حزبالله و ایران جزو اولویتهای رئیس جدید ارتش اسرائیل
یک پایگاه صهیونیستی در گزارشی ضمن معرفی چالش های پیش روی رئیس جدید ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی، حزب الله لبنان و جنگ احتمالی آینده را مهم ترین این چالش ها معرفی کرد.
به گزارش فارس، شنبه (دیروز) ژنرال «گادی ایزنکوت» رئیس آتی ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی اعلام شد و در صورت تائید نهایی کابینه این رژیم، در ماه فوریه (بهمن-دی) جانشین «بنی گانتز» می شود.
پایگاه صهیونیستی «واللا» ضمن پرداختن به این خبر، افزود که در این هفته از ایزنکوت خواسته می شود که نامزدهای منصب های زیر نظرش را معرفی کند و پس از آن وی باید بر اساس چالش های پیش روی ارتش رژیم صهیونیستی به برنامه ریزی بپردازد. واللا در ادامه چالش های پیش روی ایزنکوت را بر اساس زیر تقسیم بندی کرد:
1- عزل و نصب ها: بنی گانتز رئیس اسبق ستاد مشترک در اواخر پست خود به عزل و نصب های گسترده ای دست زد، تصمیماتی که بهتر بود در لحظات آخر اجرایی نشود و فقط به شکل یک تصیم رئیس ستاد باقی بماند، یا اینکه به صورت مشترک گرفته شود. از سوی دیگر تنش های بسیاری میان فرماندهان ارشد ارتش و همتایان آنها در وزارت جنگ بر سر اصلاحات بودجه وجود دارد که هر دو طرف خواهان اجرای آن هستند.
2- معضلات اجتماعی: ارتش رژیم صهیونیستی که در خلال سال های اخیر سعی کرده است قدرت خود را بازسازی کند از ایزنکوت خواهد خواست تصمیم های پیچیده ای در موضوعات داخلی بگیرد. از جمله در مورد سربازان خدمت دائمی، سن بازنشستگی، خدمت اضافی نظامیان و بالا بردن دستمزدهای آنان.
3- نوار غزه: تهدیدات از جانب غزه هنوز وجود دارد. بازسازی غزه از این هفته شروع شده است و ممکن است به ساکنان آن امید دهد و تا حدی از حالت تنش بکاهد اما با این حال ارتش باید آماده هر درگیری باشد زیرا تا زمانی که مصر در حال تخریب تونل های غزه است وضعیت اقتصادی غزه روز به روز بدتر می شود و هر چیزی در این باریکه ممکن است. اینجاست که هر خطای تاکتیکی ممکن است منجر به درگیری ارتش و حماس شود.
4- کرانه باختری: به نظر می رسد وضعیت کرانه باختری در مقایسه با غزه از آرامش بیشتری برخوردار باشد. دراین منطقه هماهنگی امنیتی میان تشکیلات خودگردان و ارتش وجود دارد و از سوی دیگر ارتش آمادگی خود را بر هرگونه اتفاقی حفظ می کند.
5- سوریه: در دوره گانتز ، ارتش آمادگی خود را برای هرگونه تحرکی در جولان اشغالی حفظ می کرد و گروهی ویژه از ارتش در این زمینه تشکیل شده بود. واللا در ادامه ادعا می کند که جولان در حال حاضر آرام به نظر می رسد اما گروه هایی تحت عنوان «جهاد جهانی» به وجود آمده اند که بهتر است اسرائیل به خاطر منافع خود با مسلحان جدید رابطه برقرار کند تا به شکلی خوب برای روزهای پیچیده پیش رو در منطقه آماده شود.
6- لبنان - حزب الله: اما چالش بزرگ ایزنکوت در این مرحله لبنان حزب الله خواهد بود. در خلال ماه های اخیر «سید حسن نصرالله» به حجم تهدیدهای خود علیه اسرائیل شدت بخشیده است. ایزنکوت باید ارتش را برای یک مبارزه جدید با همسایه شمالی خود آماده کند. وی همچنین گفت که باید جبهه داخلی را برای جنگ موشکی غیر منتظره آماده کند. با این حال «موازنه ترس» در میان دو طرف ، جنگ آینده را به تاخیر می اندازد.
7- ایران: ارتش اسرائیل در زمانیکه غرب خواهان گفت وگو با ایران است، به این کشور حمله نخواهد کرد. اما رئیس ستاد مشترک ارتش باید آمادگی ارتش را در سطح عالی حفظ کند تا در صورت شکست مذاکرات یا آشفتگی اوضاع آماده انجام هر گزینه ای باشند. از سوی دیگر دستگاه های امنیتی اسرائیلی جنگی سری برای دستیابی به هر اطلاعاتی در خصوص برنامه هسته ای ایران آغاز کرده اند.
8- حوزه سیاست؛ دستگاه امنیتی اسرائیل اکنون رو ی یک طناب در ارتفاع بالا حرکت می کند. حوزه سیاسی در اسرائیل در اوضاع کنونی خواهان بهره گیری از واقعیت جدید در خاورمیانه برای برقراری روابط جدید با دولت هایی است که اسرائیل با آنها روابط دیپلماتیک ندارد. به همین دلیل حسیاسیت سیاسی و فکری در خصوص گام های ارتش در این روزها امری سرنوشت ساز است و در زمان ایزنکوت مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.
نظر شما :