتمالا برای نوعی متفاوت و کم خسارت تر از درگیری در آینده آمده می شوند: درگیری ای که در آن پهپادها برای هراساندن یا ایجاد مانع در برابر تجهیزات گران قیمتی که توسط همسایگان عرب این کشور یا پادشاهی هایی عربی حاشیه خلیج فارس استفاده می شود، به کار گرفته می شوند.
نظر شما :