چرا ترکیه به کوبانی کمک نمیکند؟
تحلیلگران معتقدند که ادعاهای دولت ترکیه برای مبارزه با داعش در کوبانی و مجوز پارلمان این کشور برای عملیات برونمرزی در نهایت براندازی نظام سوریه را هدف قرار داده است.
به گزارش تسنیم به نقل از صدای روسیه، در اوایل هفته جاری صالح مسلم رهبر کُردهای سوریه در استانبول با مقامات ترکیه رایزنی و از آنکارا جهت مبارزه با داعش درخواست تسلیحات نظامی کرد ولی بنا به گزارش های رسیده مساله حل نشده و خود ارتش ترکیه نیز نسبت به سرنوشت کوبانی محاصره شده بی تفاوت است.
شهروندان کُرد تبار ترکیه که قصد دارند برای کمک به کُردهای سوریه به کوبانی بروند از سوی دولت ترکیه منع می شوند. در این رابطه امروز در پاره ای از شهرهای ترکیه تجمعات اعتراضی برگزار شد.
این در حالی است که مقامات ترکیه مدعی شده اند که اجازه نخواهند داد کوبانی به دست داعش تصرف شود.
«وادیم ماکارنکو» تحلیلگر مستقل نظامی و سردبیر تارنمای «کردستان دات رو» در این باره چنین گفت: من معتقدم علت چنین رفتاری این است که مقام های ترکیه فقط هنگامی که موقعیت سیاسی، آن ها را مجبور می کند آماده اند کُردها را در نظر بگیرند.درباره کوبانی می توان گفت که امداد رسانی به این شهر به معنای حمایت از حزب اتحادیه دمکراتیک بود که آنکارا آن را جزئی از حزب کارگران کُرد می داند.
وی افزود: من معتقدم آنکارا سعی می کند چند مساله را در آن واحد حل کند: نابودی خودمختاری کُردهای سوریه، مبارزه با بشار اسد و در نوبت اخیر نیز مقابله با داعش. اگر حزب اتحادیه دمکراتیک کردستان جنگ با اسد را انتخاب می کرد کوبانی به احتمال قوی از طرف ارتش ترکیه محاصره می شد.
سخنان داوود اغلو نخست وزیر ترکیه در این باره که آنکارا اجازه تصرف کوبانی را نخواهد داد هیچ پشتوانه ای ندارد. حقیقت در حال حاضر از این قرار است: اگر کردهای کوبانی خودشان ایستادگی نکنند کسی نیست که به کمک آن ها بشتابد. اگر ترکیه می خواست به کُردها کمک کند بی شک این کار را می کرد و می توانست یگان های خود را به عمق آن شهر که از مرز ترکیه به خوبی دیده می شود، وارد می کرد.
از سوی دیگر ویکتور نادئین- رایفسکی کارمند ارشد علمی انستیتو اقتصاد جهانی و روابط بین المللی مسکو درباره این موضوع گفت: باید به این امر توجه کرد که آنکارا با وجود مذاکرات جاری با کُردهای ترکیه در حقیقت این گفت و گو ها را با سیاست خود در کوبانی عقیم گذاشته است؛ زیرا کاملاً آشکار است با وجود اینکه ترکیه مبارزه با داعش را اعلام کرده هدف اصلی آن سرنگونی اسد است. بدین طرق ترکیه بار دیگر جنبه ضد و نقیض سیاست خارجی خود را نشان داده است. ظاهراً با وجود آتش بس با کردها تمایل ترک ها برای محو و نابودی حزب کارگران کردستان از بین نرفته است.
به دلایلی که ذکر شد مجوز پارلمان ترکیه به ارتش این کشور برای انجام عملیات فرامرزی با هدف مبارزه با اسد است تا مقابله با داعش یا کمک رسانی به کوبانی.
نظر شما :