پاسخی به اتهامزنی جدید سعودیها علیه ایران
بنا به اطلاعاتی که از وبگاه اطلاع رسانی وزارت امور خارجه عربستان بر می آید این سازمان در تاریخ سه شنبه ۱۹ ژانویه اقدام به انتشار لیستی ۵۸ بندی کرده است که در آن مطالبی سراسر اتهام و افترا علیه جمهوری اسلامی ایران درج شده است و ایران را متهم به اقدامات تروریستی متعدد در منطقه کرده است.
به گزارش «تابناک»، در ابتدای امر ذکر این نکته ضروری است که فعالیت های تروریستی از جمله ذلیلانه ترین رفتار ها در نظام بین الملل است که سازمان های ملی، فرا ملی و بین المللی در بازه های زمانی مکرر در نکوهش آن موضع گرفته اند و این رفتار را خلاف قوانین مرتبط با حقوق بشر می دانند.
ناگفته پیداست، آن گروه سیاسی-نظامی یا حکومتی مجبور به انجام فعالیت های تروریستی می شود که از نظر ساختارهای قانونی حاکمیتی و ساخت قدرت در شرایط مناسبی نباشد و برای بازیگری سیاسی داخلی و خارجی توان کافی نداشته باشد. حکومت آل سعود که از جمله حکومت های مستبد و دیکتاتوری منطقه و جهان است در حال حاضر در مرزهای داخلی خود اعتراضات سیاسی و مدنی فراوانی را شاهد است.
این حکومت به دلیل نا آرامی های داخلی و خطری که از طریق مردم خودش احساس می کند به نظر می رسد حاضر است با توجه به منابع عظیم نفتی که دارد تمام تلاش خود را برای خارج کردن این نا آرامی ها با هر هزینه ای به کشورهای دیگر انجام دهد.
حاکمان آل سعود امروزه در حالی ایران را متهم به فعالیت های تروریست می کنند که گویا چشمانشان را بر روی نا آرامی های داخلی و سرکوب شدید شهروندان خود بسته اند. شهروندانی که از وجود یک قانون اساسی مختصر نیز محروم هستند.
تابناک در این بخش تنها بخشی از جنایت های تروریستی حکومت آل سعود را یاد آوری می کند.
۱- حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر: واقعیت آن است که اگرچه ابعاد واقعی ماجرای حادثه ۱۱ سپتامبر اجازه روشن شدن نیافت، اما حکومت آل سعود همواره به عنوان یکی از متهمان این حادثه مطرح بوده است. توضیح بیشتر آنکه پرونده دخالت عربستان سعودی در حملات ۱۱ سپتامبر بسته شده و به جریان انداخته شدن آن به دستور مقامات سعودی با وجود شکایت های خانواده های قربانیان و درخواست آن ها برای به جریان انداختن آن ممنوع اعلام شده است.
۲- فشار شدید بر شیعان عربستان: شیعیان عربستان در طول دوران حکومت آل سعود علی رغم اینکه بسیاری از مناطق نفتی عربستان در محدوده های مسکونی آنهاست همواره در فقر و محرومیت نگه داشته می شوند.
برای مثال در خرداد سال جاری و در کمتر از یک هفته در قالب دو حمله انتحاری به نمازگزاران شیعی عربستان، شمار زیادی از نمازگزاران کشته شدند که بر اساس کار شناسان مسئولیت این اقدام مستقیماً متوجه آل سعود بود.
جدای از آن اعدام روحانی برجسته شیعیان عربستان آیت الله شیخ نمر را که پیش تر نیز مورد حملات و ضرب و شتم شدید مأموران آل سعود قرار گرفته بود می توان در همین راستا تحلیل کرد.
۳- جنایت و کشتارهای متعدد آل سعود علیه سایر قبایل شبه جزیره عربستان (همانند قبایل، عطیه و جنیه با بیش از ۷۰۰۰کشته، قبیله العجمان با بیش از ۳۰۰۰کشته، مطیر و عتیبه با بیش از ۵۰۰۰کشته، شمّر با بیش ۱۰ هزار کشته و...) گفتنی است این جنایت ها که عمدتاً با بریدن سر همراه بوده است زمینه ساز تشکیل حکومت پادشاهی آل سعود شده است.
۴- حمایت قاطع و کامل مالی از صدام در جنگ ایران و عراق: صدام پس از جنگ با ایران در تنش و اختلاف نظری که بر سر حمله به کویت با دیگر کشورهای عربی از جمله آل سعود پیدا کرد لب به اعتراف گشود و از حمایت های همه جانبه مالی و نظامی آل سعود از خود در جریان جنگ ایران و عراق یاد کرد.
۵- تأسیس و حمایت از هزاران مدرسه دینی افراطی در پاکستان که این اقدام با هدف آموزش نیروهای تکفیری و اشاعه اندیشه وهابیت در منطقه انجام می شود و شکل گیری گروه هایی تروریستی از قبیل القاعده، طالبان، داعش و... از برون دادهای مستقیم این نوع فعالیت هاست.
گفته می شود بیش از ۳ میلیون محصل وهابی در پاکستان و صد ها هزار محصل در افغانستان مشغول تحصیل در مدارس وهابی وابسته به سعودی ها هستند.
۶- حمله به یمن: دخالت عربستان سعودی در یمن به قبل از انقلاب مردمی در این کشور باز می گردد، یعنی زمانی که ارتش عربستان سعودی در سرکوب شیعیان الحوثی کمک های نامحدودی را به دولت استبدادی علی عبدالله صالح در این کشور ارائه می کرد، این حمایت ها بعضاً به دخالت مستقیم و موشک باران مواضع حوثی ها از سوی ارتش عربستان نیز منجر می شد.
با آغاز انقلاب مردمی در یمن، عربستان که از سرایت این انقلاب به کشور خود واهمه داشت، با همکاری آمریکا وارد خط دور زدن انقلاب شد و به بهانه مبارزه با تروریسم تا حد زیادی موفق به ناکارآمد کردن این انقلاب نیز شد.
این جنگ که به بهانه حمایت از حکومت مستبد و پادشاهی مخلوع یمن به توسط عربستان به این کشور صورت گرفته است، تاکنون هزاران کشته و زخمی برجای گذاشته است و میلیارد ها دلار خسارت به کشور فقیر یمن وارد آورده است.
۷- انفجار تروریستی مقابل سفارت ایران در بیروت: بعد ها معلوم شد که عاملان این حمله تروریستی از اعضای گروه های تروریستی سلفی القاعده بوده اند که مستقیماً تحت آموزه های وهابیت و آل سعود قرار داشته اند.
۸- حمایت از سلفی گری و فعالیت های تروریستی: ظهور سلفی گری در افغانستان با پول های هنگفتی که عربستان هزینه می کند رواج بیشتری گرفته است. عربستان پیش تر این سیاست را در پاکستان به اجرا گذاشت که با موفقیت چشم گیری روبرو شد، به طوری که نیروهای القاعده از آن سرچشمه گرفتند.
۹- قتل و عام شیعیان بحرین در سال های اخیر: اگرچه ۷۰ درصد مسلمانان بحرینی شیعه هستند اما حکومت این کشور به دست آل خلیفه است که از سنی مذهبان وابسته به حکومت آل سعود عربستان هستند. نیروهای نظامی آل خلیفه و آل سعود در سال های اخیر بار ها و بار ها در شهرهای مختلف بحرین حمام خون به راه انداخته اند و شیعیان معترض به حکومت استبدادی را قتل عام کرده اند.
۱۰- حمایت از داعش: رزمندگان عراقی بار ها در جریان مبارزه علیه داعش خودروهایی را کشف می کنند که دارای پلاک عربستان سعودی است و عناصر داعش از آن ها برای اقدامات تروریستی خود استفاده می کنند. البته امروزه کشف این گونه اسناد در مواضع تروریست ها در عراق و سوریه به موضوعی معمول تبدیل گشته است و تا کنون مواد غذایی، تسلیحات، ابزار آلات جنگی، خودرو و... که آثاری از رژیم آل سعود بر آن نقش بسته بود توسط نظامیان ارتش و رزمندگان کمیته های مردمی کشف و ضبط شده است.
گفتنی است انتشار لیست ۵۸ بندی وزارت امور خارجه عربستان در حالی رخ داده است که همزمان مقامات سیاسی و نظامی پاکستانی و برخی کشورهای دیگر منطقه از جمله عراق تلاش هایی را برای می انجی گری میان این دو کشور انجام داده بودند.
از این رو باید گفت از شواهد و قرائن رخداد ها و اقدامات صورت گرفته توسط رژیم آل سعود باید این نتیجه را گرفت که این حکومت مستبد و پادشاهی علاقه ای به بهبود روابط با ایران ندارد و حیات سیاسی خود را در تنش و درگیری با جمهوری اسلامی ایران می بیند. نیازی به گفتن نیست موارد اشاره شده، تنها مشتی نمونه خروار از اقداماتی است که سعودی ها مستقیم یا غیر مستقیم در راستای توسعه تروریسم بین المللی انجام می دهند.
نظر شما :